Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stedfortrederen

S.R.Bråthen Fanaticus 2018 17 anmeldelser

Talia 18 år og helt normal. I Andos gjør det henne til en trussel. Hun vender tilbake til flyktningleiren Liathsul etter angrepet på Forskningsinstituttet. Før hun rekker å senke skuldrene, tvinges hun ut i jakten på et lysfenomen ingen har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Bartłomiej D. Krakus

Bartłomiej D. Krakus

Skrevet 10. desember 2018 av Bartłomiej D. Krakus på Husnes ungdomsskole

Boka stedfortrederen er skrevet av S. R. Bråthen. Ho handler om ei jente som heiter Talia som er rundt 18-19 år. Talia bur i Liathsul og har fått eit oppdrag om å fange nordlyset saman med vennane sine. I den første boka er det eit angrep på forskningsinstitutet. Forskarane flyktet til Liathsul, og trengeer nordlyset til eit livsviktig eksperiment. I boka får du også vite at nordlyset er ein legende som ikkje har blitt sett på over 150 år.

Det er mykje romantikk i boka og begynnelsen er veldig lang. Det tar for lang tid for at oppdraget skal begynne. Eg anbefaler ikkje å lese denne boka. Eg gir terningkast 4, på grunn av mangen feil i setningane, det var vanskeleg å komme inn i boka, men forfattaren hadde god fantasi.


Abbie

Abbie

Skrevet 4. desember 2018 av Abbie på Stuenes skole

Stedfortrederen, bokanmeldelse.
Boken får en solid sekser. Selv om jeg ikke hadde lest den første boken, var det veldig lett å sette seg inn i Talias univers. Jeg skal garantert lese boken igjen sammen med forgjengeren når jeg får tid, og hvis det ikke kommer en oppfølger skal jeg personlig gå og banke på døren til forfatteren og be om en ny bok.
Boken har med mange uvanlige scener, og det er veldig tydelig at forfatteren ikke bryr seg om hva som er vanlig når det kommer til hvordan man skal skrive bøker, og det er jeg veldig glad for. Boken er veldig spesiell, og jeg skal ikke røpe noe, men boken satte meg helt ut, og jeg måtte på ett punkt legge vekk boken, fordi det var så overveldende trist.


Daniel

Daniel

Skrevet 29. november 2018 av Daniel på Fløysbonn skole

Stedfortrederen handler om Talia, en atten år gammel jente som bor i opprørsbyen Liathsul. Fiendeklanen makundaene jakter på henne, mens hun selv jakter på et lysfenomen som ingen har sett på over hundre år, og som kanskje er løsningen til alle problemene deres.

Boken hopper rett inn i handlingen, men hvis du ikke har lest bok en er det vanskelig å sette seg inn i handlingen før etter en stund. Etter den handlingsfylte innledningen er det nesten ingenting som skjer, og det meste av fortellingen går ut på at opprørerne forbereder seg for et ganske skuffende slag. Historien og handlingen er veldig original, og når du setter deg inn i øyas historie oppdager du hvor fantastisk den er. Boka kunne vært ganske bra, hadde det ikke vært for hovedpersonen. Hun gjør det hele urealistisk og gjør at jeg ikke greier å leve meg inni fortellingen.

Jeg gir boka terningkast 3.


Julia

Julia

Skrevet 28. november 2018 av Julia på Åkra ungdomsskole

Anmeldelse av boka «Stedfortrederen»

Boka handlar om Talia og hennes liv, korleis ho har det etter Forskningsinstituttet-angrepet. Ho blir plutseleg kasta ut I enda eit eventyr, der ho nå må leite etter nordlyset, som ikkje har blitt sett på 150 år.

Eg likte boka veldig godt, ho var veldig spennande og innhaldsrik, og har mykje opplysningar, sånn at folk som ikkje leste den forrige boka «Lysveven» forstår kva som skjer. Ho er skreven av ein forfattar som veit godt kva ho skriv om.

Denne boka gir eg terningskast 4.


Marcus O. Mathisen

Marcus O. Mathisen

Skrevet 26. november 2018 av Marcus O. Mathisen på Den norske skole i Costa Blanca

Stedfortrederen

Stedfortrederen er en bok skrevet av Silje Regine. Denne boken er en oppfølger til Lysveven.

Boka handler om en jente på 18 år som heter Talia som er tilbake i en plass som heter Liathsul. Der føler Talia mye som savn av familien og kjærlighet.

Jeg syntes at boka var veldig forvirrende. En grunn til det kan være at jeg ikke har lest den første boken. Det var bare at jeg skjønte ikke helt hvor jeg var. Jeg skjønte ikke helt hvem som er hvem og hvor jeg var i fantasiverdenen. I tillegg er det sykt mye tekst, og forklaringene på ting tar enten veldig lang tid eller veldig sakte.

Jeg ville ikke anbefalt denne boka til noen. Jeg ville kanskje anbefalt den til noen som har lest den første boken (Lysveven).
Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Alex

Alex

Skrevet 10. oktober 2018 av Alex på Brandbu ungdomsskole

Sted Fortrederen starter ganske treigt, men når du kommer lengere i boken starter ting å skje. Boken handler om Thalia Kolemann som er kom til byen Liatshul etter å ha vært fanget på et forskningsinstitutt. Boken har ikke mye action, men når det er det så går det raskt over. Det var litt dumt at forfatteren byttet handling det er litt forvirende å skrive om et sted og så om et annet. Boka burde ha mer spenning. Terningkast 3.

Til toppen