Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 50 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tor

Tor

Skrevet 14. november 2018 av Tor på Ruseløkka skole, 10A

Sabotøren

Jeg har lest en bok som heter Sabotøren av John s. Jamtli. Boken handler om tre folk som prøver å sabotere tyskerne under 2 verdenskrig. Det er ikke en lett oppgave å gjøre, og de må være smarte. Det er mange sjokkerende ting som kommer til skje. Dere får vite mer når dere leser boken.

Jeg syntes denne boken har viktige illustrasjoner sånn at det er lett å forstå det man leser, og det er veldig bra, synes jeg. Det er en tegneserie med bilder som gjør at du forstår handlingen og det onde som skjer, det har forfatter fått til fint. Det var noen ganger jeg ikke visste hvor jeg skulle starte i boken. Det kunne være litt mindre bilder i boken men ellers var det bra. Språket i boken var ganske grovt som gjorde at jeg forsto mer av handlingen. Det var mange følelser både sint, glad osv.. Jeg syntes det var viktig å få frem følelsene i boken. Da får du mer bilder i hodet ditt om hva som skjer i boken

Denne boken passer for alle. Boken er lettlest og du forstår mye. For dem som liker spenning er denne boken får deg ! Man får bare lyst til å lese boken om og om igjen fordi den er så spennende du går aldri lei av den anbefales veldig. Jeg gir denne boken terningkast 5


H.Lasse KLöck

H.Lasse KLöck

Skrevet 14. november 2018 av H.Lasse KLöck på Ruseløkka skole, 10A

SABOTØR

Forfatteren til Sabotør er John S. Jamtli, ble lagt ut av forlaget Capellen Damm 2018. Boken finner sted under andre verdenskrigen i Norge. Den handler hovedsakelig om tre presjoner, Olav, Johan og sjefen i motstandsbevegelsen. Boken er basert på en ekte historie med ekte presjoner der historien er overdrevet lit noen steder. Knut er lederen i motstandsbevegelsen der han, Olav og Johan finer ut av at det er en spion i motstandsbevegelsen, gjennom boken prøver de å finne ut hvem det er. Hvem kan det være…

Jeg synes boken er ganske spennende og lærerik boken, har kule bilder, boken er bra lagd med tyske banneord, og der tyskerne banner og kjefter på nordmennene er det skrevet på tysk. Jeg gir denne boken terningkast 5.


Fredrik Bergesen

Fredrik Bergesen

Skrevet 14. november 2018 av Fredrik Bergesen på Ruseløkka skole, 10A

Sabotør- en lettlest spenningsbok

Sabotør er skrevet av John S. Jamtli og er en lettlest tegneserie. Den handler hovedsakelig om 3 nordmenn som saboterer for tyskerne under andre verdenskrig. Nordlendingen Johan og trønderen Olav blir rekruttert til motstandsbevegelsen etter de har rømt fra en tysk fangeleir i nord. De blir begge gode venner med sjefen i motstandsbevegelsen Asbjørn Sunde med kodenavnet Knut. Olav har lengtet etter å møte Asbjørn helt siden han ble med i motstandsbevegelsen og så fort som «Knut» avslører sin virkelige identitet melder Olav han til de tyske myndighetene får å få belønningen på 100 000 kr får å få han henrettet.

Jeg synes boken var bra alt i alt. Det er en mye mer lettlest bok en de jeg pleier å lese så det var litt digg å bare lese kjapt igjennom den. Det er som sagt en tegneserie og jeg føler at med dette faktum får vi sett mye mer av handlingen enn hvis det var en vanlig skjønnlitterær bok. Boken handler om folk fra ulike steder av Norge så du kan bli litt forvirret over alle de forskjellige dialektene. Den har et grovt språk som gjør den enda mer troverdig. Dette kunne godt ha vært en sann historie fra krigen og den er skrevet på en svært god måte og har veldig mye handling. Når du leser boken kan jeg garantere at du ikke kjeder deg spesielt mye siden det er ny handling hele tiden. Jeg leste denne boken hovedsakelig fordi jeg ville komme igjennom boken raskt. Men det overasket meg veldig positivt med et veldig bra og lærerikt innhold.

Som jeg har fortalt flere ganger tidligere er Sabotør en veldig lettlest bok. Jeg synes den passer får aldersgruppen 12-15 år, og til og med til 17 åringer hvis du liker lettleste bøker og vil vite hovedtrekkene om Norge under krigen og de harde forholdene nordmennene hadde.

Jeg gir denne boken terningkast 5.


Inge

Inge

Skrevet 14. november 2018 av Inge på Ruseløkka skole, 10A

Sabotøren

Sabotøren er en tegneserie bok. Boken er skrevet av John S Jamtli som er barnebarnet til en av hovedpersonene i boken. Boken handler om En gjeng av gutter som kjemper imot tyskerne under 2 verdens krig. Gjengen ble kalt Osvald gutta. I boken for vi høre mye om hvordan de sprengte og lagde opprør mot naziene i Norge. Tegne serien er dikting inspirert av historiske hendelser og personer. De tre hovedpersonene i boken heter Johan, Olav og Knut.

Jeg likte boken veldig godt. Jeg er en gutt som synes at å lese mye tekst i en lang periode er veldig kjedelig. Jeg syntes at selv om dette er en tegneserie burde den kanskje hatt litt mer tekst. Men boken sine bilder er utrolig bra lagd og de passer perfekt med skrift boblene de tilhører. Jeg mener at bildene får meg til å fokusere mer i boken siden jeg da bruker mer tid på å analysere bildene som gjør sånn at jeg får med meg mer. I boken ser vi et de skyter og sprenge bygdinger sammen som hjelper med å gjøre boken mer interessant.

Jeg likte denne boken veldig mye siden jeg er ganske interessert i andre verdenskrig. Jeg hadde aldri hørt om Osvald gruppa før jeg leste denne boken. Jeg tror at Osvald gruppen er en veldig viktig motstands gruppe som vi ikke må glemme derfor er det fint at forfatteren har lagd en tegneserie om denne gruppen sånn at de ikke blir glemt.

Terningkast 5


Julie

Julie

Skrevet 12. november 2018 av Julie på Orstad skole

Sabotør av John S. Jamtli

Sabotør er en bok som tar sted under andre verdenskrig og handler om 3 menn som prøver å ødelegge for tyskerene. Boka er en tegneserie med gode illustrasjoner som gjør det lett for leserne og leve seg inn og gir mer forståelse til handlingen. Dette er en spenningsbok med mye handling.
Ved å lese boken får du også kunnskap om andre verdenskrig og hvordan det må ha vært å leve i Norge på den tiden.

Språket i boka er grovt, men også enkelt å forstå. Siden boka handler om personer fra forskjellige steder i Norge er det ulike dialekter som av og til kan bli litt forvirrende. Det jeg liker best med boka var slutten og bildene. Slutten ga oss et lite innblikk i at under krigen måtte du være forsiktig med hvem du velger å stole på fordi det var flere dobbeltagenter. Jeg anbefaler boken hvis du liker spenning og er interessent i å lære mer om andre verdens krig.
Terningkast : 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andreas

Andreas

Skrevet 2. november 2018 av Andreas på Orstad skole

Denne boka er eigentleg ganske lett å lese, det er mykje bilete og lite tekst, i og med at det er ein teikneserie. Ho er ikkje så lang, men det skjer noko heile tida. Boka er ganske spanande, og ho er basert på noko som faktisk skjedde. Dei tre hovudpersonane er Johan, Olav og Knut. Dei er alle med i ei gruppe som saboterer for tyskarar under 2. Verdskrig. Slutten blir uventa, og avslører falskt spel og dobbelagentar.

Eg synes at boka er vel verd å lese, sidan det ikkje tek så lang tid å lese ho, og i alle fall eg synes at det var underhaldande lesing. Slutten er ganske uventa, men bra. Hvis ein berre vil lese er nok ikkje denne boka så morosam, sidan det er ei teikneserie, men bileta er også ein stor del av det som gir denne boka liv. Eg synes at teksten kunne vore litt meir innhaldsrik, men alt i alt er det ei bra bok..

Terningkast: 4

Til toppen