Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 40 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kristian Solum

Kristian Solum

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristian Solum på Grim skole

Papirfly

Boken «papirfly» er en humoristisk, ungdomsbok som setter tankene i sving etter bare et par sider. Når jeg sier at boken satte tankene i sving er dette ikke positivt. Forfatteren må ha leseren til å tenke og fundere på hva som virkelig skjer i boken ettersom boken er litt uklar på enkelte parter og til tider må du lese deg litt tilbake for å henge med.

I boken får vi høre om 15 år gamle June som akkurat har vært i begravelsen til sin egen pappa. I begravelsen er den tilsynelatende elskerinnen hans. June avreagerer dette ved å sende brev til politiet, til naboen, til sjefen på kjøpesenteret og damen som stjal pappaen hennes.

Forfatteren; Liv Gulbrandsen har skrevet denne boken på en svært kreativ måte. Boken inneholder nemlig bare brev fra June. Brevene er skrevet på en måte, slik at leseren hele tiden får opplysninger om det som skjer. Dette er en stor faktor som gjør teksten så vanskelig å følge med på. Jeg tenker at dette skulle vært en typisk «lettlest» bok, men det er det altså ikke. Selv voksne mennesker vil slite med å henge med på handlingene som skjer. Boken er dessuten tung å lese og inneholder svært lite spenning som vil få deg til å lese mer. Jeg gir denne boken, terningkast 3.


Olav H Holmberg Wike

Olav H Holmberg Wike

Skrevet 19. oktober 2017 av Olav H Holmberg Wike på Gulskogen Skole

Bokanmeldelse: Papirfly av Liv Guldbrandsen.
Papirfly er Liv Guldbrandsens første ungdomsroman.
Papirfly handler om June Karlsvik. Etter farens bråe død er hennes avreagering å skrive brev til alle hun kjenner. June sliter med følelsene hun får. Så boka handler om at hun kommer seg gjennom farens død og alle livets utfordringer.

Boka forteller en interessant historie om denne jenta som nettopp har mistet faren sin, men kan være litt stusslig til tider. Men boken har fantastisk karakterutvikling, og det er det jeg liker best med boken. Den har også noen fine formuleringer i disse brevene hun skriver, jeg likte godt: Jeg trenger ikke dere voksnes historier, da blir det ikke plass til mine. Og. Vi kan leite etter noe gærent med folk til vi blir grønne i trynet, men alle er teite, på en eller annen måte.

Liv Guldbrandsen har skrevet en god ungdomsroman, men jeg gir boken en 5. Denne boken fortjener en U-prisen nominasjon.


Kasper Austbø

Kasper Austbø

Skrevet 19. oktober 2017 av Kasper Austbø på Ringshaug ungdomsskole

Boka full av brev.

Boken handler om June som er 15år gammel. Faren til June dør på sykehuset. I boken skriver June brev til Politiet, naboen, til sjefen, til skolepsykologen og moren sin. I disse brevene skriver hun om ting hun må rette opp i etter farens død. Du får også et godt innblikk i June's liv.

Denne boken er en trist og humoristisk. Boka tar opp mange viktige temaer og det blandet med humor blir en super bra bok. Denne boka er forfatterens første bok. Boken starter litt tregt men blir morsom etterhvert. Boka var lett å lese fordi forfatteren bruker et ''Ungdommelig'' språk, dermed blir boka morsom og lett å forstå. Boken er skrevet i brev som gjør det lett å sette seg inn i situasjonen. Boken er helt klart troverdig.

Boken er bra men jeg synes den startet litt tregt. Jeg vil gi boka en sterk femmer. Jeg synes andre helt klart burde lese denne boka. Jeg synses denne boka burde nomineres til uprisen.


Linn Marie Solhaug

Linn Marie Solhaug

Skrevet 19. oktober 2017 av Linn Marie Solhaug på Korgen sentralskole

Boka papirfly handler om 15 år gamle June. June har nylig mistet faren sin. Hun skriver brev til personer som har vært involvert i hennes liv den siste tiden. I brevene unnskylder hun seg og forklarer hvorfor ting har blitt om det har.
Jeg har ganske blandete følelser om boka. Deler av boka var uinteressant og jeg synes ikke det var noen spenningstopp. Men av og til var boka morsomt og da var det vanskelig å skulle legge den bort.
Boka hadde en tydelig avslutning, men jeg foretrekker at bøkene har en åpen avslutning. Da kan jeg tenke litt mer selv. Den var troverdig. Språket i boka var bokmål med noe bruk av «slangord». Boka var litt tung å lese fordi det var litt vanskelige setninger.

Jeg syns at det var litt rart at boka kun besto av brev, men det gjorde den også spesiell, noe som nødvendigvis ikke var negativt. Boka var bra men den var heller ikke dårlig. boka får terningkast 3+ av meg.


Adrian

Adrian

Skrevet 19. oktober 2017 av Adrian på Korgen sentralskole

Papirfly

Papirfly handler om en 15 år gammel jente som heter June. Etter faren sin død, sender hun ut «unnskyldningsbrev» til en gruppe mennesker. Hun gjør dette for å beklage for fullt av ting hun har blitt involvert i. Det er ikke bare dette boken handler om, det er en del andre situasjoner og den slags som kommer opp.

Boken sikter veldig mye på komedie. Det får forfatteren til ganske bra – noen ganger. Ofte føltes det ut som forfatteren har søkt opp hvilke ord som er kule blant ungdommer. Det likte jeg ikke helt. Men, forfatteren fikk meg et par ganger til å le. Men det er ikke bare komedie, det er selvfølgelig litt drama der også. Det blir mer seriøst mot slutten av boken.

Noen ganger virket det litt som om forfatteren glemte at det er brev vi leser. Jeg tviler på at noen kunne skrive så detaljerte brev. Men hva vet jeg? Kanskje det går an.
Alt i alt, ikke så veldig interessant bok. Vanligvis er det en linje som går igjennom boken du leser. Noen ganger går den oppover og nedover. Men i denne boken gikk den linjen stort sett bare rett framover. Jeg fikk aldri følelsen at jeg måtte fortsette å lese for å se hva som skjedde på neste side.

Jeg gir papirfly en sterk terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Andrea-Sofie Tuven

Andrea-Sofie Tuven

Skrevet 3. oktober 2017 av Andrea-Sofie Tuven på Korgen sentralskole

Papirfly:
Boka handlar om June. June har nettopp mista faren sin, og hun skrivar brev til kjente om hendelsar som har skjedd sidan farens død.

Sjølve ideen om å skrive brev for å komme over farens død likar eg. Men det skulle kanskje ha vore ikkje berre brev. Slik at det blir lettare å skjønne kva som skjer i boka.
Å skrive brev er ein flott måte å utryke følingane sine på! Men eg syns at sjølve samanhengen i boka er dårleg. Det er vanskeleg og følgje med på kva som skjer, sidan boken berre er skrevet i «brev» til forskjellige folk. Eg følar at det er masse opplysning som lesaren ikkje får, og dermed blir det vanskeleg å skjønne kva som skjer.

Eg reagerer på at boka har nokken småfeil. Foreksempel på side 101 og 102 står same setninga to gangar. Dette gjør nokke med lesaropplevinga.
Boka får terningkast 3+ frå meg.

Til toppen