Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sveiseblink

Helene Guåker Gyldendal 2017 67 anmeldelser

Kristoffer går på videregående. Han har kompiser han ikke helt stoler på og en far som aldri prater om de viktige tinga. Og så dukker Jenny opp. Som om det gjør saken noe bedre.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sander Ingolf Amdal

Sander Ingolf Amdal

Skrevet 15. desember 2017 av Sander Ingolf Amdal på Harestua skole

Sveiseblink

Sveiseblink handler om Kristoffer, og vennegjengen hans som går på videregående. Gutta er veldig interessert i biler, damer og festing. En dag Kristoffer er ute og kjører i Volvoen sin holder han på å kjøre på ei jente på skateboard. Han forelsker seg i hu med en gang. Mye festing og litt drama. Skole kommer i veien for Kristoffer og planene hans, men til slutt kommer sommerferien.
Jeg synes boka var vanskelig å forstå i starten, men etter hvert så skjønte jeg den bedre. Den handlet mye om biler som er noe jeg liker. Litt for mye av det samme som skjer. Mot slutten synes jeg boka ble litt mer spennende og jeg skjønte mer av den.
Etter min mening synes jeg boka er en 4er. Den når ikke helt til topps fordi det er for lite som skjer og det blir for kjedelig å lese. Jeg gir den heller ikke lavere fordi jeg synes det var litt spennende til tider.


Erlend Linvik

Erlend Linvik

Skrevet 15. desember 2017 av Erlend Linvik på Korgen sentralskole

Tittel: Sveiseblink
Forfatter: Helene Guåker
Sjanger: Ungdomsroman

Boka handler om Kristoffer som er 18 år han er spesielt interessert i biler, han har selv en gammel volvo. En dag møter han en jente som han blir litt forelsket i men holder det for seg selv. Han har også en venn som ligger i koma. Dette skaper litt problemer.

Boka er skrevet i førsteperson og det gjør at jeg kommer nærmere inn på Kristoffer. Jeg syns at boka var litt tung i starten sånn at jeg ikke forsto alt med en gang. Jeg syns at det var en veldig lite spennende bok fordi det var veldig lettgjenkjennelig med tanke på handlingene. Ellers så erden veldig lett å lese, det blir også brukt mye "slang" men fremdeles helt leselig.

Min konklusjon er at den hadde vært bedre om den handlet om et litt mer "spennende" liv. Jeg fant ut at terningkast 3 var perfekt siden den ikke var så spennende. Ellers så likte jeg måten forfatteren skrev på,


Lars-Olav Flatla

Lars-Olav Flatla

Skrevet 14. desember 2017 av Lars-Olav Flatla på Harestua skole

Sveiseblink

Sveiseblink handler om en gutt som heter Kristoffer og vennegjengen hans som går på Videregående og er interessert i biler, festing og damer. En dag holder han på å kjøre over ei jente på et skateboard. Han forelsker seg i henne med en gang.

Jeg selv syntes boka var helt grei, litte granne treg i starten, men det bedret seg etterhvert. Nå handlet det jo mye om den store interessen min også da, nemlig biler.

Jeg vill gi denne boka terningkast 4, grunnen er at den er litt treg men den handler om biler og er fortsatt ganske interessant.


Jovan

Jovan

Skrevet 14. desember 2017 av Jovan på Sagene skole

Boka jeg har lest heter "Sveiseblink" og er skrevet av Helene Guåker

Hovedpersonen i boka heter Kristoffer, han er en gutt som går på videregående og har en del venner der. Men kan han egentlig stole på dem? for det er han ikke så sikker på. Kristoffer bor alene med faren og det er ikke alltid så koselig å være hjemme med han, siden han også er litt rar av og til. En dag dukker det opp en ny jente han ikke hadde sett før, han får mange følelser for henne og er alltid på saken og prøver å finne henne. Kristoffer og jenta er veldig forskjellige og lever to veldig forskjellige liv.

Denne romanen er ganske spesiell fordi det er ikke så mange romaner der det er så mange skildringer av hovedpersonen og livet til hovedpersonen. Jeg syntes også boka er ganske kjedelig til tider, så hvis du liker spenning er ikke dette noe for deg. Det var det hvert fall ikke for meg.
Jeg gir denne boka terningkast 3.


Fanny Feng Schreurs

Fanny Feng Schreurs

Skrevet 14. desember 2017 av Fanny Feng Schreurs på Sagene skole

Sveiseblink, av Helene Guåker.

Boken handler om en gutt som heter Kristoffer. Kristoffer går på videregående skole, han er interessert i både biler og damer.
Kompisene hans heter Odda, Torpedo, Lars og Jimmy.
En dag møter han en jente som han blir forelsket i, som får han til å ikke bare tenke på seg selv. Og som vekker flere følelser inn i han.
Boka forteller om hvordan mange ungdommer har det, og hva de driver med.

Jeg vil gi denne boken terningkast 3.

+
Boken har med humor.
Har med mye ungdommer kan kjenne seg igjen i.


Boken er rotete, bytter mellom navn.
Jeg synes boken var treg og vanskelig å leve seg inn i.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Arthur William Balteskard

Arthur William Balteskard

Skrevet 13. november 2017 av Arthur William Balteskard på Grov skole

Sveiseblink av: Helene Guåker

Boken handler om Kristoffer som er glad i biler, han har sin egen og kjører rundt med venner. Kristoffer går siste året på videregående skole. Han og kompisene drikker mye og pleier å gå på fest.
En ny dame flytter til byen og Kristoffer blir forelsket ved første øyeblikk. Dama kommer i veien for både skole og venner.

Jeg synes boka er kjempe bra, den hopper rett inn i handlingene. Det er mye romanse, og det skjer ting hele tiden.
Jeg likte boka kjempe godt, fordi det var mye varierende ting som skjedde i boka. Det var litt banneord men det hører til i fortellingen siden det er en ungdomsbok. Boka var veldig humoristisk og har generelt masse bra stoff i seg. Jeg anbefaler boka på det sterkeste!

Jeg gir denne boken terningkast: 6

Til toppen