Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 10 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Makin

Makin

Skrevet 24. september 2018 av Makin på Landøya ungdomsskole

Sabotør
Jeg likte ikke boka så veldig på grunn av alle de spennende tingene skjer på slutten og det var litt lite spenning. Det var også litt vanskelig språk men det var kanskje fordi det var forskjellige dialekter. Og handlingen hoppet noen ganger fra sted til sted så det var litt vanskelig å følge med. Men slutten var bra men det kunne vært spredt litt ut i boka. Slutten var også litt forventet når man kom mot slutten men man lærer litt om andre verdenskrig og den var litt spennende så jeg gir den en tre.


ime

ime

Skrevet 21. september 2018 av ime på Husnes ungdomsskole

Sabotør
Boka Sabotør handlar om at nazistane som kom og invaderte Norge. Eg synest boka var kjedeleg. Den hadde alt for lite spenning og dei brukte vanskeleg språk. Boka var ikkje noko for meg den var rett og slett gørr-kjedeleg.
Terningkast 2


Marte

Marte

Skrevet 21. september 2018 av Marte på Husnes ungdomsskole

Boka «Sabotør» er ei bok for dei som likar 2. verdskrig. Boka handlar om når tyskerane innvanderar Noreg. Eg, personleg synst boka var litt smaklaus, med andre ord, ikkje noko for meg. Litt vanskeleg språkbruk med tanke på at det er 3 forskjellige dialekter og eit anna språk, og for dei som ikkje forstår tysk, blir nokon ting i denne boka uklart. Men elles er boka bra teikna og forfattaren held seg til tema, men dette var ikkje ei ungdomsbok meinar eg, og difor blir det berre ein 2 frå meg.


Marcus Cummings

Marcus Cummings

Skrevet 17. september 2018 av Marcus Cummings på Lillesand ungdomsskole

Anmeldelse av “Sabotør”

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så hekta på en tegneseriebok. Boka var lett å lese, språket var tilpasset ungdommene og det er spenningstopper som går som en berg og dalbane. De bytter fra person til person av og til, men de gjør det tydelig måte ved at miljøet og naturen i bakgrunnen forandrer seg. Slutten var litt overraskende og det var et overraskende øyeblikk midt i handlingen. Det er ikke så mange ungdommer som kan kjenne seg igjen i denne boka, fordi dette her er i krig. Boka viser dessverre ikke til så mye følelser.

Terningkast: 5
Begrunnelse: Mye action, bra bilder og morsomt språk, men det mangler en skikkelig spenningstopp.


Leo

Leo

Skrevet 14. september 2018 av Leo på Torstad ungdomsskole

Sabotør
Skrevet og illustrert av John S. Jamtli
Boken sabotør handler om en gruppe sabotører (Oswald gjengen) under andre verdenskrig. Den er spennende, ganske lettlest, kronologisk riktig og er basert på ekte hendelser, personer og steder i Norge under andre verdenskrig.

Jeg syntes boka var morsom og godt skrevet, men litt kort. Skulle gjerne ha vært litt lengre og noen steder i boka litt bedre forklart.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
André

André

Skrevet 10. september 2018 av André på Vadsø ungdomsskole

Kampen mot nazistene i bilder.

Handlingen i boka er lagt til 2. verdenskrig. Boka handler om en gruppe som heter Osvaldgruppen. Det er en gruppe som prøver å få nazistene ut av Norge.
Hovedpersonene er Johan, Knut og Olav.

Jeg likte boken fordi det var en tegneserie og da kunne jeg følge med bedre. Den er skrevet på bokmål og litt dialekt, og forfatteren hinter om hva som skal skje i boken.

Boka er kronologisk oppbygd og vi følger gruppas handlinger mot nazistene. Boken har også litt parallellhandling siden først får vi de gode sin fortelling, men når en stor hendelse skjer så bytter forfatteren handling til nazistene.

Forfatteren skriver i små tekstbobler så det skaper litt ytre spenning og tankene til karakterene gjengis i boken av og til. Det er gode skildring og flotte beskrivelser og boka er skrevet i 1. person

Jeg synes at boken passer personer som liker å lese tegneserier fordi da kan man vite hvordan karakterene ser ut som og hva de driver med. Det eneste jeg ikke likte med boka var slutten fordi den var litt overraskende.

Karakter: 5

Til toppen