Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Papirfly

Liv Gulbrandsen Aschehoug 2017 103 anmeldelser

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene. Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Markus Stien

Markus Stien

Skrevet 16. desember 2017 av Markus Stien på Korgen sentralskole

I denne boken handler det om June som er 15år gammel og har mistet faren sin av kreft.

Hun møter mange folk og elskerinnen til faren, og boka er forklart igjennom brev som hun og andre skriver til hverandre.

Boken var grei men litt tung å lese, det er ei drama bok så hvis du ikke liker dette er ikke dette boken for deg, jeg derimot liker det ikke så jeg gir den en solid 3er for å være en veldig trist bok.


Anna

Anna

Skrevet 15. desember 2017 av Anna på Ringshaug ungdomsskole

Sjangeren på boken Papirfly er drama. Den handler om at 15 år gamle June har mistet faren sin til kreft, i begravelsen møter det opp en fremmed kvinne som sier hun er farens elskerinne. Begravelsen slår hardt inn på June og hun begynner å skrive brev til forskjellige mennesker hun møter. Boken er fortalt via brevene hun skriver.

Min mening om denne boken er at den er annerledes enn de andre bøkene jeg pleier å lese. Papirfly passet ikke helt for meg, og jeg synes at boken ikke var så veldig interessant. Det var ikke så mye som skjedde i boken og det var lite spenning.

Jeg velger å gi denne boken terningkast 3.


Ylva

Ylva

Skrevet 15. desember 2017 av Ylva på Kårvik skole

Jeg har lest litt av Papirfly av Liv Gullbrandsen. Boken handler om Jule på 15 år som nettopp har mistet faren sin, og i begravelsen kommer den hemmelige elskerinnen hans å dykker opp. Etter begravelsen skriver June brev til de som deltok i begravelsen, og forteller om hennes opplevelse med dem og da forklarer hvordan alt skjedde.
Jeg tenker at dette er en komedie/dramatikk bok fordi at den er om dramaet i livet hennes og fordi den er kjempe morsom.

Papirfly er en bok som er lett å lese, med passe størrelse på skrifta og passe med skrift på sidene. Jeg blir lett lei at bøker fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg nok til å forstå setningene, men i denne boken konserterte jeg meg fordi skrifta var lett å forstå for meg.

Jeg synes boken var veldig bra. Denne boken er den eneste boken jeg har hatt lyst å lese ferdig. Jeg liker denne boken fordi den er veldig original pga. at det i stede for å lage en bok som forteller hva som skjedde, så er det June som skriver brev til alle de som er med i historien og forklarer hvorfor de er med i historien på en måte at hun får leseren til å se for seg alt som skjer. Jeg har aldri blitt så dradd inn i en bok såpass mye.

Boken har ingen spesielle høydepunkter med det går egentlig greit for meg. Jeg synes boken var så morsom at jeg ikke brydde meg noe serligt om at det ikke var noen høydepunkter. men den ble selvfølgelig litt kjedelig nærmere slutten, men da får man bre sette den fra seg litt også kan man lese den neste dag.

Jeg flirte meg ihjel på starten av boka, men på midten av boka begynte jeg å kjede meg litt. Jeg ble ikke ferdig med boka, men jeg vil lese den ferdig etterpå. Men det tror jeg er fordi at jeg ikke liker å lese bøker. så denne boken er veldig god hvis jeg vil lese den igjen.

Jeg derfor gir boken terningkast 5.


Dina

Dina

Skrevet 14. desember 2017 av Dina på Fagerborg skole

Jeg har lest boken Papirfly av Liv Gulbrandsen. Boken handler om 15 år gamle June som mister faren sin, og som det ikke er nok dukker opp den ukjente elskerinnen under begravelsen .June avreagerer med å skrive brev til alle som deltok i begravelsen om hva som skjer i livet hennes og om hva slags opplevelser hun har hatt med hver og en av dem. Dramatikk/ komedie er sjangeren på boka. Papirfly er en bok som er lett å lese med passe mengde skrift på hver side. Boken har ikke ett høydepunkt, så det blir litt kjedelig å lese etter noen få kapitler. Dermed fanget ikke denne boken helt min oppmerksomhet og derfor gir jeg den terningkast 2/3.

Denne boka Anbefaler jeg ikke for ungdom, men kanskje for barn rundt 12-13 årene.


Emma

Emma

Skrevet 14. desember 2017 av Emma på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om June som er 15 år og faren hennes dør brått av kreft. I begravelsen dukker en ukjent kvinne opp. June avreagerer med å skrive brev til forskjellige folk om det som skjer i livet hennes.

Jeg syntes boka startet litt brått så jeg følte jeg ikke kom helt inn i boka og skjedde ikke så mye spennende. Det gikk litt treigt så jeg syntes ikke boka var sånn kjempe bra. Jeg ville egentlig bare legge fra meg boka fordi den ikke fenget så bra. Den var ikke noe spennende før midt i boka. Så det er derfor jeg gir den dette.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen