Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stedfortrederen

S.R.Bråthen Fanaticus 2018 6 anmeldelser

Talia 18 år og helt normal. I Andos gjør det henne til en trussel. Hun vender tilbake til flyktningleiren Liathsul etter angrepet på Forskningsinstituttet. Før hun rekker å senke skuldrene, tvinges hun ut i jakten på et lysfenomen ingen har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Leyla Taylan

Leyla Taylan

Skrevet 22. oktober 2018 av Leyla Taylan på Fløysbonn skole

Boken Stedfortrederen er en fantasybok på rundt firehundre sider. Boka handler om en jente som heter Talia og hun bor i en by kaldt Liathsul. Hun er bundet til fiendens sønn. Om en av dem dør, vil den andre få krefter og hun lever derfor veldig utrygt. Samtidig, blir hun sendt på en rekke oppdrag som hun ikke klarer å håndtere og savnet etter familien vokser mer for hver dag.

Boka har en veldig lang innledning og siden jeg ikke har lest bok nr. 1, forstod jeg ikke hva som ble snakket om på starten. Selv etter å ha lest over 200 sider, hadde det ikke skjedd særlig mye. Boken har alt for mange beskrivelser og tanker, så det føles som om alt går veldig tregt og at historien aldri vil ta slutt.

Jeg anbefaler å lese bok 1 først. Det krever mye tålmodighet å komme gjennom boken, så om du ikke er veldig glad i å lese, ville jeg ikke anbefalt denne boka.

Jeg gir den terningkast 3, fordi jeg synes den var slitsom og veldig uinteressant til tider. Likevel, kjente jeg meg igjen i vennskapet og følelsene til hovedpersonen. Til tross for at den ikke hadde så mye fremgang og stod veldig stille, var jeg veldig nysgjerrig på slutten.


Mia Kjærstad-Schønefeld

Mia Kjærstad-Schønefeld

Skrevet 19. oktober 2018 av Mia Kjærstad-Schønefeld på Skarbøvik ungdomsskole

Stedfortrederen sin undergang

Jeg har sett mange interessante omslag på bøker, mange rare og mange teite, men har alltid lest dem, så hvorfor ikke bare lese Stedfortrederen?
Åpningen var grei. Du kom rett inn i handlingen, men hvis du ikke har lest bok nr.1 så gir den ikke særlig meining. Hovedpersonen Talia er litt av en skrue, hun har ikke særlig mange reaksjoner, og jeg klarer ikke helt å sette meg selv i henne for å skjønne historien. Jeg føler Talia er blank, selve ideen bak boken er fantastisk, men selve historien er ganske kjedelig.
Jeg elsker en god fantasi, men denne boken er … er bare helt grei. Ikke noe stort som skjedde, uten noen drap her og der. Boken hopper fram og tilbake i tid så det tar en liten stund før du forstår hvor i historien du er. Min favoritt setning i boken er "Jeg finner ingen glede i å ta et liv, men i ydmykhet og respekt takker jeg for offeret" #Nahul.

Jeg gir boken terningkast 2. grunnen er at historien i seg selv er bra, hovedpersonen trekker ned, fordi jeg ikke helt klarer å sette meg inn i hennes sko. Boken er skrøpelig til tider og lite interessant.


Emma Byre Forberg

Emma Byre Forberg

Skrevet 19. oktober 2018 av Emma Byre Forberg på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om ei jente som heiter Talia. Ho bur i landsbyen Liathsul. Ho har akkurat kome att frå eit oppdrag, og nå håpar ho endeleg at ho skal få litt fri. Men Talia har fått eit langt vansklegare oppdrag, ho skal finne Nordlyset.

Dette var ei bok med mykje spenning og kjærleiksdrama. Boka rørte meg til tårer fleire gongar. Viss ein er glad i både fantasy og kjærleiksdrama er dette verkeleg ei bok vert å lese. Ho har eit greitt språk og er lett å forstå. Det einaste problemet med boka var at eg ikkje hadde lese bok 1. Derfor vart det mange ord og handlingar eg ikkje skjønte så mykje av i starten, men det vart betre jo lengre eg kom inn i boka. Eg anbefaler å lese bok 1 fyrst sidan bok 2 startar rett inn i handlinga. Slutten i boka er veldig uventa og overraskande. Men det gjer jo boka veldig bra! Anbefales verkeleg!

Eg gjev derfor boka terningskast 5.


Alex

Alex

Skrevet 10. oktober 2018 av Alex på Brandbu ungdomsskole

Sted Fortrederen starter ganske treigt, men når du kommer lengere i boken starter ting å skje. Boken handler om Thalia Kolemann som er kom til byen Liatshul etter å ha vært fanget på et forskningsinstitutt. Boken har ikke mye action, men når det er det så går det raskt over. Det var litt dumt at forfatteren byttet handling det er litt forvirende å skrive om et sted og så om et annet. Boka burde ha mer spenning. Terningkast 3.


Mariam Al Hariri

Mariam Al Hariri

Skrevet 25. september 2018 av Mariam Al Hariri på Bytårnet skole

Boka handler om en jente som er bundet sammen med sønnen av fienden. Ingen av dem får kreftene sine til en av dem dør.

Jeg opplevde at boken var bra og dårlig på en måte.

Det som gjør boka dårlig er at de første 175 var det vanskelig å henge på, også var det ikke så mye spenning. Jeg følte at jeg bare leste boka for å bli ferdig, rettere sagt var det KJEDELIG. Men det som gjør boka god er at senere i boken blir det mer spenning og mer ting som skjer. Altså jeg følte at jeg var inn i denne boka og jeg likte at det var snakk om to personer.

Jeg gråt til og med i de siste 6 kapitlene tårene bare ran ut det var veldig rørende . Jeg har ikke lest den første boken og da er det vanskelig å forstå hva som skjedde og hvem var hvem.

Jeg anbefaler andre om å lese boka fordi den har alt i seg kjærlighet, hat og smert det var en veldig fin bok du kommer til å være enig med meg når du leser boka.

Også ble jeg faktisk skuffet i slutten av boka. Det var også veldig vanskelige ord.

Karakter: 5+ (+ er bare fordi jeg gråt veldig mye når jeg leste denne boken).

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Alex

Alex

Skrevet 10. oktober 2018 av Alex på Brandbu ungdomsskole

Sted Fortrederen starter ganske treigt, men når du kommer lengere i boken starter ting å skje. Boken handler om Thalia Kolemann som er kom til byen Liatshul etter å ha vært fanget på et forskningsinstitutt. Boken har ikke mye action, men når det er det så går det raskt over. Det var litt dumt at forfatteren byttet handling det er litt forvirende å skrive om et sted og så om et annet. Boka burde ha mer spenning. Terningkast 3.

Til toppen