Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 75 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emilie Lindahl Ringvold

Emilie Lindahl Ringvold

Skrevet 10. desember 2018 av Emilie Lindahl Ringvold på Lillesand ungdomsskole

En ny versjon av 2. verdenskrig

Boka “Sabotør” av John S. Jamtli er en dramatisk tegneserieversjon om hva som skjedde under 2. verdenskrig. Noe av innholdet i boka har skjedd i virkeligheten, men annet er funnet på.

Noen av de viktigste karakterene i boka er: hovedpersonen Johan, Knut, Olav og en røyskatt som menneskene ikke legger særlig merke til, men som spiller en viktig rolle likevel.
De jeg har nevnt nå, er medlemmer av en gruppe som jobber med å sabotere for nazistene. Det spennende er tanken på at det kan koste dem livet, og etterhvert blir flere hemmeligheter avslørt.

Noe jeg ikke likte med boka, var at det ble brukt banneord og skytingen av folk, det fikk det til å knyte seg i meg. Men jeg skjønner likevel grunnen til det, så jeg gir terningkast 4.


Damaris Iselin Jæger Herregaard

Damaris Iselin Jæger Herregaard

Skrevet 10. desember 2018 av Damaris Iselin Jæger Herregaard på Lillesand ungdomsskole

Sabotør
Sabotør er en fakta/historie- tegneseriebok. Den handler om en gruppe motstandere som prøver å få et fritt Norge igjen, men de leker med Gestapos agenter som kan være livsfarlig. Dette skjer alt under 2.verdenskrig.

I begynnelsen av boka var det litt vanskelig å skjønne hva som skjedde, men man kom raskt inn i det. Vendepunktet kom brått. Selv om det var forventet, så skjedde vendepunktet på et overraskende tidspunkt. Man leser boken ferdig ganske fort og det er en bok som er vanskelig å legge fra seg siden det er mye handling.
Boken er inspirert av ekte personer og hendelser fra 2. verdenskrig, så den er ganske realistisk. Den er også veldig lettlest, siden det er en tegneseriebok. I boka er mye skrevet på dialekt og er skrevet akkurat som man ville sagt det, så det er enkelt å leve seg inn i det eller å nesten føle at man er der.

Jeg synes det er en kjempebra bok som er gøy å lese mens man samtidig kan lære litt om hvordan det var for noen av de som var med.

Terningkast:6


Elina R Olsen

Elina R Olsen

Skrevet 10. desember 2018 av Elina R Olsen på Stuenes skole

Sabotør
Boka handler om 2. verdenskrig. Krigen mellom Tyskland og Norge. Norge vinner over tyskerne og tyskerne kalles nasistene. Den handler også om motstandsbevegelsen som prøver å ta nasistene.
Jeg gir denne boka terningkast 3.
De 3 tinga som er dumt er at de banner noe helt forferdelig mye. Det blir for mye for meg og den gir liksom ikke mening i starten. De er et sted og så plutselig er de et annet sted. Noen stiller spørsmål og da svarer de ikke på spørsmålet, de sier bare noe helt annet som ikke gir mening. Det er veldig mange som dør og man ser nesten en mann naken og man ser torturering av nakne folk og de er litt upassene for meg i vertfall. Noe syntes den kanskje er gøy men det syntes ikke jeg. Det er en person som dør, men plutselig lever han og det er en mann som heter flere ting og det er veldig forvirrende.
De 3 tingene som er bra med boka er at den er ganske spennende og man lever seg litt inn i boka og det er mange ting som er bra og den er litt morsom.
Jeg syntes at nesten ingen ting var bra så det vanskelig å gi høye terningskast på den boka.


Robin

Robin

Skrevet 7. desember 2018 av Robin på Harestua skole

Boka var lett og fin å lese. Jeg liker boka, fordi den forteller en historie som er sann på en morsom måte. Det er mye action i boka som gjør den veldig spennene. Jeg gir denne boka terningkast 6. jeg finner rett og slett ikke noe som kunne ha blitt gjort bedre med den.


Joachim Bårdsen Haaland

Joachim Bårdsen Haaland

Skrevet 6. desember 2018 av Joachim Bårdsen Haaland på Åkra ungdomsskole

2. verdskrig blir til teikneserie

Boka er ei teikneseriebok med hovedkarakterene Johan, Olav og Knut. Teikneserien handler om ei norsk grupper som saboterer for nazistene under 2. Verdskrig. Eg likte boka fordi det var action og spenning, men boka starta litt kjedeleg, når vi leste mer så blei boka bedre og spennende og lese. Eg har leste lignende bøker, men er blei positivt overraska over at ein krigshistorie har blitt gjort om til ein teikneseriebok og allikevel blei den veldig bra. Boka er lett og lese, med mye bilde som viser kva som skjer.

Boka var veldig bra og spennendes, eg synest folk bør lese boka fordi den var kjekk og lese, og du kan lære noko om 2. Verdskrig

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Karoline

Karoline

Skrevet 9. oktober 2018 av Karoline på Fløysbonn skole

Sabotør

Dette er en humor bok. Denne boka handler om Knut, Olav og Johan som er med i en gruppe som prøver og hindre nazistene i og ta over Norge. De for gjort mye veldig fort og til slutt må nazistene leie inn en som kan hjelpe dem. Man trengte ikke å lese lenge før handlinga har startet, det som skjer har en sammenheng, handlinga starta i en konsentrasjonsleir. Boka slutta ikke veldig overaskende, men det var noe jeg ikke forventa at skulle skje. Det som skjer i boka kunne ikke skjedd i dag fordi det er litt urealistisk selv om det hadde en sammenheng. Boka var veldig lett å lese og det var motiverende at det var mange bilder og lite tekst på vær side fordi da føler jeg at jeg komme meg fremover i boka. Jeg likte at når en person kommer fra f.eks Trondheim så har personen riktig dialekt. Boka sier litt om hvordan det var under andre verdenskrig. Bokas styrke er at man føler at det går fremover, det er morsomt og at det skjer noe hele tiden. Bokas svakheter er at det er urealistisk og det er litt mye som skjer. Boka passer kanskje litt bedre fro folk som er ganske interessert i andre verdenskrig. Terningkast: 4

Til toppen