Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

The Urban Legend: Ingen vei tilbake

Josef Yohannes Gyldendal 2017 23 anmeldelser

Læreren Malcolm T. Madiba fortsetter sin utrettelige kamp mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend», kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. Etter å ha fengslet alle byens fremste kriminelle har han nå fått Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ludvig Ohren

Ludvig Ohren

Skrevet 19. oktober 2017 av Ludvig Ohren på Ringshaug ungdomsskole

EN HELT SUPER BOK!!

THE URBAND LEGEND

Boka handler om læreren Malcom T. Madiba som lever et dobbeltliv som the Urband Legend. Eller det var i hvertfall det fansen kalte han, etter han
bekjempet alle kriminelle i bok 1. Malcom er kun bevæpnet med sine knyttnever og han har hele byens kriminelle etter seg som bare venter på å få sjansen til å drepe han. I tillegg blir han utfordret av en livsfarlig konkurrent som er sjalu på the Urband Legends berømmelse. Etter alt dette ville han ha en avslappende ferie i Oslo, men den ble ikke så avslappende som han trodde. Denne boka inneholder de seks episodene i andre sesong og helt på slutten av er det et spesialhefte mot mobbing.

Boka er en helt super tegneserie bok (bok nr2), men du må nesten lese første bok i serien for at du skal forstå hva som skjer i denne. Boka starter veldig brått på fordi det var en helt syk spenningstopp på slutten av forgje bok. Etterhvert roer det seg litt ned, men det er egentlig spennende gjennom hele ''the urband Legend''. Derfor klarer du bare å ikke legge den fra deg. Det er super enkelt å leve seg inn boken, og ja jeg bare elsker den.

Dette er en mer realistisk superhelt tegneserie. Jeg mener andre superhelter som Spiderman og superman har overnaturlige krefter og dette har ikke ''the urband legend'' Det er ganske så enkelt språk og jeg vil ikke si at de snakker på en vanskelig måte, men til tider så kan ''skurkene'' i boka snakke litt stykt. Det beste med boka er at ''The urand legend ''klarer å banke opp alle skurkene hele tiden. Det er helt sykt at han klarer det. Det eneste som kanskje kunne vært litt kulere er at ''the urband legend'' kunne kanskje hatt en superkraft, eller en type spesialitet hvis du skjønner hva jeg mener, Men utenom det så har jeg ikke noe mer å rette på.

Jeg vet at jeg skal være kritisk men det klarer jeg bare ikke. Dette er en helt SUUUPER bok og jeg bare elsker den. Jeg anbefaler boken på det høyeste og ''the urband legend'' burde kåres til u-prisen. Jeg gir helt denne boken helt klart en 5+ hvis ikke en 6er. I love this book.


Johannes Erlend Viken Oppedal

Johannes Erlend Viken Oppedal

Skrevet 19. oktober 2017 av Johannes Erlend Viken Oppedal på Luster ungdomsskole

Ingen Vei Tilbake The Urban Legend
For deg som liker actionfylt spenning og drama, og ikkje lange tekster – Ja, då er denne boka perfekt for deg! Eg gjev boka terningkast 5.
Dette er ei lettleseleg bok som handlar om ein mann som heiter Malcom T. Han har ein skjult identitet som The Urban Legend. Han spring rundt i gatene av Oslo også kjent som Capital City og bekjemper kriminalitet med berre hendene, men med skurkar som The Suburban Myth og B-Gjengen kan det bli vanskeleg å halde styr på alt. + ein viss annen
Eg likte godt at boka inneheld forhindring av mobbing mot Leon og Daniella i siste delen. Bilda gjorde alt mykje betre og innhaldet vart mykje meit tydelig. Då eg leste denne boka fekk eg berre lyst til å lese meir.


Abdiladif Omar Jama

Abdiladif Omar Jama

Skrevet 19. oktober 2017 av Abdiladif Omar Jama på Luster ungdomsskole

Supre illustrasjoner
The Urban Legend er ei actionfylt og fantastisk bok. The Urban Legend er ei lettlest teikneseriebok. The Urban Legend reiser rundt omkring og kjemper mot nokon av dei farlegaste gruppene som befinner seg i Norge. Tilslutt handlar det om mobbing.
Boka er like spennande sjølv om det er bok 2 i serien. Eg likte boka veldig godt og gjev den terningkast 6


david

david

Skrevet 19. oktober 2017 av david på Åsly skole

The Urban legend: ingen vei tilbake
Det handler om en mann som prøver å bekjempe ondskapen. Boka handler også om mobbing. Jeg likte boken veldig godt fordi det er veldig gode tegninger som forklarer veldig godt hva det handler om. Det får fram det lille ekstra for at det skal bli veldig spennende. Jeg likte også at det ikke var alt for mye tekst på en plass. Jeg gir denne boken terningkast 6


Markus Melvold

Markus Melvold

Skrevet 19. oktober 2017 av Markus Melvold på Ringshaug ungdomsskole

Forskrekkende DÅLIG!
Sjangerne i boka Urban Legend sesong 2 er, grøss, drama og tegneserie. I boka for du vite om en superhelt som kaller seg Urban Legend, og han kjemper i mot kriminelle. Boka starter kaotisk, fordi de starter med å fortelle handlingene som skjedde boka før. Det er en jevn spenning skurv, men du vet når spenninga kommer. Boka slutter forventa. Det er noen deler i boka det er lett å kjenne seg igjen, ellers vanskelig. Alt passer i boka, men det er bare at ingenting henger helt sammen, som kan bli en litt tung bok å lese. Den ligner ikke på noen av bøkene jeg har lest, på grunn av ingen sammenheng. Det er en veldig usannsynlig bok fordi det skjer i Norge og det skjer ikke så dramatiske ting i Norge. Boka var lett å lesse fordi, det er korte setninger og lett språk, med intense setninger. Det er litt banning i boka som ikke passer helt inn i boka. Den gjør meg ikke så veldig interessert i boka. Boka handler om en mann som skal slåss i mot kriminalitet. Forfatteren skal kanskje bevise at alle kan være en superhelt. Boka forteller ikke noe om å være ung, men den kan bli kjedelig i noen deler. Bokas styrke er et ungdoms språk. Boka Henger ikke helt sammen. Andre bør lese boka hvis du liker tegneserie. Jeg gir terningkast 3 fordi boka henger ikke sammen, og for brå start.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Morten Opås

Morten Opås

Skrevet 29. september 2017 av Morten Opås på Grim skole

The Urban Legend- for deg som hater å lese.

The urban legend er en lettlest tegneseriebok som handler om en superhelt som holder til i Norge mesteparten av tiden. The Urban Legend reiser rundt om kring og kjemper mot noen av de farligste gruppene som befinner seg i Norge.

Jeg er en gutt som hater å lese. Dette er den tredje boka jeg har lest på ungdomsskolen, men denne boka leste jeg kjappest. Det skjer ikke ofte. Den var lett å lese, tegningene var grove og morsomme.

Det som gjør boka god er bildene som forklarer hva som skjer. Det var ikke så mye tekst og handlingen var lett å skjønne.

Du som leser denne boka vil oppleve masse rart i fra andre perspektiver som funker ganske bra. Du for se hovedpersonen sitt vanlig liv samtidig som superhelt, men man får også se fiendene sitt perspektiv i handlingene.

Jeg synes denne boka passer best til gutter.

Jeg vil gi boka terningkast 4 fordi at boka var gøy og lett og lese, men jeg synes at det var noen sider som kunne ha hatt mere tekst.

Til toppen