Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

The Selection 1 – Utvelgelsen

Kiera Cass Frl, Vigmostad & Bjørke Oversetter: Frøydis Arnesen 2016 1 anmeldelse

Én prins. 35 jenter. For 34 av dem er Utvelgelsen deres livs sjanse. For America Singer betyr Utvelgelsen at hun må forlate alt hun har kjært. Så møter hun prins Maxon, og alt hun trodde hun visste, snus på hodet …

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tiril Berg

Tiril Berg

Skrevet 28. mars 2017 av Tiril Berg på Ringshaug Ungdomskole

America Singer er en 5. Hun er forelsket i en med lavere rang, og vet det kan bli problematisk.
For å beholde ro i landet, holdes som vanlig en "Selection" av enerne, kongefamilien. Prins Maxon må velge mellom 35 jenter som for landet er valgt ut tilfeldig, men kongen har hatt sin finger med i spillet.
Etter mye diskusjon blir America med i valget. Og velges. Nå må hun gjøre det beste hun kan ut av den situasjonen hun er i, og kanskje hun liker det bedre enn hun hadde trodd. Hun må også bestemme seg for hvem hun kan stole på, og hvem hun kan elske.

Denne boka er fantastisk. Nå som jeg skriver annmeldelsen har jeg lest alle bøkene i serien (5 stykker+1 med sidehistorier), og elsker dem alle. Kiera Cass gir hver av karakterene sine egene preg, og gjør derfor leseropplevelsen mye bedre. Forklaringer og beskrivelser er levende, noe som kunne blitt vanskelig med tanke på at dette skjer i framtiden, der verden ikke lenger ser ut som den gjør i dag. Følelsene America kjenner er så ekte, og jeg må si jeg gråt mer enn et par ganger.

Anbefaler mest for jenter, i alderen 10-19 år. Les de neste bøkene også!
Terningkast 6.

Til toppen