Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Stavanger Stories 2

Terje Torkildsen Samlaget 2018 19 anmeldelser

Ei ulukke har aldri ei enkel årsak. Ho er ei følgje av fleire uheldige hendingar som heng saman i ein serie. Kvardagslege handlingar som me menneske gjer, utan tanke på at dei kan få tragiske konsekvensar. Stavanger Stories 2 er fjorten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Grethe

Grethe

Skrevet 22. oktober 2018 av Grethe på Lom ungdomsskole 10B

Stavanger stories
Denne boka handlar om ein familie frå Stavanger. Boka har fleire historier som er sette saman. I kvar historie kjem det stadig nye krisetilfeller som dukkar opp, men alt ordnar seg til slutt. Historiane i seg sjølv er spennande, somme meir enn andre. Boka er litt vanskeleg å forstå og det kunne godt ha vore skrive meir om familien som vi høyrer om. Eg tykjer heller ikkje noko om språket som forfattaren har brukt.
Eg gjev boka terningkast 3.


Kaia Svenning

Kaia Svenning

Skrevet 22. oktober 2018 av Kaia Svenning på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handlar om Betty og Broremann, i boka følgjer vi dei og deira familie i stavanger. Kvart kapittel i boka har forskjellige historier, noko eg ikkje likte i det heile tatt. Eg skjønte ikkje boka. Ho var veldig uryddig. Språket var veldig vanskeleg å fortså med vanskelege ord. Forfattaren har brukt vanskelege navn på dei i familien. Og det var vanskeleg å hugse kven som var kven.
Terningkast: 1


Ægir Grande Lyng

Ægir Grande Lyng

Skrevet 22. oktober 2018 av Ægir Grande Lyng på Lom ungdomsskole 10B

Innhaldet i denne boka er veldig forskjellig. Det handlar mest om nokre få hovudpersonar og ting dei gjer. I denne boka er det ei forskjellig historie for kvart kapittel. Det eg likte med boka var at det er stutt mellom kapittela, og ho er lettlesen. Noko som også er bra med boka er at det er lett å koma i gang med ho, og det er noko spennande i kvart kapittel. Det som ikkje var så bra med boka var at det var veldig mykje grov språkbruk. Difor gjev eg denne boka terningkast fire. Eg anbefaler denne boka til aldersgruppa fjorten til seksten.


Ruben

Ruben

Skrevet 22. oktober 2018 av Ruben på Den norske skole i Costa Blanca

Boka handlet om forskjellige folk som bor i Stavanger. Boka var vanskelig å lese og vanskelig å vite kva kapitel man er i. Kvart kapitel var ein ny familie så det blei vanskelig å holde tritt med boka. Gir boka terningskast 2.


Torgrim

Torgrim

Skrevet 19. oktober 2018 av Torgrim på Lom ungdomsskole 10B

Stavanger stories 2
Stavanger stories handlar om hendingar som har skjedd i Stavanger . Teksta følgjer ulike personar i Stavanger og kva dei gjer.

Da eg leste denne boka forventa eg ei historie der ein kunne leve seg inn i boka og kjenne korleis personane følte seg innanfor dei ulike situasjonane, isteden fekk eg ei bok med tung og treig historie. Kapitalane byrjar innvikla og nesten irriterande å lesa. Når du kjem inn i historia bombar teksta deg med meir innvikla informasjon som teksta hadde hatt bedre utan. Når du byrjar å leve deg inn i ei historie sluttar ho brått og let deg sitte att med ein følelse av at dette kunne ha slutta mykje bedre en det gjorde.

Likevel kan boka vere spenande å lese. På starten av eit kapitell byrjar du med lite informasjon som kan gjere teksta spenande og interessant å lese. Kapitalane startar vanlegvis med ei tekst som seier kva som hendar til slutt, men ikkje kva som kjem til å skje undervegs. Det gjer slik at du har lyst til å lese heilt til teksten gjev all informasjonen til deg. Nokre av tekstane skiftar perspektiv på personar nå og da for å så møttast på slutten av eit kapittel
Boka egnar seg for ungdommar sidan historiane handlar mest om ungdomane i stavanger.
Eg gjev boka terningkast 2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
puja

puja

Skrevet 18. september 2018 av puja på Vadsø ungdomsskole

Stavanger stories 2:

Stavanger stories 2 handler om forskjellige folk i Stavanger. En av de heter Betty og broremann. Boka har fjorten fortellinger om liv og død.
Det som jeg likte med boka er at det var mye fortelling og de var forskjellige.
Det jeg ikke likte med boka var at det var små skrift, det var litt vanskelig å komme inn i fortellingen, man forstå ikke helt hva som har hendt og med hvem, den hadde ikke så bra spenningskurve og synes at den var en veldig kjedelig bok.

Jeg gir boka terningkast: 1

Til toppen