Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stavanger Stories 2

Terje Torkildsen Samlaget 2018 42 anmeldelser

Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Stavanger Stories 2 er fjorten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

william

william

Skrevet 15. november 2018 av william på Vadsø ungdomsskole

Stavanger Stories 2 er en bok om forskjellige hendelser i Stavanger. Boken er mye om familien til Betty og Broremann, dem er to karakterer i boken. Jeg syntes den er litt kjedelig og den gidde ikke mye mening siden ingen historie er samme. Begynnelsen gidde mening men slutten er ikke så meningfull. Det gir ingen mening. Det er en humorbok så den er litt morsom. det er litt fram og tilbake som gjør boken forvirrende. Jeg fikk ikke så mye med meg siden den er på nynorsk.

Terningkast: 3


Nanna

Nanna

Skrevet 15. november 2018 av Nanna på Vadsø ungdomsskole

Stavanger stories er en bok om forskjellige hendelser i Stavanger som er en humor bok. Boken er forvirrende fordi historiene henger ikke sammen. Men det er en familie som er skrevet mye om i boken å det er familien til Betty og Broremann som er to karakterer i boken. Jeg synes boken var kjedelig, men den var helt grei og lese. Boken var vanskelig å forstå og det var mye fram og tilbake. Det ble litt mye tekst og jeg skjønte ikke slutten helt.
Terningskast: 3


Elsa

Elsa

Skrevet 14. november 2018 av Elsa på Orstad skole

Stavanger stories handler om forskjellige hendelser i Stavanger og er hovedsakelig humor. Boken kan være litt forvirrende, spesielt siden boken handler om flere personer. Det er enn familie i boken det er skrevet mest om og det er familien til Broremann og Betty som er to karakterer i boken. Jeg syntes boken var helt grei, noen av hendelsene var ikke så kjekke og det ble litt forvirrende med så mange personer. Slutten var litt brå.

Terningskast: 4


Marie Korneliussen

Marie Korneliussen

Skrevet 7. november 2018 av Marie Korneliussen på Ruseløkka skole, 10C

Varierende spenningskurver

Dette er en bok med 14 forskjellige historier om mindre og større problemer og ulykker for de som bor i et nabolag i Stavanger, med familien til ungdommene Betty og Broremann i sentrum.

“Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er alltid ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar.” Er setningene som åpner boka. Jeg synes at disse setningene beskriver hele boka ganske godt. Hele boka handler om hendelser som skjer takket være handlinger de forskjellige karakterene utfører.

Det er en god bok, med godt språk, men den kan være litt tung og forvirrende. Det var vanskelig å sette seg inn i historien som skjedde, og hvordan alle de 14 fortellingene hang sammen. Etter hvert som man blir bedre kjent med karakterene er det lettere å følge med. De forskjellige fortellingene hadde varierende spenningskurver.

For å konkludere vil jeg gi denne boken en 4. Noen deler av boka synes jeg var veldig spennende, men andre deler var ganske tunge å komme gjennom.


Erlend

Erlend

Skrevet 7. november 2018 av Erlend på Orstad skole

Stavanger Stories 2 – Forvirrende, men morsom!

Stavanger Stories 2 handler om familiene til Betty og Broremann. Vi følger dem gjennom fjorten fortellinger om liv og død, og alt inni mellom.

Boka er skrevet av Terje Torkildsen, og er utgitt av samlaget. Boka er den andre boka i serien stavanger Stories.

Etter min mening var dette en veldig rotete bok. Jeg forstod ikke helt noe sammenheng før langt ute i boka. Annen hver fortelling var helt forskjellig. I et kapittel er det en alvorlig fortelling, og rett etterpå er det en morsom fortelling. Det blir bare forvirrende, og familiene i fortellingene skifter også hele tiden, så det er vanskelig å henge med. Inni selve boka er det flere gode fortellinger, men den siste skjønte jeg ikke helt sammenhengen med resten av boka og følte at den kanskje ikke burde ha vert med.

Da jeg så fremsiden på boken syntes jeg at den så veldig spennende ut, men etter å ha lest den mener jeg at den ikke helt levde opp til forventningene mine. Noen historier var bra, mens andre ikke var så bra.

Boka er skrevet på nynorsk, med et språk tilpasset ungdommen. Det er en del banning i boka, men det føler jeg bare gjør at det blir mer realistisk.

Denne boka føler jeg sklir inn i sjangeren humor, fordi den har noen historier som er helt sykt morsomme. Hver fortelling ender med en cliffhanger, som gjør at du vil lese videre.

Terningkast – 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Armina

Armina

Skrevet 5. november 2018 av Armina på Ruseløkka skole 10B

Stavanger Stories 2 – Boka som aldri slutter å overraske

Boka «Stavanger Stories 2» ble skrevet av forfatteren Terje Torkildsen. Dette er den andre boka i serien. Han har tidligere fått tildelt Uprisen for boka «Marki Marco».
«Stavanger Stories 2» inneholder 14 spennende historier som handler om alt mulig. Historiene henger ikke sammen, ettersom det er en ny historie, med ny handling og nye personer i hvert kapittel. Jeg leste aldri «Stavnger Stories 1», så jeg trodde ikke jeg ville skjønne noe av det som skjedde i den andre boken, men det gjorde jeg. Noen av historiene kan man kjenne seg litt igjen i, mens andre er mer tilfeldige. Det er mye humor i boka, men også noe alvor. Boken er skrevet på nynorsk. Til tross for dette er den fortsatt ganske lettlest, ettersom forfatteren ikke bruker noen kompliserte ord.

Et trekk som jeg syntes gikk igjen i alle historiene, var den overraskende slutten. Spenningskurven økte helt mot slutten, og man ble veldig overrasket av endingen. Noen slutter var helt uforventede, og kom ut av det blå, noe jeg likte veldig godt. Man satt nesten og ventet på slutten gjennom hele historien. Siden fortellingene var ganske korte, var det ikke mange personbeskrivelser i boka, men forfatteren greide å få frem akkurat nok til å skape en fin historie. Siden novellene ikke hang sammen, syntes jeg det var lett å følge med i handlingen.

Etter min mening er boka en bra roman. Den inneholder mange korte historier, slik at man kan komme tilbake til boka når man vil, uten å måtte være redd for å ha glemt noe av handlingen. Selv om den er skrevet på nynorsk, er den lett å forstå. Alle historiene er spennende og har en overraskende slutt. Boken var veldig underholdene, slik at den får 5 i terningkast.

Til toppen