Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

The Urban Legend: Ingen vei tilbake

Josef Yohannes Gyldendal 2017 19 anmeldelser

Læreren Malcolm T. Madiba fortsetter sin utrettelige kamp mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend», kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. Etter å ha fengslet alle byens fremste kriminelle har han nå fått Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Markus Melvold

Markus Melvold

Skrevet 19. oktober 2017 av Markus Melvold på Ringshaug ungdomsskole

Forskrekkende DÅLIG!
Sjangerne i boka Urban Legend sesong 2 er, grøss, drama og tegneserie. I boka for du vite om en superhelt som kaller seg Urban Legend, og han kjemper i mot kriminelle. Boka starter kaotisk, fordi de starter med å fortelle handlingene som skjedde boka før. Det er en jevn spenning skurv, men du vet når spenninga kommer. Boka slutter forventa. Det er noen deler i boka det er lett å kjenne seg igjen, ellers vanskelig. Alt passer i boka, men det er bare at ingenting henger helt sammen, som kan bli en litt tung bok å lese. Den ligner ikke på noen av bøkene jeg har lest, på grunn av ingen sammenheng. Det er en veldig usannsynlig bok fordi det skjer i Norge og det skjer ikke så dramatiske ting i Norge. Boka var lett å lesse fordi, det er korte setninger og lett språk, med intense setninger. Det er litt banning i boka som ikke passer helt inn i boka. Den gjør meg ikke så veldig interessert i boka. Boka handler om en mann som skal slåss i mot kriminalitet. Forfatteren skal kanskje bevise at alle kan være en superhelt. Boka forteller ikke noe om å være ung, men den kan bli kjedelig i noen deler. Bokas styrke er et ungdoms språk. Boka Henger ikke helt sammen. Andre bør lese boka hvis du liker tegneserie. Jeg gir terningkast 3 fordi boka henger ikke sammen, og for brå start.


Erlend Sie

Erlend Sie

Skrevet 19. oktober 2017 av Erlend Sie på Luster ungdomsskole

The urban Legend
Tegneserien her er lettlest med masse bilde og ikkje så mykje tekst. Eg tykte denne tegneserien var passande for dei som liker drama. Etter min smak var denne tegneserien litt for mye drama og blod i. Men den er grei for dei som ikkje liker å lese så masse for det var ikkje så mykje skrift. Det var masse bilde som kom frå Oslo. Eg likar godt at deler av inntektane til denne boka vil gå til The urban Legend Foundation, ein veldedig organasjon som har som mål å beskjempe analfabetisme, fattigdom og urettferdighet i heile verda. Dette får han ein seksar for.
Denne tegneserien handler om ein lærar som heiter Malcolm T. Madiba, han prøver å beskytte byen for kriminalitet. Men når han møter drømmedama Lise Johansen blir det litt vanskeligare. Då blir han distrahert og gløymer sin indre identitet.
Eg vil gi denne boka terning kast 4


Jon

Jon

Skrevet 19. oktober 2017 av Jon på Stryn ungdomsskole

The urban legend 2 er ein bok med mykje action. Det er lite skrift og mykje bilde. Eg likar godt at det er so lite skrift, men at det allikevel er ei god historie. Boka handlar om læraren Malcolm Madiba, som tar opp kampen mot mafiaen i byen som superhelten The urban legend. Jakta på mafiaen og korrupte politimenn tar han til plassar rundt om i heile verda, f.eks kina, Japan og Norge.

Eg syntes boka var litt urealistisk. Mafiaen styrte alt, men allikevel kan ein vanleg mann vinnne over dei. Alt i alt var boka både enkel og morsom og får terningkast 5 av meg.


Espen Brobakken

Espen Brobakken

Skrevet 18. oktober 2017 av Espen Brobakken på Hisøy skole

Tegneserien «urban legend» er en bok som er lettlest. Det er lite skrift, men masse bilder. Jeg leser til vanligvis ikke mye, men denne boka gjorde at jeg nesten ikke kunne stoppe å lese. Forfatteren skriver på en måte som gjør at du ikke kan stoppe å lese.
Læreren Malcolm T. Madiba fortsetter sin kamp mot kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend» i byen Capital City, kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot.
Jeg gir bok terning kast 5 siden boka er enkel, men har en utrolig bra historie. Boka har mange sider, men det tar ikke lang tid å lese den. Den har et språk som er enkelt å forstå og tegningene er gode. Det eneste som kunne ha vært bedre er at den gangster-gjengen er altfor mektig for at Malcolm kunne slå de alene. Det synes jeg var litt for usannsynlig.


Edgar Bergquist

Edgar Bergquist

Skrevet 18. oktober 2017 av Edgar Bergquist på Fagerborg skole

The Urban Legend, sesong to:
Dette er en aksjonfylt bok med masse spenning. Boka er skrevet av en mann som heter Josef Yohannes. Josef har tatt kampen mot mobbing, og lagd en liten tegneserie om det, som han la til i boka, jeg liker veldig at Josef har gjort dette, det støtter barn over alt.

Denne tegneserieboka handler om en mann som heter Malcolm. Malcolm er vanligvis lærer i en by som heter Capital City, men når kriminalitet slår til i byen blir han til superhelten, The Urban Legend. Denne superhelten har ikke noe superkrefter, men er flink til å slåss. I boka får Malcolm mange nye fiender, og drar blant annet til Oslo med sin nye kjæreste, Lise Johansen. Men noe forferdelig skjer i Oslo.

Jeg synes boka var grei, den var ikke helt som jeg trodde den skulle være. Jeg skjønner at boka er delt opp i episoder, men jeg hadde likt om The Urban Legend hadde fiksert mer på bare en fiende, som for eksempel hans nye erkefiende, The Suburban Myth. Ellers var det en bra bok, med masse bra bilder.
Så jeg gir denne boka terningkast fire.

Vis flere anmeldelser

Til toppen