Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 102 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

tess van deun

tess van deun

Skrevet 13. desember 2017 av tess van deun på Rothaugen skole

papirfly.
papirfly handler om 15 år gamle June som mistet faren sin brått, det forvandlet også livet til June og alle rundt henne.
boken er skrevet gjennom forskjellige brev som June skriver. hun skriver brev til moren, naboen, dyrebutikk eieren, eierne på tveita senteret og ukjente som var i begravelsen til faren.
jeg syntes boken var litt lang i begynnelsen, og etter 3 brev hadde jeg bare lyst i å legge fra meg boken, men etter noen få flere brev ble boken spennende selv om ingenting stort skjer. boken viser daglig livet til 15 år gamle June og til de rundt henne, som jeg syntes er noe nytt forfattere skriver om.
den eneste tingen jeg ikke likte med boken var at noen brev ble litt lang og man ble litt lei.
jeg gir derfor ternings kast: 4


Carina Ellingsen

Carina Ellingsen

Skrevet 12. desember 2017 av Carina Ellingsen på Svensedammen skole

Papirfly

Sjanger: Dramatikk/komedie

Forfatter: Liv Gulbrandsen

Sider: 124

Boka handler om June som har mistet faren sin. Hun sender brev til alle som var i begravelsen og som var med på å gjøre den spesiell. I brevene skriver hun om hva som har hendt etter at faren døde. June har gjort mye rart etter at faren døde, men det er kanskje hennes måte å tåle sorgen på.

Boka starter ganske brått på og du får ikke vite hvem det er som sender brevene eller hvem mottakeren er. Det står selvfølgelig navn, men du får ikke vite hvem selve personen er før litt lengre inn i brevet.

Jeg synes at boka var veldig forvirrende fordi det var en del personer som hun sendte brev til og det var vanskelig å holde styr på hvem som var hvem. Boka har bra oppbygging og forståelig språk, men litt vanskelig å henge med fordi det er noe nytt i hvert brev. Boka er morsom til tider. Jeg gir boka terningkast 3 fordi den er morsom og original/spesiell, men den har ingen spenningskurve og jeg synes den var litt forvirrende.


Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen

Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen

Skrevet 12. desember 2017 av Sol Marilena Norleen Holth-Isaksen på Presterød ungdomsskole

Papirfly. Denne boka handler om 15 år gamle June som nettopp har mistet faren sin. Og nå skriver hun brev til politiet, moren hennes, naboen og mange andre. Jeg syntes denne boka er veldig vanskelig å forstå. Det er veldig tungt å lese fordi det er INGENTING som skjer. Den er treg og er vanskelig å lese. Man må følge veldig med på teksten også har den en brå slutt. Terningkast: 2


Dominykas Ziurkus

Dominykas Ziurkus

Skrevet 11. desember 2017 av Dominykas Ziurkus på Rosten skole

Boka handler om faren til June som dør og sånn endrer livet hennes. Da hun starter å skrive en brev til alle kjente og ukjente folk som var med i begravelsen til faren.
Bok er litt langsom fra starten, men etterhvert den blir mer og mer intressangt.
Jeg likte konspeten på hvilken boka ble skrevet, men jeg syntes at den var ikke realistisk og du kan se mellomrom mellom verden i boka og verden hvor vi bor.
Derfor jeg gir terningkast 4-.


Alexandra Jonassen

Alexandra Jonassen

Skrevet 10. desember 2017 av Alexandra Jonassen på Fagerborg skole

PAPIRFLY
Boken handler om en jente som heter June. Faren hennes døde brått og det forandrer livet hennes. I løpet av boka får vi lese brev hun har skrevet til andre folk.
June forteller i brevene om hendelser som hun har gått igjennom. Boka startet ganske tregt og hadde ikke noe spesiell høydepunkt. Jeg syntes at startet, midten og slutten ikke passet helt sammen, den var veldig hakkete. Det var noen steder hvor jeg ikke skjønte om det var et nytt brev jeg leste.
Jeg likte konseptet men måten den var skrevet på økte ikke interessen min. Konseptet var original, det er ikke noe jeg har lest det før. Boka var ikke særlig realistisk. Den var lettlest, men litt merkelig.
Jeg likte konseptet og jeg syntes overskriften hørtes interessant. Boka startet tregt og sluttet brått. Den var ikke særlig interessant
Jeg gir den en 3-

Vis flere anmeldelser

Til toppen