Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Skyggefødt

Jan Tore Noreng Gyldendal 2014 42 anmeldelser

Fire ungdommer på flukt. «Trøblete jævler,» som Kalle sier. En nedlagt gård langt fra folk, omgitt av mørk furuskog. Perfekt for sånne som dem: skyggebarn. Men noe bor allerede i skyggene. Noe eldgammelt og farlig. Og det kravler fram ... Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Shayan Ahmed

Shayan Ahmed

Skrevet 7. desember 2014 av Shayan Ahmed på Løkenåsen skole

Boken handler om fire ungdommer, Kalle, Andreas, Jon og Pia. Ungdommene rømmer fra Vassmo gård, et barnehjem for ungdom.
Ungdommene er lei av barnehjemmet, så de har bestemt seg for å rømme. De kjører på motorveien, vekk fra sivilisasjonen for at ingen skal finne dem. Kalle som kjører bilen, stopper fremfor en gård. På gården hadde de tenkt at de skulle være en stund, men på gården blir det mye verre enn forventet.

Jeg synes at boken er spennende. Jeg liker at det er overnaturlige ting i boken, noe som gjør at det blir veldig spennende. Boken er også lett å lese og det er lett å forstå hva som skjer. Det er alltid noe spennende som skjer, det liker jeg med boken.

Jeg mener at denne boken passer til ungdom fra 12-16 år.

Jeg gir boka terningkast 5


Jørgen Abell Vik

Jørgen Abell Vik

Skrevet 7. desember 2014 av Jørgen Abell Vik på Ajer ungdomsskole

Boka skal visst være en grøsser, men startet mere ut som en spennings bok, og utviklet seg sakte til en fantasy. Ungdommene i boken kom fra et Vassmo barnehjem og ville rømme ut på landet, hvor de planla å holde fester og overleve på egenhånd. Ungdommene, som allerede hadde psykiske problemer, møter dermed på problemer blant de andre som de gjerne kunne klart seg uten. Jeg vil ikke si at det er en dårlig bok, men jeg vil heller ikke si det var en grøsser. Det inneholder litt mye mytologi og magi til det. Jeg vil gi boka en 6/10 på grunn av en litt for treg oppbygning i forhold til bokas lengte, men jeg vil anbefale den til fantasy lesere!


Benjamin Sl

Benjamin Sl

Skrevet 2. desember 2014 av Benjamin Sl på Bytårnet skole

Bok for ungdommer?
Boken startet midt i handlingen, og starten var helt ok. Senere i boka fant jeg noe jeg mener var en tabbe av forfatteren. Forfatteren skrev boka lett, på en veldig kjedelig måte og blandet inn banneord hver eneste gang han kunne. Det ble flaut å lese boka av den grunn, altså fordi det ikke er grovt språk jeg prøver å gjenkjenne meg etter i bøkene. Boka var så kjedelig at jeg ikke ville lese den, som ikke er slik opplevelsen skal være når du leser en såkalt ”grøsser”. Dette var enten en veldig dårlig skrevet bok, eller en bok under feil sjanger, for grøsser var dette ikke. Dette var en kjedelig fortelling. I min mening får denne boka terningkast 2, for å kaste bort en del av min tid på å lese om banning og dumme skildringer. Boka anbefales ikke for noen. Dette er den absolutt verste boka jeg har lest i mitt liv..


Torjus.karlsen

Torjus.karlsen

Skrevet 30. november 2014 av Torjus.karlsen på Lundehaugen ungdomsskole

Jeg leste Skyggefødt og jeg likte boka :
Boken var spennende og den var morsom.
Det var interessante hovedpersoner. Det er fire ungdommer som er på flukt. Jeg likte best Andreas fordi han var morsom og ganske tullete.
Jeg synes det for mye banning men ellers en ganske god bok.


Utha Rasanayagam

Utha Rasanayagam

Skrevet 29. november 2014 av Utha Rasanayagam på Løkenåsen skole

Det er en grøsser bok og handler om fire ungdommer med forskjellige personligheter, Kalle, Pia, Andreas og Jon. De rømmer fra Vassmo gård, som er et barnehjem for barn med vanskeligheter. En dag bestemmer de seg for å rømme fra barnehjemmet. De kjører langt vekk og havner på et gammelt og nedslitt gård. De blir boende på gården, men plutselig skjer det overnaturlige ting……

Jeg gir bok 4-5 fordi det tok lang tid før jeg kom inn i boka, men når det ble spennende gikk det ganske fort å lese. Den er lett å lese og har en passe lengde. Det kommer opp en del banne ord, som jeg syns er litt unødvendig noen ganger, men dagens ungdommer banner en del for tiden. De overnaturlige hendelsene var ikke så skummelt og litt kjedelig noen ganger. Slutten var grei, gjorde ikke noe spesielt inntrykk på meg! Men alt i alt så var det en bra bok, som jeg kan anbefale å lese.

Vis flere anmeldelser

Til toppen