Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 25 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Felicia

Felicia

Skrevet 12. oktober 2018 av Felicia på Harestua skole

Smadra
Denne boken handler om en jente som heter Oda. Oda blir slått av moren sin. Faren vet ingenting om det. Vi blir tatt med på flere hendelser og blir kjent med vennen til Oda. Jeg synes det var veldig lite spenning og det var ikke noe interessant å lese. Det ble bygd opp til en del spørsmål som jeg ikke fikk svar på. Slutten kom litt brått. Jeg satt igjen med en følelse av å ha gått glipp av noe. Jeg ville gitt denne boken terningkast 1.


Amalie

Amalie

Skrevet 12. oktober 2018 av Amalie på Harestua skole

Jeg har lest boken "Smadra". Den handler om Oda, som lyver til alle om at hun har dårlig balanse. Hun har veltet på sykkelen igjen, forteller hun til alle som spør. Selv om både Oda og moren vet at sannheten er en annen.
Forfatteren skriver om en tøff historie. Han hopper litt i tid og sted, men på en måte som gjør hele boka behagelig å lese. Selv om handlingen i hovedsak er den samme hele veien, har forfatteren klart å skape spenning og ikke minst vekke følelser. Boka er litt kort og jeg savner en mer tydelig slutt, men jeg synes likevel boka er verdt å lese. Terningkast: 4


Marte

Marte

Skrevet 5. oktober 2018 av Marte på Husnes ungdomsskole

Boka «Smadra» var ikkje ei dårleg bok , men heller ikkje den beste. Boka hadde eit viktig tema , men ingen handling. Den handlar om eit jente som blir slått av mor si og får ikkje lov å seie det til nokon. I boka hoppar historien litt fram og tilbake, og i starten var det forvirrande, men ein blir vane med det til slutt. Alt i alt så var boka litt kjedelig. Litt smaklaus og difor blir det berre ein 3 frå meg.


Olav Nikolai Rød

Olav Nikolai Rød

Skrevet 4. oktober 2018 av Olav Nikolai Rød på Ruseløkka skole

Kraftig

Detter er en kort bok om Oda og hennes venn Milad. Gjennom boken ser vi fra Odas perspektiv hvordan hun har det med moren sin som slår henne. Vi ser også på Milads bakgrunn som flyktning som traumatiserer ham gjennom boken. En veldig kort bok.

Boken handler som sagt om Oda som er en ung jente som har problemer med moren sin. Moren slår datteren sin og faren aner ikke noe om det. Oda minnes ofte om hennes gode minner med moren sin og ønsker bare å ha hennes kjærlighet. Vi følger også med på hovedkarakterens bestevenn Milad som også har problemer. Han er traumatisert av hans opplevelser som flyktning og vi hører også at moren hans har store problemer med det også som skremmer Milad.

Boken starter rett i en sterk handling og stopper bare så vidt senere opp for å hjelpe oss komme gjennom boken. Setningene er korte vanligvis beskrivende og er skrevet i bokmål. Boka har en vanskelig spenningskurve fordi jeg mener den ikke eksisterer? Boka har en lineær framgang og vanligvis er det ikke mer enn mange mindre intense spenningskurver gjennom hele boken. Boken har passende språk og er litt vanskelig å oppsummere.

Boken er skrevet veldig sterkt, språket er rett fram og ofte må man lese mellom linjene. Det er også brukt veldig mye plass mellom avsnitt og kapitler som jeg syns var et virkemiddel som fungerte bra til å få fram ensomheten, styrken og betydningsfullheten i boken. Boken er ikke veldig lang, men det trenger den ikke heller. Den fyller inn seg selv. Jeg hadde selv problemer noen steder med å forstå fullt hva som skjedde. En ekstremt velskrevet bok.

Jeg syns dette er en veldig god bok som prøver å fortelle noe på en annerledes og vanskelig måte og gjør det veldig bra. Boka tar opp alvorlige temaer og når du har lest boken har du noe å tenke på. Boken sin sterkeste side er nok at den er veldig velskrevet, dette er også dens svake side siden jeg tror mye av den vil gå over hodet på mange ungdommer. Da passer den kanskje ikke så godt ungdom. De fleste syns vel sikkert boken var kjedelig siden de ikke var veldig investert. Selv kunne jeg ikke ta hendene av boken før jeg var ferdig. Likevel passer nok denne boken bedre til eldre grupper. En liten ting som plaget meg var også at Milad sine opplevelser var til tider litt tvunget.

Terningkast: 6

Sannsynligvis min favoritt ved slutten.

Burde lese denne hvis man tror man er erfaren nok.


Marius Svestad

Marius Svestad

Skrevet 28. september 2018 av Marius Svestad på Lom ungdomsskole 10B

Smadra
Boka handlar om ei jente som heiter Oda. Ho bur med mor og far sin, men far er ofte borte på jobb, og mor er ikkje særleg grei med Oda.
Boka har eit klassisk utseende og er veldig lettlest. Eg føler at boka ikkje fangar meg heilt på starten, men blir meir interessant når ein kjem lenger ut i boka. Slutten kom veldig brått på, men var forventa. Eg kunne gjerne ønska at boka var lenger. Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen