Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 10 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Arad

Arad

Skrevet 14. september 2018 av Arad på Bytårnet skole

Denne boken handler om andre verdenskrig. At tyskerne prøver å ta Norge. Det er en gruppe som heter Osvaldgruppen, som vil ha vekk nazistene i Norge.

Jeg likte at det var tegneserie da er det enklere å lese det. men vis du ikke liker historie er det ikke for deg. de burde lage mer sider, fordi det var ikke bra avslutting.

bildene er lette å forstå og teksten er også bra, men kan ha litt diaklekt


Håvard

Håvard

Skrevet 13. september 2018 av Håvard på Vadsø ungdomsskole

sabotør

Jeg likte at boka var spennende.
Jeg likte at boka var en tegneserie, for da ble den lettere å lese.
Jeg likte også måten bildene var laget på, og jeg likte temaet godt fordi det var om 2. verdenskrig.

Det jeg ikke likte var at den begynte rett på sak.

Karakter: 5


André

André

Skrevet 10. september 2018 av André på Vadsø ungdomsskole

Kampen mot nazistene i bilder.

Handlingen i boka er lagt til 2. verdenskrig. Boka handler om en gruppe som heter Osvaldgruppen. Det er en gruppe som prøver å få nazistene ut av Norge.
Hovedpersonene er Johan, Knut og Olav.

Jeg likte boken fordi det var en tegneserie og da kunne jeg følge med bedre. Den er skrevet på bokmål og litt dialekt, og forfatteren hinter om hva som skal skje i boken.

Boka er kronologisk oppbygd og vi følger gruppas handlinger mot nazistene. Boken har også litt parallellhandling siden først får vi de gode sin fortelling, men når en stor hendelse skjer så bytter forfatteren handling til nazistene.

Forfatteren skriver i små tekstbobler så det skaper litt ytre spenning og tankene til karakterene gjengis i boken av og til. Det er gode skildring og flotte beskrivelser og boka er skrevet i 1. person

Jeg synes at boken passer personer som liker å lese tegneserier fordi da kan man vite hvordan karakterene ser ut som og hva de driver med. Det eneste jeg ikke likte med boka var slutten fordi den var litt overraskende.

Karakter: 5


Jakob Nordmark

Jakob Nordmark

Skrevet 7. september 2018 av Jakob Nordmark på Bytårnet skole

Jeg har lest boka "Sabotøren" av John S. Jamtli

Boka handler om Johan som deltar i en motstandsgruppe etter å ha møtt "lederen" Knut Osvald. De starter opp med litt trening men kommer fort ut i felten. Bomber står på lista og bygninger skal ned.

Jeg syntes boka var veldig spennende til å være en tegneserie bok. Det var mye banning og stygt språk, men de er jo nordlendinger alle sammen så det sier seg selv. Jeg elsket at de satt aldri stille men at det var action hele tiden. Det er mye krigføring med våpen så blod og kjøttsår er det mye av.

Det var en ting med boka som jeg ikke likte, og det var at den var så kort. Den kunne godt hatt noen flere sider.

Jeg likte boka veldig godt, men at den var så kort så gir jeg boka terningkast 5.


Nichlas

Nichlas

Skrevet 7. september 2018 av Nichlas på Bytårnet skole

sabotør handler om tyskerne som angriper Norge og en liten gruppe Norske som ødelleger for tyskerne.Jeg synes boka var fin og spenne og kul. jeg gir terning kast 5.

Til toppen