Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Oppdrag Mars – Akademiet

Jørgen Brekke Aschehoug 2016 11 anmeldelser

Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste marsfarere.I Norge har Sebbe søkt om opptak til det berømte Marsakademiet i Nederland. Det samme har datageniet Joy fra Filippinene. Men vet de virkelig hva som venter Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anna Pauline Topland Duesund

Anna Pauline Topland Duesund

Skrevet 8. desember 2016 av Anna Pauline Topland Duesund på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Oppdrag Mars, Akademiet

Oppdrag Mars er en spennende og actionfylt roman. Året er 2067. I Oppdrag Mars møter vi Sebbe. Han blir ertet på skolen og bor sammen med faren. Moren hans døde da han var elleve år. Sebbe har alltid ønsket og reise til Mars. Han har sett på filmer om Mars så lenge han kan huske. For et år siden meldte han seg på Marsakademiet, et akademi som sender femtenåringer til Mars for å starte en egen sivilisasjon. Han har nesten mistet håpet om å komme inn, men en kveld blir han hentet. Når han våkner neste dag ligger han i et hvitt tomt rom. Der møter han Joy, en jente fra Fillipinene. Sammen klarer de den første testen og kommer inn på Marsakademiet. Der blir de testet i mange krevende tester og risikerer å ryke ut av Akademiet.

Oppdrag Mars: Akademiet, er en spennende bok. Den er på 313 sider og er utgitt av forlaget Aschehoug. Den er veldig spennende og interessant. Forfatteren skriver på en veldig god måte. Av og til kommer det et utdrag fra en dagbok fra en som bor på Mars. Det kommer også kapiteler der du får vite noe om en person som blir viktig i boken senere. Dette gjør boken mer spennende.

Jeg likte veldig godt at boken var så realistisk til å være frem i tid. Du føler du blir veldig godt kjent med personene i boken, og spesielt Sebbe. Vennskapet Sebbe og Joy har i boken er et vennskap man alltid har lyst til å ha, at man gjør alt for en person. Boken er også litt romantisk, og det synes jeg gjør boken enda bedre. Jeg ville ikke kalt boken en si-fi roman, men den kan minne litt om en. Jeg likte denne boken veldig godt, og hvis jeg skulle gitt boken et terningkast hadde det vært en 6'er!


Maria

Maria

Skrevet 7. desember 2016 av Maria på Farsund barne- og ungdomsskole

Oppdrag Mars akademiet – En spennende reise
Dette er en spennings- og science fictionbok. Den handler om Sebbe og Joy, som møtes etter å ha søkt om å bli med til Mars. De blir gode venner, og sammen med andre kjemper de om 12 plasser til Mars, der de skal leve resten av livet. Under oppholdet for å finne ut av hvem som skal være med til Mars, møter de mange utfordringer og sammen hjelper de hverandre. Det er en muldvarp iblant dem, og de må finne ut hvem før de 12 reiser ut i rommet.
Boka starter med at de forteller bakgrunnshistoriene til Sebbe og Joy, i tillegg til loggen til en spion som var med på det forrige oppdraget. Jeg synes de kapitlene som handler om «Andersons journal» og «Mannen i den grønne lua» i Canada er litt ute av sammenheng, og gir ikke så mye mening. Det er så kort forklart og jeg ble forvirret hver gang et kapittel handlet om en av dem. Til og med ikke på slutten får man vite hvem de er. Kapitlene om Sebbe og Joy er spennende, mens parallellhistoriene ikke gir så mye mening.
Boka har en lykkelig slutt, og får meg til å lure på om det kommer en nummer 2. Avslutningen skjer gradvis og med en avklaring, så jeg synes ikke slutten var brå. I hvert kapittel skjer det noe, og får meg til å ville lese mer. Det er flere spenningstopper, noe som er veldig bra, og de er ikke forutsigbare. Det bygger seg opp flere ganger, og hver gang lurer man på om det blir slutten på eventyret deres.
Har man en god fantasi kan det være gøy å leve seg inn i handlingen selv om de prater om teknologi som vi ikke har funnet opp ennå. Handlingen foregår jo i år 2067, altså noen tiår senere enn den tid vi lever i nå. Det er gode miljøskildringer og skildringer av personer.
Om en stund kan det vel være mulig å reise til Mars, så selv om den var en science fiction, så var den nokså troverdig. I dag gjør jo mennesker fremskritt innen teknologien hver dag. Den var utenom det vanlige og jeg har ikke lest eller hørt om noen andre bøker som ligner.
Som tidligere nevnt gjør vi fremskritt hver dag med teknologien, så om noen år kan vel en del av tingene i boka være fullt mulig. Andre ting er vel litt lengre ut i fremtiden.
Boka var lett å lese, iallefall de flest kapitlene. Jeg synes at mannen i den grønne lua og Andersens journal er vanskelige å skjønne, og kunne godt vært foruten dem. Det er lite banning i boka, noe som passer til karakterene. De skal jo sendes ut i rommet og være verdens håp, og de må jo leve med hverandre hele livet, så hvis de ikke kan fordra hverandre, er ikke det en så god ide å sende dem ut.
Boka kan gi inntrykk av at teknologien vil komme en lang vei på noen tiår, og at Mars snart vil være et mulig bosted, noe som er viktig i dagens samfunn å få en teori om. Folketallet øker, men Jorda blir ikke større, så å bo på Mars må kanskje bli en mulighet om noen år. Den kan vel gi en liten pekepinn på hvordan verden vil se ut senere, og at det er håp for menneskeheten. Den passer godt for ungdommer, siden den handler jo om ungdommer som kjemper om å reise til Mars, forelskelse, vennskap og folk som bli utsatt for mobbing.
Det beste ved boken er at innholdet er bra, og det skjer noe spennende hele tiden. Noe jeg irriterte meg over var de «unødvendige» tekstene om mannen i Canada og journalen til Andersen.
Jeg synes Oppdrag Mars Akademiet burde bli nominert til u-prisen, og jeg oppfordrer andre til å lese den. Boka er spennende, og man kan kjenne seg igjen i noen av handlingen, og gir et positivt syn på fremtiden. Den passer best for ungdom i alderen 12-15 år. Jeg gir den terningkast 5.


jørgen

jørgen

Skrevet 21. oktober 2016 av jørgen på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Forfatter: Jørgen Brekke
Tittel på bok: Oppdrag mars – Akademiet.
Sider:313

Boka handler for det meste om Sebbe som er en helt vanlig gutt 50 år fram i tid. det er mye spennende utstyr og skapninger, som robothunder, flybrett og mange andre avanserte dingser. Sebbe er en av få ungdommer som blir valgt til å kjempe om de tolv plassene som er om bord på marsakademiet. Det er mye som foregår i boka og det kan være litt vanskelig og henge med noen ganger. Men hvis du ser bort ifra det er det en god bok med gode personbeskrivinger og naturskildringer. det er mye spenning og drama i boka, og det er mye opp og ned hvor interessert du er i innholdet, det var et tidspunkt i starten der det var veldig vanskelig og skjønne noe av det som foregikk men etter hvert fikk jeg litt mer mede innholdet og det ble veldig spennende. det er veldig mange tekstfylte sider i denne boka så hvis du ikke er så glad i å lese mye, så er denne boka veldig lang for deg.

Jeg vil anbefale denne boka både for gutter og jenter som er interessert framtid og sci-fi

Terningkast: 4 fordi jeg hang ikke helt med noen ganger.


Stina Nordland

Stina Nordland

Skrevet 21. oktober 2016 av Stina Nordland på Sandnes skule

Forfattar: Jørgen Brekke
Tittel: Oppdrag Mars – Akademiet
Sidetal: 313
Boka handlar om fem ungdommar som skal få moglegheita til å reise til Mars, og leve resten av livet sitt der. Blant dei er 15 år gamle Sebastian, som også går under kallenavnet Sebbe.
Handlinga føregår omtrent 50 år fram i tid. Boka har parallellhandling, med 4-5 ulike. 2 av dei møtes litt tidleg i boka. Boka har ein del spenningskurver, og nokre dramatiske hendingar. Dei mange parallellhandlingane er vanskeleg å få med seg, men det går forholdsvis greitt. Likevel kunne det vore færre av dei, sidan eg slit med å hengje med.
Boka har godt og variert språk, men her også er det nok å hengje fingrane i. Blant anna nye ord, uttrykk og dingsar. Sjølv er eg ikkje stor sci-fi-fan, men boka er heilt OK. Mykje er datarelatert språk, og eg syns det kunne ha vore forenkla.
Eg er ikkje veldig interessert i data- og romteknologi, men boka er spennande nok til at eg gidd å lese ho ferdig. Spenningskurva går ganske seint i byrjinga, men litt opp og ned, før slutten. Den har små hint om korleis hans bilete av framtida ser ut, og det gjer den litt eventyrlig og muligens magisk. Eg saknar skildringar, frå personar til natur og område.
Boka avslutter greitt, men den er ikkje ei bok eg ville skrytt av. Likevel kan eg anbefale den til folk som er interessert i sci-fi, og ynskjer seg noko liknande av «The Maze-Runner».
Terningkast 4 –


Marcus Valle

Marcus Valle

Skrevet 17. oktober 2016 av Marcus Valle på Grytnes ungdomsskole

EN BOK VERDT Å DRA TIL MARS FOR!

Oppdrag mars – Akademiet er en Sci-fi bok som handler om en rekke ungdommer fra hele verden. Ungdommene har sendt inn en søknad om å få lov til å komme til akademiet å kanskje til Mars, men før si kan dra til Mars blir de testet om de faktisk kan dra til Mars og kan overleve der.

Boka starter litt forvirrende, men det var masse spørsmål som jeg ville ha svar på så det var vanskelig å legge fra seg boka. Boka var veldig spennende det skjedde ting veldig ofte og jeg fikk alltid et lite hint om hva som egentlig foregikk. Boka slutter når de ungdommene som skal til Mars har blitt valgt og de skal begynne å trene til reisen til Mars.

Når jeg først startet å lese så var boka vanskelig å legge fra seg, fordi det var alltid så mange spørsmål jeg ville ha svar på.

Jeg har aldri lest en bok eller sett en film som lignet på handlingene i denne boka.

Det er vanskelig å vite om boka er troverdig eller ikke. Det kan henne at det er sånn teknologi om noen år eller kanskje ikke.

Boka var ikke vanskelig å lese. Boka var original, spennende og lett overraskende. Språket passet til bokas innhold, fordi det var mye teknologisk norsk-engelsk snakk i boka som passet perfekt.

Jeg syntes boka var kjempebra. Jeg anbefaler boka til de som liker Sci-fi og teknologi. Denne boka burde bli nominert til uprisen.
Jeg gir boka terningkast 5. Den fikk ikke topp terningkast fordi jeg vil ha litt bedre personbeskrivelse.

Vis flere anmeldelser

Til toppen