Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 27 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Peder

Peder

Skrevet 22. oktober 2018 av Peder på Den norske skole i Costa Blanca

Boken er en tegneserie som handler om noen sabotører under 2.verdenskrig. Du får høre hvordan sabotørene hadde det under 2.verdenskrig. Det er 3 hovedpersoner. De blir med i motstandsbevegelsen for å stoppe nazistene. Boken bruker variert språk og skriver på dialekt. Forfatteren skriver også på Tysk, så det kan bli litt vanskeligt å forstå noen ganger. Boken er spennende, morsom og full av gamle historier fra krigen.

Det er veldig fine illustrasjoner i boken. Personene ser helt ekte ut, det samme med byen og naturen. Det er viktig å lære om hvordan folk hadde det under 2.verdenskrig. Det er ikke sidetall i boken, det gjør det vanskelig å finne fram til hvilken side du var på.

Jeg anbefaler denne boken til alle som har lyst til å lære, og ha det morsomt mens de leser

Terningkast:4


Lennart

Lennart

Skrevet 22. oktober 2018 av Lennart på Åkra ungdomsskole

Sabotør er en tegneseriebok med hovedkarakterene Johan, Olav og Knut.
Tegneserien handlet om ei norsk gruppe som saboterte for nazistene under 2. verdenskrig.
Når vi leser boka får vi vite hvordan sabotørene hadde det. Jeg likte boka fordi det var mye action og spenning. Boka startet litt kjedelig og så begynte den og bli gradvis bedre og bedre jo lengre ein kom inn i boka. Jeg her ikke lest lignende bøker før og jeg ble ganske positivt overrasket at ein krigshistorie har blitt gjort om til ei tegneseriebok og allikevel ble den så bra. Den er lett å lese, det var ikke mye tekst og det var bra bilder som viste tydelig handlinga som skjedde så det var lett og forstå.

Det som var negativt med boka var at det ikke var noe sidetall så når jeg skulle slå opp i boka var det vanskelig og finne igjen sida jeg var på. Men ellers var det ei ganske bra bok.
Jeg synst andre bør lese denne boka fordi det var ei ekstremt spennande bok som man kan lære litt av hvordan det var under 2.verdenskrig.

Terningkast 5


Johan

Johan

Skrevet 17. oktober 2018 av Johan på Ruseløkka skole, 10C

Spennende til siste slutt

Jeg skal skrive bokanmeldelse om Sabotør av John S. Jamtli. Boka er en tegneserie og handler om Osvald-gruppa under andre verdenskrig. Det er en historisk tegneserieroman.

Jeg syns boka var bra fordi den var spennende og artig. Jamtli skriver på en lett og forståelig måte som får leseren til å bli opphengt i boka. Det gikk ikke an å legge den fra seg. Boka var bra illustrert og hver rute slukte meg lenger og lenger inn i historien. Den ble aldri kjedelig, sånn som de fleste bøker blir. Jeg liker at boka har utgangspunkt i noen ekte hendelser, men Jamtli gjør hendelsene mer spennende, og finner opp på noen ekstra kule hendelser. Dette er kanskje bare en tegneserie, men man læreren en del av Norges historie allikevel.

Boka er den beste jeg har lest og jeg vil derfor gi denne boka terningkast 6. Det er ingen dårlige elementer ved denne boka


Kristian Fossdal

Kristian Fossdal

Skrevet 16. oktober 2018 av Kristian Fossdal på Lillesand ungdomsskole

Bra bok

Sabotør er en tegneserie med hovedkarakterene Johan, Olav og Knut.
Boka handler om de norske som saboterte nazistene under 2. Verdenskrig.
Jeg likte begynnelsen i boka. Den var spennende, fordi den begynner rett i handlingen.
Det er en ganske stor overraskelse litt seinere i boka.
Slutten på boka var forventet.
Sabotør var lett å lese. Det var korte setninger, en del banning. Språkbruken passer til bokens innhold.
Jeg tror forfatteren skrev boka for at flere ungdommer skal vite om 2. Verdenskrig.
Andre burde lese denne boken, fordi den er spennende, interessant og morsom.

Terningkast 5


Helena Christiansen

Helena Christiansen

Skrevet 16. oktober 2018 av Helena Christiansen på Lillesand ungdomsskole

Sabotør – en røverhistorie fra krigsårene av John S. Jamtli

Tegneserien,Sabotør, handler om Johan som var med i motstandsbevegelsen i Norge under 2. verdenskrig. Gjennom boka blir vi kjent med hvordan det var å leve på den tiden og hvor farlig det kunne være å sabotere for tyskerne.

Jeg likte boka fordi det var mye action og spenning. Den er lett å lese, da det ikke er så mye tekst. Bildene er underholdene og passer for ungdom. Jeg lærte mer om nordmenns motstandsarbeid.
Jeg savner sidetall, noe som gjør boka tungvint å finne fram i. Videre er det til tider forvirrende når den hopper fram i tid og stadig nye mennesker blir presentert.

Jeg gir terningkast: 5 (svak)

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Karoline

Karoline

Skrevet 9. oktober 2018 av Karoline på Fløysbonn skole

Sabotør

Dette er en humor bok. Denne boka handler om Knut, Olav og Johan som er med i en gruppe som prøver og hindre nazistene i og ta over Norge. De for gjort mye veldig fort og til slutt må nazistene leie inn en som kan hjelpe dem. Man trengte ikke å lese lenge før handlinga har startet, det som skjer har en sammenheng, handlinga starta i en konsentrasjonsleir. Boka slutta ikke veldig overaskende, men det var noe jeg ikke forventa at skulle skje. Det som skjer i boka kunne ikke skjedd i dag fordi det er litt urealistisk selv om det hadde en sammenheng. Boka var veldig lett å lese og det var motiverende at det var mange bilder og lite tekst på vær side fordi da føler jeg at jeg komme meg fremover i boka. Jeg likte at når en person kommer fra f.eks Trondheim så har personen riktig dialekt. Boka sier litt om hvordan det var under andre verdenskrig. Bokas styrke er at man føler at det går fremover, det er morsomt og at det skjer noe hele tiden. Bokas svakheter er at det er urealistisk og det er litt mye som skjer. Boka passer kanskje litt bedre fro folk som er ganske interessert i andre verdenskrig. Terningkast: 4

Til toppen