Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Så lenge ingen ser oss

Anders Totland Gyldendal 2017 24 anmeldelser

Det er ingen som ser oss her, seier Ole, den nye stefaren til Jon. Jon har hatt ein del av dei. Men Ole er annleis. Han lagar pannekaker, legg frem gymtøy og passar på at det er nok mat i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

nora

nora

Skrevet 12. desember 2017 av nora på Presterød ungdomsskole

jeg synes at denne boken er litt spennende. jeg gir denne boken terningkast 4.
i denne boken møter du Jon som for seg en ny stefar som virker veldig hyggelig men, Jon finner ut at stefaren (Ole) ikke er den han utgir seg for å være. lenger inn i boka prøver Jon å si i fra til en voksen men det er ingen som tror på ham. han for litt hjelp til å si i fra og da blir det bare enda mer spennende.

dette er en bok som er lett å lese sel om den er på nynorsk.


Mina Bratland

Mina Bratland

Skrevet 12. desember 2017 av Mina Bratland på Rothaugen skole

Min anmeldelse til boken «Så lenge ingen ser oss»

Så lenge ingen ser oss er en bok om en gutt med navn Jon som får seg en ny stefar. Stefaren heter Ole. Ole virket som en kjempe kul stefar i begynnelsen, men så begynte han å gjøre litt rare ting som Jon ikke likte.

Denne boken var kanskje litt kort men ellers likte jeg den litt. Den var litt uinteressant til noen tider. Men ellers så synes at denne boken virkelig ga ut ett bra bildet over hva man bør gjøre når en voksen er litt upassende. Boken er skrevet sånn at vi tenåringer kan lese den. Jeg likte selve konseptet i boken. Boken var ikke tung å lese så jeg fikk lest ut boken samme dag jeg fikk den på skolen. Den hadde ikke for mye handling og det er bra. Det virket som om det som skjedde i boken kunne ha skjedd i virkeligheten.
Jeg synes at denne boken kan bli nominert til Uprisen fordi den ikke var får upassende for oss og den viste ett godt inntrykk over hva som faktisk kan skje i virkeligheten.

Jeg gir boken «så lenge ingen ser oss» terningkast 4.


Amalie Johannesen Skålvik

Amalie Johannesen Skålvik

Skrevet 12. desember 2017 av Amalie Johannesen Skålvik på Luster ungdomsskole

Creepy stefedre er noe av det verste jeg vet!
Jeg gir denne boken en solid 5er!
Jon digger den nye stefaren sin, Ole. Han lager pannekaker, pakker nister og blir til og med den nye fotballtreneren til Jon og de andre. Men senere, viser det seg at Ole ikke var den han sa han var. Han er en helt annen mann.
Denne boken har et veldig sterkt tema som kanskje ikke alle er så kjente med. Boken endte også veldig brått. Når jeg var ferdig med å lese denne boken, måtte jeg ta meg en pause. Som i å samle tankene og finne ut hva i alle dager det var det jeg leste.
Boken er veldig lettlest, og jeg leste den ferdig på ca. en time. Dette var en spennende, og tankevekkende bok. Det er godt og enkelt nynorsk. På omslaget, ser vi et nøkkelhull, og inni er det en mørk skog, og et lite ensom telt. Rune Markus, du har gjort en god jobb med dette omslaget. Det er veldig lett å forstå hva det handlet om. Det er veldig bra at denne boken tar opp et slikt tema. Jeg anbefaler dere å lese den.


Ailen Norheim Ekrene

Ailen Norheim Ekrene

Skrevet 12. desember 2017 av Ailen Norheim Ekrene på Luster ungdomsskole

Hald ut, du forstår til slutt…..
Stefaren til Jon er den perfekte stefar. Han lagar mat og han er ein god fortballtrenar. Men når sanninga kjem fram er han kan hende eit heilt anna menneske?
Det er ikkje like lett å forstå kva boka handlar om i starten, fordi det kjem nye moment i kvart kapittel. Dei er også så korte at det er vanskeleg å komme inn i handlinga. Magien er at du må lese nesten heile boka for å verkeleg få tak i forteljinga. Når eg begynte å nærma meg slutten gjekk det plutseleg opp for meg kva boka handla om, og da vart ho plutseleg mykje meir spennande.
Boka var enkel å lese, hadde mange spenningstoppar og gode skildringar. Forfattaren hadde skreve det på ein måte slik at de var enkelt å lese. Eg vil anbefale denne boka til ungdommar rundt 13 år.
Eg gir denne boka terningkast 4.


Sara Barsnes

Sara Barsnes

Skrevet 8. desember 2017 av Sara Barsnes på Rothaugen skole

Jeg er redd

Denne boken vil jeg gi et terningkast: 5+
Fordi jeg syntes den var spennende men på en rar og god måte.
Alt som stod i boken er sant, og da synes jeg det var på tide at noen lagde en ungdomsbok/litt barnebok om dette temaet.
Jeg anbefaler denne for alle barn som er 12 år og eldre.

Vis flere anmeldelser

Til toppen