Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 50 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet 9. november 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

En spektakulær tegneserie

Sabotør handler om 2. verdenskrig, kort sagt. Vi følger nordmannen Johan, som møter en ny venn i en fangeleir. Johan og vennen flykter, og de møter nye venner, fiender og allierte i kampen for Norge.

Boka startet midt i en handling, hvor vi fulgte broren til Johan. Det blir en trist intro, men den etterlater ett mysterium, som vi får svar på i slutten. For meg ble den litt forutsigbar etter hvert. Jeg skjønte straks at personen, var en forræder. Slutten er akkurat som å se en film. Det blir slutt på forræderen og ti år senere, blir det en perfekt slutt.

“Sabotør” er en tegneserie med fabelaktige tegninger. Hvis man bare ser på bildene i mer enn tre sekunder, vil man legge merke til alle detaljene. Jeg ble helt målløs. Den har ikke sidetall, noe jeg synes kan bli problematisk, men til gjengjeld er boka kjapp å lese. Selv om den er for stor til å ta med seg. Jeg synes og det var fint at boka hadde med forskjellige dialekter, selv om den også inneholder voksent språk, så jeg forstår at det er en ungdomsbok. Noe annet jeg likte med “Sabotør” var at den lurte fakta inn i deg. I tillegg til det, sto det fakta i de helt siste sidene.

Det beste med denne boka var alle de spektakulære tegningene. Jeg kan ikke tenke meg hvor lang tid det må ha tatt å lage dem. Det verste var at det ble litt forutsigbart for meg.

Terningkast 4. Jeg anbefaler andre å lese den, men jeg tror ikke den vil klare å vinne Uprisen.


Steinar Svela

Steinar Svela

Skrevet 7. november 2018 av Steinar Svela på Orstad skole

Boka sabotøren handlar om dei tri mennene Johan, Olav og Knut. Handlinga foregår under andre verdenskrig. Johan, Olav og Knut saboterer tyskarane og prøvar å gjere det verste for dei. Boka har ein uventa slutt der dobbeltspelarar blir avslørt. Ein del av hendelsane og personane er sanne hendingar frå andre verdenskrig. Eg vil seie at dette er ei spenningsbok fordi det skjer noko heile tida.

Mesteparten av boka er skreven på dialekt slik at det er lett å leve seg inn i historia. Eg vil sei at boka er ganske lett å lese, det er jo ein teikneserie med masse bilete, og den er heller ikkje så lang. Illustrasjonene likte eg spesielt godt, dei var flotte og fekk fram stemninga. Boka kan være litt forvirrende på grunn av at handlinga foregår fra stad til stad. Eg likte denne boka og vil annbefale denne boka for dei som er interessert i andre verdenskrig.
Boka får terningkast 5.


Noah S. Holmvik

Noah S. Holmvik

Skrevet 6. november 2018 av Noah S. Holmvik på Bytårnet skole

Jeg har lest boka "Sabotør" av John S. Jamtli.

Boka handler om at 2 menn som heter Johan og Knut har blitt fanget at tyskerne. Noen har smuglet en tang inn til fengslet sammen med maten, så de rømmer på natta. Mens de løper, treffer de på en annen mann som heter Olav. Knut er lederen av mostandsgruppen. Olav og Johan får litt trening, men kommer seg fort. Etter hvert får de oppdrag av Knut, og vellykkes på dem. Knut finner plutselig ut at det er en spion i motstandsgruppen, men hvem kan det være….

Jeg likte boka. Den var lettlest og tok ikke lang tid å lese, men det var mange banneord i boka. Jeg likte denne boka selv om jeg egentlig ikke liker tegneserier.
Jeg gir boka terningkast: 5


Oliarev

Oliarev

Skrevet 5. november 2018 av Oliarev på Harestua skole

Sabotøren
Denne boka handler om andre verdenskrig, den er basert på en virkelig historie, om ekte personer, men selvfølgelig overdrevet en del her og der. Det handler om nordmenn i den kjente Osvald gruppen i en motstandsbevegelse mot tyske okkupere. Man får innblikk i rekrutering av folk i motstandsbevegelsene, hvordan folk skaffet våpen og hvordan motstandere opererte og kom seg rundt i landet under krigen. Boka er lettlest, med mange bilder. Det er til tider vanskelig å skjønne hva som skjer. Det er en bok med alvorlige hendelser, humor og mye banning. Jeg likte boka middels godt, gøy å lese, men mangler generelt litt en sammenheng i historien. Terningkast 4.


Andreas

Andreas

Skrevet 2. november 2018 av Andreas på Orstad skole

Denne boka er eigentleg ganske lett å lese, det er mykje bilete og lite tekst, i og med at det er ein teikneserie. Ho er ikkje så lang, men det skjer noko heile tida. Boka er ganske spanande, og ho er basert på noko som faktisk skjedde. Dei tre hovudpersonane er Johan, Olav og Knut. Dei er alle med i ei gruppe som saboterer for tyskarar under 2. Verdskrig. Slutten blir uventa, og avslører falskt spel og dobbelagentar.

Eg synes at boka er vel verd å lese, sidan det ikkje tek så lang tid å lese ho, og i alle fall eg synes at det var underhaldande lesing. Slutten er ganske uventa, men bra. Hvis ein berre vil lese er nok ikkje denne boka så morosam, sidan det er ei teikneserie, men bileta er også ein stor del av det som gir denne boka liv. Eg synes at teksten kunne vore litt meir innhaldsrik, men alt i alt er det ei bra bok..

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen