Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Så lenge himmelen er over jorden

Levi Henriksen Cappelen Damm 2016 69 anmeldelser

«Jeg heter Ruben, jeg er 16 år, og jeg skal snart dø ...» Slik begynner Levi Henriksens første ungdomsroman, en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Markus

Markus

Skrevet 15. desember 2016 av Markus på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Så lenge himmelen er over jorda
Forfatter: Levi Henriksen
Terningkast: 5

16 år gamle Ruben har fått en uhelbredelig sykdom. Han prøver å få oppfylt sitt største ønske før han dør, å kjøre bil til Danmark med hans livs største kjærlighet, Alona Cohen. På turen møter de på mange utfordringer, dette gjør at boka får mange bra spenningstopper.
En ting jeg likte spesielt godt, er at det ikke er noe hopping frem og tilbake. Akkurat det har vært irriterende i andre bøker jeg har lest. Alt i alt en veldig fin bok som passer bra for ungdommer, både gutter og jenter. Forfatteren har brukt et godt språk, med veldig bra skildring. Det er også morsomt at han har brukt en del "slang-ord", som vi ungdommer bruker mye. Boka får en sterk femmer sv meg. Det eneste jeg trekker ned for er at slutten var litt forutsigbar. Til slutt vil jeg legge til at dette er første gang jeg har blitt litt rørt av en bok.


Iman Tobi

Iman Tobi

Skrevet 14. desember 2016 av Iman Tobi på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

SÅ LENGE HIMMELEN ER OVER JORDEN
Forfatter: Levi Henriksen
Sjanger: Romanse, drama
-Som ungdom er det vanlig å få en del problemer og vanskeligheter. Ruben på seksten år, skal møte det verste: Ruben skal møte døden.
Handling:
I uker har Ruben visst at han skal dø. Naturligvis er hverdagen hans endret av nyheten. Og den har fått ham til å tenke – mye. Han tenker på at han aldri vil få ta lappen, og på hvordan familien vil fortsette å være uten ham. Men Ruben er et modig menneske, og han har ingen planer om å sitte og vente på dagen han dør. Livet er en gave, og han skal få så mye som mulig ut av det!

«Så lenge himmelen er over jorden, vil jeg alltid elske henne», er en av Rubens mange vakre tanker som rørte meg sterkt mens jeg leste. Det er utrolig å lese om hvordan er ungdomsgutt reagerer til informasjon som dette, og om trangen han får til å utforske og oppleve før sin egen død. Fortellingen er fortalt gjennom hans egen munn, og jeg får stadig høre om hans tanker og følelser gjennom boka. Dette gjør at jeg forstår ham, og det blir fantastisk å lese! I starten sitter han på rommet sitt, og forteller om seg selv, og sin situasjon – jeg ble hekta med en gang. Hvordan ville det gå med Ruben? Ville det skje et mirakel? Kan legen ha tatt feil? Dør han i stor sorg?

Jeg opplever boken som svært engasjerende. Den er godt skrevet, og dessuten er karakterene veldig originale. Ikke minst er fortellingen ekstremt rørende, og spenningsfylt. Forfatteren har skrevet på bokmål, med en anelse engelsk, (noe som ikke var et problem i det hele tatt).
Når Ruben får vite om hva som vil skje, begynner han å tenke på livet! Hvor heldig han har vært, og at han må sette pris på, og nyte det! Jeg tror at forfatteren, med denne fortellingen, prøver å få frem at vi må gjøre det samme! Selv om vi ikke opplever det Ruben gjør.
Jeg gir terningkast fem til «Så lenge himmelen er over jorden».


kmk

kmk

Skrevet 14. desember 2016 av kmk på Vikhammer ungdomsskole

Så lenge himmelen er over jorda
Bok anmeldelse
Jeg synes at denne boken er en god bok, lettlest og det er lett og få med seg innholde. Hovedpersonene er Ruben, Alona og lillebroren til Ruben. Boken handler om at Ruben er dødssyk og kommer til og dø, og at Ruben og Alone kjører til Danmark og kjøper øl lovlig på butikken. Jeg synes at det skjer noe hele tiden og at dette er en spennende bok som jeg tror alle kunne ha likt og lese. Derfor får denne boken terningkast 5, dette er en romantisk, aktion bok.


Mria Dahlen Tinbod

Mria Dahlen Tinbod

Skrevet 14. desember 2016 av Mria Dahlen Tinbod på Rørvik skole

En minneverdig reise

Så lenge himmelen er over jorda, Levi Henriksen

Jeg synes boka først var ganske spennene å lese fordi jeg hadde så store forventninger til den, men så gikk det litt treigt i en periode , men med en gang jeg kom inn i historien igjen var det vanskelig å legge boka ned. Jo mer jeg leste i boka, jo mer likte jeg den. Jeg greide nesten ikke å vente på å få vite slutten. Jeg vil anbefale denne boka for de som liker en bok som inneholder både kjærlighet, drama, og som får deg til å gråte. Denne boka passer for ungdommer, både jenter og gutter. Jeg gir denne boka en sterk 5.


Madelen valø

Madelen valø

Skrevet 14. desember 2016 av Madelen valø på Rørvik skole

En spennende reise

Denne boken handler om en gutt på 16 år med navn Ruben har fått vite at han skal dø, og har bare noen uker igjen. Han er kjempeforelsket i en jente i klassen som heter Alona Cohen. Han har bestemt seg for og ta henne med på en siste reise før han blir borte for godt. Denne boken er en romanse. Jeg synes boka ble mest spennende når de begynte å dra på reisen. Boken var ganske spennende, men jeg synes det tok litt tid før de dro på turen. Jeg synes de første sidene sier egentlig ikke mye bortsett fra hva han heter, hvor gammel han er og at han skal dø. Slutten var heller ikke så bra fordi slutten er åpen og da sier det meg veldig lite om hva som skjedde. Jeg liker best at slutten sier noe om hva som skjer. Det beste av boka var midten og begynnelsen på slutten. Jeg vil gi denne boken terningkast 4. Fordi du ikke blir helt med i begynnelsen, men når de først drar blir det spennende og du må bare lese videre for og finne ut hva som skjer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen