Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 34 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

mats ludahl sørensen

mats ludahl sørensen

Skrevet 19. oktober 2017 av mats ludahl sørensen på Ringshaug ungdomsskole

Brevboka
Boka papirfly handler om 15 år gamle June som akkurat har mistet faren sin. Etter farens død skjer det veldig mye med June som hun må rette opp i. Derfor skriver hun masse brev. June skriver mange brev med forskjellige temaer til skolespykologen, politiet, sjefen på kjøpesenteret, naboen og moren sin.

Det er litt vanskelig å si hva slags sjanger det er, fordi det skjer så utrolig mye rart, men man kan slå fast at boka handler om brev. Boka kan virke ganske kjedelig i starten, men man kommer mer inn i det etter hvert. Det er brukt veldig mange skildringer, samt mye følelser og tenking. Forfatteren har skrevet i jeg-form, hvor jeg-personen forteller om hva som har skjedd ved hjelp av brev.
Hovedpersonen er helt klart June, men man blir kjent med flere og flere viktige personer etter hvert i boken.

Denne boka minner meg ikke om noen annen bok jeg har lest før. Noen ganger var det skrevet ganske morsomt, men den kunne også være ganske uinteressant til tider. Jeg synes tittelen papirfly passer ganske bra, men den kunne også blitt kalt «brevboka».
Starten var nok for meg rimelig uinteressant, men kom mer inn i den etter hvert. Jeg tror at ganske mange kan kjenne seg igjen i innholdet i boka, og det er de jeg anbefaler den til.
Jeg gir boka terningkast 4


Hedda Garlid Hilde

Hedda Garlid Hilde

Skrevet 19. oktober 2017 av Hedda Garlid Hilde på Stryn ungdomsskole

Papirfly
Sjanger i denne boka er humor. Humoren er ikkje så lett å skjønne i starten, men når du kjem inn i det og får litt meir kontroll på kven personane er, går det bra. Der var mykje tull og vas som ein kunne le av når ein sat og las. Eksempel på det kan vere hestar på tveitasenteret, eller ei jente i frysedisken som måtte gjøyme seg.
Boka starta ganske seigt, det var mykje ein skulle halde styr på så det var ganske enkelt å leggje boka frå seg. Men når ein var komen eit stykke ut i hoveddelen så blei det betre. Slutten i boka var ganske brått ferdig, men det passa til denne novella.
Eg klarte å lage meg bilder av både personar og omgjevndar når eg las, og ting var ganske bra skildra.
Noko i boka er realistisk, andre ting ikkje. Det er kanskje gjort for humoren si skuld. Det var litt dumt at det ikkje var særlig med spenningskurver, og boka får terningkast 3/4. Det var ikkje heilt boka for meg, men kanskje den passar betre for andre.


Cathrine

Cathrine

Skrevet 18. oktober 2017 av Cathrine på Luster ungdomsskole

Papirfly- Skreve av Liv Gulbrandsen
Eg gjev denne boka terningkast 4+
Grunn til at eg gjev den terningkast fire pluss er at eg syns den er ganske morosam, og lett å lese. Sjølv om den er grei å lese er den ganske merkeleg fordi forfattaren finn på ganske forskjellige ting, samanlikna med det eg greier å finne på. Boka hadde nokre skrivefeil men det var ikkje so mange. Eg syns tittelen Papirfly passa veldig godt fordi ho skriv brev til folk, ikkje e-post eller tekstmeldingar, og dette gjer breva meir personlege synes eg.
Boka handlar om 15 år gamle June som bur i lag me mora si, faren er død, June er einebarn. Ho har og ei bestemor, men ho bur ein annan stad og ikkje med dei.
Papirfly høyrer til sjangeren humor, den er bygt opp av brev ,med det meinast at alle sidene er brev. June skriv til alle som er innblanda i på funni hennar. June møter mange utfordrande og litt merkelege ting i gjennom boka, me blir veldig godt kjent med ho og korleis ho føler om ting og kva ho synes om folk.
Framsida passar ganske bra til boka, synes eg, fordi alle dei små bileta er noko som blir fortalt om i boka og da kan ein sjå det for seg , og klart det blir lettare å lese for den som skal det.
Eg anbefaler denne boka for alle som likar at det skjer masse forskjellige ting og at det skjer masse morosome ting.


Julie

Julie

Skrevet 18. oktober 2017 av Julie på Fagerborg skole

I denne boken møter vi June, en 15 år gammel jente som nettopp har mistet faren sin. Når faren til June dør begynner hun å gjøre hensiktsløse ting, og etter en stund innser hun at handlingene hennes har gått utover andre. Hun bestemmer seg da for å skrive et brev til hver og en av personene. Det er de brevene vi kan lese i boka.
Personlig falt ikke denne boken helt i smak hos meg. Jeg syntes ikke forfatteren har laget en realistisk personlighet til June. Hadde jeg ikke visst alderen til hovedpersonen, ville jeg tippet at hun var 10 år, i forhold til sånn hun oppfører seg. Ettersom jeg er tenåring selv, ser jeg at måten June løser problemene sine på er ekstremt urealistisk. Brevene i boken er skrevet på en litt dårlig måte. Forfatteren har skrevet mange ord feil, men jeg tror baktanken er at det er fordi det er June som har skrevet de. Jeg syntes fortsatt det gjør ganske mye med leseopplevelsen.
Når jeg leste boken, merket jeg at jeg savnet litt den følelsen av å måtte lese videre, og ikke klare å legge boken fra seg. Grunnen er mest sannsynelig det at det egentlig ikke er en handling, bare mange brev. Jeg syntes fortsatt ideen var ganske orginal, ettersom jeg aldri har hørt om en bok som har vært skrevet på samme måten. Derfor jeg gir jeg boken terningkast 3.


Helene

Helene

Skrevet 16. oktober 2017 av Helene på Harestua skole

Ppirfly
Boka går under sjangeren humor og dramatikk. Jeg føler ikke hovedpersonen June var en troverdig karakter etter alderen hennes. Hvordan hun løser problemene sine og oppfører seg på virker for barnslig til å være 15år. Jeg ville anbefalt den for yngre årskull fordi selve historien og skriveteknikken er bra, men den passet ikke for meg. Jeg vil ikke nominere denne til uprisen
Terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen