Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 73 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Eirik haugstvedt

Eirik haugstvedt

Skrevet 17. november 2017 av Eirik haugstvedt på Rothaugen skole

Bok: papirfly
forfatter: Liv Gulbransen

Jeg gir denne boken 5 av 6 fordi jeg er ikke noe glad i å lese, men når jeg begynte på denne sa jeg til meg selv att jeg hadde tatt feil av bøker. Jeg valgte boken fordi læreren min begynte å lese i den høyt i timen og til min overraskelse var det ganske gøy!

Boken begynner med en 15 år gammel jente som heter June som nettopp har mistet faren sin. i begravelsen kommer en fremmed dame som snakker om hennes og faren sin kjærlighet for hverandre. June bestemmer seg for å skrive brev til damen men snart ble brevskriving en hobby! I brevene får du høre mange morsomme og triste historier fra livet til June etter farens død.

Jeg tror budskapet i boken er at June får ut sine indre følelser og meninger og blir mer kjent med seg selv gjennom skrivingen.

Jeg anbefaler boken til alle fra 10 til 16.


Emma Stegegjerde Uglum

Emma Stegegjerde Uglum

Skrevet 16. november 2017 av Emma Stegegjerde Uglum på Luster ungdomsskole

"La orda seile av sted"
Eg har lest boka "Papirfly", den var heilt grei å lese, og ikkje for kjedeleg. Det var masse humor som fekk meg til å le, derfor får "Papirfly" terningkast 4. Den kan ikkje få 5, fordi innimellom var det berre snikksnakk.
Boka "Papirfly" handlar om 15 år gamle June som har mista faren. Han døde, og da blir det vanskeleg for June. Ho tenker på han nesten heile tiden og er som oftast litt trist. Ho kjøper og 2 marsvin som ender opp med å bli 16. Ho sel nokon, men nokon beheld ho sjølv. June er ei som skriv brev, så heile boka er bygd opp av ein samling brev. Men dette endrar ikkje leseflyten. Ho skriv til venner, mora si, bestemora si, politiet osv…
Boka var ikkje så lang, det gjorde den lettlest. Den hadde under 150 sider. Viss du ikkje likar lange bøker så er denne boka heilt ok. Eg anbefaler forteljinga om June viss du liker humor.


Ole Marius Evensen

Ole Marius Evensen

Skrevet 15. november 2017 av Ole Marius Evensen på Presterød ungdomsskole

«Papirfly» handler om 15 år gamle June som nettopp har mistet faren sin. Hun avreagerer med å skrive brev: til naboen, til politiet, til bestemor OSV.

Boken er veldig kort, noe som jeg syns passer bra til en sånn type tekst. Personlig syns jeg kanskje ikke denne boken var noe for meg, men den var godt skrevet og godt funnet på. Den var ikke noe særlig «Jentete» egentlig, men den var litt langtrekkelig. Jeg syns ikke den var så spennende, men hadde en god historie å fortelle. Den virker på en måte litt ekte. Jeg syns derimot at det ble litt mye av det samme, og det var ikke så ofte jeg hadde lyst til å lese videre. Jeg mista også oversikten i fortellingen, og skjønte ikke alltid sammenhengen. Boken var ikke helt min type kake, men den ville kanskje vært bra i andres øyne.

Jeg vet ikke helt hvem jeg ville anbefalt boken til, men den var ikke en dårlig bok heller. Fortjener ikke akkurat å vinne UPrisen derimot. Den er midt på treet vil jeg si. Jeg gir boken en 5/10.


Andrea

Andrea

Skrevet 11. november 2017 av Andrea på Presterød ungdomsskole

Papirfly
Forfatter: Liv Gullbrandsen
Sider: 122

Boka handler om:
15 år gamle June, Faren henne dør. Hun går i begravelsen hennes og der står den ukjente elskerinnen hans. June reagerer og skriver brev til politiet, til naboen, til sjefen, og til dama som stjal kjæresten hennes. Det var en kul bok fordi den var litt andeledes en andre bøker siden den hadde brev i nesten hele boka. Jeg synes at det ikke skjedde så mye i boka og derfor var den ikke så bra. Jeg gir terning kast 3.


Bianca

Bianca

Skrevet 9. november 2017 av Bianca på Presterød ungdomsskole

Papirfly skrevet av Liv Gulbrandsen forteller oss om June på 15 år og opplever brått at faren hennes dør. I begravelsen dukker den ukjente elskerinnen opp. June bestemmer seg da og uttrykke sine følelser på et stykke papir som hun sender rundt. Hun sender for eksempel rundt til moren, elskerinnen, bestemoren, skolepsykologen og politiet.

Boken i min mening gjentar seg ofte og mye blir likt. Den var ikke en veldig spennende selv om det er lett å lese. Jeg gir boka en terningkast på 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
isak hauk skreslett

isak hauk skreslett

Skrevet 9. november 2017 av isak hauk skreslett på Korgen sentralskole

Papirfly

Boken handler om en jente som er 15 år gammel og heter June som mistet faren sin brått. I begravelsen til faren dukker den ukjente elskerinnen opp og fortalte en veldig rar historie. Etter begravelsen begynte hun å skrive brev til folk blant annet politiet, skolepsykolog, bestemoren, moren og den ukjente elskerinnen.

Det plager meg at vi ikke fikk vite hvordan eller hvorfor faren døde. Jeg så ikke får meg at dette var en ungdomsbok for det var uinteressant. Det hadde ikke noe sammenheng mellom brevene og det skjedde ikke noe som var så artig å lese om. Den var for mye rett fram og unødvendig informasjon. Brevene til June var bra skrevet, men de hadde liksom ingen sammenheng med hverandre og det gjorde boken litt forvirrende. Men det er en bok som kan være interessant for andre men den falt ikke helt i smak for meg.
Terningkast 2 Mvh: Isak Skreslett

Til toppen