Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Sabotør

John S. Jamtli Cappelen Damm 2018 7 anmeldelser

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. "Sabotør" handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marcus Cummings

Marcus Cummings

Skrevet 17. september 2018 av Marcus Cummings på Lillesand ungdomsskole

Anmeldelse av “Sabotør”

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så hekta på en tegneseriebok. Boka var lett å lese, språket var tilpasset ungdommene og det er spenningstopper som går som en berg og dalbane. De bytter fra person til person av og til, men de gjør det tydelig måte ved at miljøet og naturen i bakgrunnen forandrer seg. Slutten var litt overraskende og det var et overraskende øyeblikk midt i handlingen. Det er ikke så mange ungdommer som kan kjenne seg igjen i denne boka, fordi dette her er i krig. Boka viser dessverre ikke til så mye følelser.

Terningkast: 5
Begrunnelse: Mye action, bra bilder og morsomt språk, men det mangler en skikkelig spenningstopp.


Leo

Leo

Skrevet 14. september 2018 av Leo på Torstad ungdomsskole

Sabotør
Skrevet og illustrert av John S. Jamtli
Boken sabotør handler om en gruppe sabotører (Oswald gjengen) under andre verdenskrig. Den er spennende, ganske lettlest, kronologisk riktig og er basert på ekte hendelser, personer og steder i Norge under andre verdenskrig.

Jeg syntes boka var morsom og godt skrevet, men litt kort. Skulle gjerne ha vært litt lengre og noen steder i boka litt bedre forklart.
Terningkast: 5


Arad

Arad

Skrevet 14. september 2018 av Arad på Bytårnet skole

Denne boken handler om andre verdenskrig. At tyskerne prøver å ta Norge. Det er en gruppe som heter Osvaldgruppen, som vil ha vekk nazistene i Norge.

Jeg likte at det var tegneserie da er det enklere å lese det. men vis du ikke liker historie er det ikke for deg. de burde lage mer sider, fordi det var ikke bra avslutting.

bildene er lette å forstå og teksten er også bra, men kan ha litt diaklekt


Håvard

Håvard

Skrevet 13. september 2018 av Håvard på Vadsø ungdomsskole

sabotør

Jeg likte at boka var spennende.
Jeg likte at boka var en tegneserie, for da ble den lettere å lese.
Jeg likte også måten bildene var laget på, og jeg likte temaet godt fordi det var om 2. verdenskrig.

Det jeg ikke likte var at den begynte rett på sak.

Karakter: 5


André

André

Skrevet 10. september 2018 av André på Vadsø ungdomsskole

Kampen mot nazistene i bilder.

Handlingen i boka er lagt til 2. verdenskrig. Boka handler om en gruppe som heter Osvaldgruppen. Det er en gruppe som prøver å få nazistene ut av Norge.
Hovedpersonene er Johan, Knut og Olav.

Jeg likte boken fordi det var en tegneserie og da kunne jeg følge med bedre. Den er skrevet på bokmål og litt dialekt, og forfatteren hinter om hva som skal skje i boken.

Boka er kronologisk oppbygd og vi følger gruppas handlinger mot nazistene. Boken har også litt parallellhandling siden først får vi de gode sin fortelling, men når en stor hendelse skjer så bytter forfatteren handling til nazistene.

Forfatteren skriver i små tekstbobler så det skaper litt ytre spenning og tankene til karakterene gjengis i boken av og til. Det er gode skildring og flotte beskrivelser og boka er skrevet i 1. person

Jeg synes at boken passer personer som liker å lese tegneserier fordi da kan man vite hvordan karakterene ser ut som og hva de driver med. Det eneste jeg ikke likte med boka var slutten fordi den var litt overraskende.

Karakter: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen