Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Smadra

Brynjulf Jung Tjønn Flamme 2018 52 anmeldelser

Faren til Oda triller sykkelen hennar i garasjen. No skal ikkje Oda bruke han meir. Ho har så dårleg balanse, men dette var absolutt siste gong Oda skal falle og slå seg. Det er historia Oda fortel til alle dei som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Aurora.w.a

Aurora.w.a

Skrevet 15. november 2018 av Aurora.w.a på Harestua skole

Smadra.
Boka har en spennende handling med godt innhold, men skifter tid og sted så fort at det blir vanskelig å følge med på hva som skjer. Jeg gir boka en firer fordi den kunne blitt skrevet tydeligere, men handlingen er så god at den er verdt å lese.


Martine Kirkeby Tomter

Martine Kirkeby Tomter

Skrevet 15. november 2018 av Martine Kirkeby Tomter på Harestua skole

SMADRA

Den handler om en jente som blir slått av moren sin og hun tør ikke si det til noen. Når bestevennen Malid ser moren slå henne bestemmer han seg for å overtale henne til å prate om det til læreren sin om det.

Boken var spennende og realistisk. Den handlet om et tema som skjer i virkeligheten og om at hvis man sier ifra blir alt bedre. Den var lett å lese og var veldig luftig. Den var passe lang og holdt spenningen gjennom hele boka. Det jeg ikke likte var at jeg skjønte ikke alltid helt hva som skjedde siden den spolet fram i tid uten å skrive noe om det.

Jeg gir boken terningkast 5.


Dorjan

Dorjan

Skrevet 15. november 2018 av Dorjan på Skarbøvik ungdomsskole

SMADRA

Boka jeg har lest heter smadra, forfatter heter Brynjulf Jung Tjønn.

Boken har en ok framside, og får flere ungdommer til å ville lese denne boken. Men det jeg likte best med boken, var at den handlet om to bestevenner som fant på mye rart, og som fikk meg til å ville lese videre i boken.

Hovedpersonene: Oda og bestevennen hennes Milad. Boka var ikke vanskelig å lese, og jeg synes den var litt interessant. Boka er lettlest, og den har en dialekt som ikke er vanskelig å forstå.

Jeg synes boken fortjener å vinne U-prisen fordi forfatteren gjør en veldig bra jobb i boken "smadra". Jeg synes boka burde få 8 av 10, men hvis forfatteren hadde vert mer kreativ med boken, hadde jeg synes at boken burde vunne U-prisen 100%. Noe som irriterer meg i boken er at oda ikke vil fortelle en hemmelighet, hun ville ikke fortelle det til bestevennen sin Milad, og ikke en gang til pappaen, eller til læreren sin, det synes jeg er lit dumt.

Boka ha rundt 120 sider, men hvis forfatteren hadde skrevet mer, hadde det vert bra. Det hadde vært bra fordi jeg hadde ville fortsatt å leseboken, fordi den er så gøy å lese. Men jeg syns forfatteren har gjort en veldig, veldig bra jobb med å skrive denne boka, han burde være stolt over boken Smadra.

Jeg gir boken "Smadra" terningkast: 5


Marte

Marte

Skrevet 15. november 2018 av Marte på Husnes ungdomsskole

Boka eg har lest som heite «smadra» var ei bok med viktig innhald. Boka var ikkje veldig spennande, det var fordi den hadde ikkje så veldig godt oppbygd spenning. Den var veldig truverdig og forståelig. Boka handlar om Oda som blir slått av mor si og ikkje kan fortelje det til nokon og skyldar på at ho er klumsete. Temaet var engasjerande, men kanskje ikkje så veldig originalt. Framsida passar men sjølve boka var litt smaklaus. Ikkje ei bok eg likte så godt, difor berre ein 3.


Mia

Mia

Skrevet 12. november 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om Oda, som blir slått av mor si. Men Oda kan ikkje fortelje det til far, eller læraren. Ikkje eingong til bestevennen sin, Milad.

Boka er ganske tynn, med varierande mengde tekst på kvar side, og er lett å lese. Språket er greitt, og passar til boka. Innhaldet er fullt av inntrykk. Boka er gripande og realistisk, med eit aktuelt tema. Boka er litt forvirrande, særleg når kapitla skiftar tema og tid. Slutten er rar, og eg følte at boka ikkje vart skikkeleg avslutta.

«Smadra» får terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Sanna

Sanna

Skrevet 5. november 2018 av Sanna på Harestua skole

Terningkast: 3

Jeg gir boka terningkast to, fordi jeg synes den var veldig rotete. Jeg skjønte ikke helt hvor jeg var når den byttet handling så fort, og jeg skjønte ikke hva som var fortid, nåtid eller tanker/drømmer. Konseptet og tanken med boka var veldig bra, men forfatteren kunne ha gjort boka litt mindre rotete. Jeg ble også litt irritert over at jeg ikke fikk vite hvorfor moren sa “det er bare din feil” til Oda. Forfatteren tenker sikkert at man må lese litt mellom linjene, men jeg føler ikke at jeg forstod handlingen slik som han vil at jeg skal forstå den. Boka var bra skildret, og det er skildringen og konseptet med boka som trekker den opp.

Til toppen