Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sveiseblink

Helene Guåker Gyldendal 2017 16 anmeldelser

Kristoffer går på videregående. Han har kompiser han ikke helt stoler på og en far som aldri prater om de viktige tinga. Og så dukker Jenny opp. Som om det gjør saken noe bedre.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emil Urnes

Emil Urnes

Skrevet 19. oktober 2017 av Emil Urnes på Luster ungdomsskole

Eg gir boka "SVEISEBLINK" av Helene Guåker terningkast 3.
Boka handlar om ein 18 åring som heiter Kristoffer, og interessene hans er bil, damer og sveising.
Det er ei bok som i grunn er vanskeleg å lese. Det var heller ikkje nokre skikkelege spenningstoppar i gjennom boka, så det gjekk lang tid og lese før du kjem til noko spennande. Difor synest eg det var litt for dryg og vanskeleg start på boka. Elles har forfattaren brukt gode skildringar og sitat når han beskriv forelskinga til Kristoffer, slik som dette:
«Eg kjende berre at hjartet mitt gjorde rare ting. Viss det hadde vore snø på bakken, hadde det smelta rundt henne»
Det starta med at Kristoffer allereie hadde mista mora og bestemora si. No har også Bestefaren hans, Birger begynt å forsvinne, han hugsar ikkje noko og pratar ikkje med Kristoffer lenger. Alt han har igjen no er far sin, og i skulen går det ikkje så bra. Det begynner berre å tulle seg enda meir til når ei ny raudhåra jente kjem til bygda. Han prøver hardt å finne ut kven det er. Han prøver også å fange oppmerksamheita hennar, men han berre dummar seg ut. Kristoffer finn ut at han må lage ein plan for å få orden på livet sitt att. Dessverre er det ikkje alt som går etter planen hans.
Som i mange ungdomsbøker er det noko stygg ordbruk. Det var også nokre dialektord som var litt vanskeleg å forstå i boka, Men alt i alt er dette ei grei ungdomsbok.


Fredrik Leirdal Henden

Fredrik Leirdal Henden

Skrevet 19. oktober 2017 av Fredrik Leirdal Henden på Luster ungdomsskole

Denne boka er perfekt for dei som likar råning og kjærleik, altså så er ikkje dette ei typisk jentebok eller guttebok. Boka handlar om 18 år gamle Kristoffer og rånevennene hans. Kristoffer bur aleine med faren sin. Ein dag han er ute med vennene sine dukkar det opp ei ny jente som heiter Jenny. Dette gjer til at livet til Kristoffer blir snudd heilt på hovudet.

Eg synst denne boka var ganske kjedeleg å lese fordi det var lite spenning og masse unødvendige detaljar. Dette gjorde handlinga mindre interessant og boka vart litt rotete som gjorde at eg ikkje skjønte alt.

Eg gjev denne boka terningkast 3


Nils Magnus

Nils Magnus

Skrevet 17. oktober 2017 av Nils Magnus på Korgen sentralskole

En normal gutt

Sveiseblink handler om den 18 år gamle Kristoffer som liker biler og jenter, men ikke skole. Han har aldri vært skikkelig forelsket før, men det blir han når han ser den nye jenta i klassen. Mange som leser denne boken vil kjenne seg igjen i Kristoffer. Det som skjer kan egentlig skje med hvem som helst.

Jeg bare sier det, jeg likte ikke boken. Den var vanskelig å lese, ikke på grunn av språket, men på grunn at var lite som interesserte meg. Den var ikke spennende og jeg ville legge fra meg boken, ikke bla om til neste side. Det er veldig lite relevant som skjer i boken og den kunne vært mye kortere. Det føltes bare som om jeg leste om livet til en tilfeldig gutt i en liten by. Det er ikke så mye spesielt med Kristoffer som karakter som gjør at jeg lurer på hva det neste han kommer til å gjøre. Det er veldig lett å gjette hva Kristoffer skal gjøre, men det er en gang han gjør noe uventet som skaper en litt interessant situasjon, men boken gjør ikke så mye ut av det. Boken har heller ingen spenningstopp og spenningskurven øker så vidt før den faller igjen, gjennom helle boken.

Det blir brukt mye dialekt og slang, men boken er ganske enkel å lese. Den foregår i første person fra Kristoffer sin synsvinkel. Denne boken passer best for noen som bare har lyst til å lese noe, uten å må fokusere seg veldig. Den er lettlest, men er vanskelig å sette seg inn i.

Jeg må og si at det som står på baksiden av boken er ganske misledende. At ulykkestallet er 4gangen, blir bare nevnt en gang i hele boken og ingen snakker om det.
Boken handler jo om at Kristoffer er forelsket i Jenny, men jeg forsto ikke hvorfor han ble forelsket i henne. Jeg ville likt å vite litt mer om henne enn det vi fikk vite. Hvorfor han falt for henne skjønte jeg ikke.

Jeg gir boken terningkast 3, fordi den var lett å forstå og lese, men den var også veldig kjedelig til å være så lang.


Magnus Oliver Mikkelsen

Magnus Oliver Mikkelsen

Skrevet 12. oktober 2017 av Magnus Oliver Mikkelsen på Gulskogen Skole

Folk har vanligvis et ulykkestall de prøver å unngå.
Jeg hadde ei hel gangerekke.
Alt skjedde med fire års mellomrom.
Som om firegangen hadde skylda.

Boken handler om Kristoffer og venne hans og den mystiske dama med rødt hår som
Plutselig dukket opp i byga deres.
Kristoffer er fullstendig betatt av henne.
Men spørsmålet er:
Er hun betatt av han?

Denne boka er ganske uvanlig men spennende fordi det skjer småting hele tiden.
Likevel levde jeg meg ikke inn i historien.
Den ble litt for rar for meg.
Og det som skjedde angikk ikke meg.
Og den er skrevet på en måte som er lett å forstå og som passer greit inn.
Jeg vil gi boka terning kast 4
Men jeg syntes ikke boka burde være nominert til uprisen.

LesDet!


isak hauk skreslett

isak hauk skreslett

Skrevet 12. oktober 2017 av isak hauk skreslett på Korgen sentralskole

Sveisblink. (Hverdagen i bygda)

Sveiseblink er en bok skrevet av Helene Guåker. Det handler om en gutt som er 16år gammel og er bilinteressert.

Det var ikke noe spenning i boken. Det var for mye detaljer som var unødvendig og uinteressant. Jeg synes boken var lite gøy å lese og jeg hadde mest lyst til å ikke lese ferdig boken og starte på en annen bok.
Boken var litt rotete og jeg misforstod en del ting. Jeg trodde at Kristoffer var en jente og ikke en gutt før jeg fikk vite navnet hans. Før jeg fikk vite det så gikk alt i tull for meg og det gjorde at boken ble forvirrende.

Boken handler om en gutt som heter Kristoffer. Han er interessert i biler og jenter, Kristoffer likte å være ute med vennene sine selv om han ikke stolte særlig på den. Han bodde alene med faren sin. En dag da han var ute med vennene sine kom det en ny jente og hun het Jenny og verdenen til Kristoffer ble snudd på hodet.

Jeg vill heller se på at gresset gror en å lese denne boken på nytt
Terningkast 1 av meg

Vis flere anmeldelser

Til toppen