Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 56 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Victoria

Victoria

Skrevet 21. november 2018 av Victoria på Vadsø ungdomsskole

Sabotør
Forfatteren heter John S. Jamtli

Sabotør er en tegneserie som handler om andre verdenskrig. Boka inneholder mange bilder og grovt språkbruk, men lite tekst. Starten av boka begynte rett på, så det var litt vanskelig å skjønne hva som skjedde. Mangler litt spenning men var grei å lese.
Terningskast: 3


Marte Stendal Aasen

Marte Stendal Aasen

Skrevet 20. november 2018 av Marte Stendal Aasen på Lillesand ungdomsskole

Sabotør

Boken er en tegneserie som handler om 2.verdenskrig i Norge.

Du følger noen som prøver å flykte fra en konsentrasjonsleir. De kjemper for landet sitt. Det er mye grovt språkbruk og bilder, så hvis du er veldig sensitiv er ikke denne boken noe for deg.
Jeg synes boka er veldig forvirrende i starten, men jeg skjønte mere og mere etterhvert. I denne boka synes jeg at det mangler spenning.
Hvis du liker skyting og vold, så anbefaler jeg denne boken får deg.

Terningskast: 3


Torger sundt

Torger sundt

Skrevet 20. november 2018 av Torger sundt på Lillesand ungdomsskole

Sabotør

Forfatteren heter John S. Jamtli

Det handler om en gruppe motstandere som prøver og få et fritt Norge igjen, men de leker med Gestapos agenter som kan risikere livene til folk.

Boka er i sjangeren krim og drama, og deler av boka er basert på en sann historie. Boka begynner med litt tøffe handlinger for å vise hvordan krigen var, også kommer vi til en scene der det er litt mer roligere, men det er krig hele tiden.
Jeg vil si at boka passer til 12 – 13 åringer på grunn av mye vold og stygge ord, men for meg så var boka helt konge. Sabotør er en av de beste jeg har lest på grunn av at jeg liker bøker som handler om 2 verdenskrig, og han har skrevet det på en god måte som gjør at jeg kan forstå det bedre.

Jeg gir den terningkast: 6
Sabotør


Sten-Roar

Sten-Roar

Skrevet 20. november 2018 av Sten-Roar på Røst barne- og ungdomsskole

Sabotør- En krigshistorie
Sabotør er en tegneserie med ting som har skjedd og ting som ikke har skjedd under andre verdenskrig. Osvald-Gruppa var en av flere sabotasje gruppene i Norge. Osvald-Gruppa var ledet av Asbjørn Sunde.
Johan ville kjempe mot tyskerne for broren ble skut i krig mot Tyskerne og Johan kunne ikke bare sitte og se på krigen.
Knut kunne ikke sitte og se på heller. Han hadde erfaring med dynamitt og våpen og kjente en del som ville hjelpe med å vinne krigen.
Olav er en av de verste som var med I Osvald Gruppa og endte med å være en tyster.
Boken var bra lettlest og kort. Det er ikke noe som gjør denne boken dårlig. Andre burde lese denne boken for den er spennende. Sjanger er tegneserie. forfatteren hetter John S. Jamtli
Terningkast 5


Ruben

Ruben

Skrevet 19. november 2018 av Ruben på Den norske skole i Costa Blanca

Boka var bra spennande intrisang eg hoper bokka vinner u-prisen eg gir ha terningast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
André

André

Skrevet 10. september 2018 av André på Vadsø ungdomsskole

Kampen mot nazistene i bilder.

Handlingen i boka er lagt til 2. verdenskrig. Boka handler om en gruppe som heter Osvaldgruppen. Det er en gruppe som prøver å få nazistene ut av Norge.
Hovedpersonene er Johan, Knut og Olav.

Jeg likte boken fordi det var en tegneserie og da kunne jeg følge med bedre. Den er skrevet på bokmål og litt dialekt, og forfatteren hinter om hva som skal skje i boken.

Boka er kronologisk oppbygd og vi følger gruppas handlinger mot nazistene. Boken har også litt parallellhandling siden først får vi de gode sin fortelling, men når en stor hendelse skjer så bytter forfatteren handling til nazistene.

Forfatteren skriver i små tekstbobler så det skaper litt ytre spenning og tankene til karakterene gjengis i boken av og til. Det er gode skildring og flotte beskrivelser og boka er skrevet i 1. person

Jeg synes at boken passer personer som liker å lese tegneserier fordi da kan man vite hvordan karakterene ser ut som og hva de driver med. Det eneste jeg ikke likte med boka var slutten fordi den var litt overraskende.

Karakter: 5

Til toppen