Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Oppdrag Mars 2

Jørgen Brekke Aschehoug 2017 13 anmeldelser

Tolv utvalgte ungdommer gjør seg klare til å dra til Mars, for å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ayuub Hassan Berey

Ayuub Hassan Berey

Skrevet 15. januar 2018 av Ayuub Hassan Berey på Høvik

Boka er f******* bra og jeg vil faktisk anbefalt deg vis du liker action.
boka er så bra at jeg kunne lese den når jeg er på do og dusjer. det er faktisk veldig mye action i boka. det som er dårlig med boka er at den ikke forklarer hvordan tenåringene blir valgt eller ungdommene.


maja

maja

Skrevet 17. desember 2017 av maja på Nedenes skole

Jeg syntes boka var ganske spennende, men det var litt vanskelig og komme inn i alt hvis man ikke har lest den første boka. Jeg syntes boka var sånn passe bra og jeg gir teringkast 3 eller 4.


Jenny Elisabeth

Jenny Elisabeth

Skrevet 15. desember 2017 av Jenny Elisabeth på Korgen sentralskole

Oppdrag Mars, Reisen.

* Håpet om en ny framtid møtes med ondskap.

Sebbe, Magnus, Joy og ni andre utvalgte ungdommer gjør seg klare for å reise fra månen til Mars, forlate jorda, venner og familie. Men før reisen får startet for fullt til Mars, blir akademiet og basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Blir noen av ungdommene skadet? Lærerne?

Sebbe, Joy og Magnus tror det er en spion fra Østtsarriket som har kommet seg inn på basen deres, får selvmordsbomba under scene kanten, fyrt den av og kommet seg unna. Alt Sebbe og Joy så den dagen bomben gikk av, var en mystisk mann med grønn lue. Hvem kan han være? Hvem ville drepe mange uskyldige ungdommer og voksne? Kan det være noen som er på basen fra før av? Er det en spion inne på basen som går blant dem??

Jeg liker veldig godt bøker som denne. Bøker som er litt overnaturlig men samtidig ikke. Det er så mye fart og spenning hele tiden. Spesielt denne boken likte jeg veldig godt, fordi det skjedde noe spennende nesten hele tiden. Jeg skal ikke sammenligne denne boken med noen av StarWars filmene eller noe sånt, men hvis du liker StarWars relaterte ting så vil jeg anbefale denne boken på det sterkeste. Jeg vil si at alle som liker bøker som disse, om du er 8 eller om du er 80, så spiller det ingen rolle, skal bare lese i vei.

Jeg gir boken en sterk 5’er. Jeg gir ikke 6’eren fordi, av og til var det litt rotete å lese. På en og samme side kunne det først ble skrevet om Sebbe når han lå på sykestua, og plutselig var det om Joy da hun var på et «hemmelig» oppdrag. Men ellers var boken kjempe bra og anbefales på det sterkeste.


Heine Meland

Heine Meland

Skrevet 14. desember 2017 av Heine Meland på Svensedammen skole

jeg syntes boka var spennende hele tiden alltid noe som skjedde

anbefaler boka for de som er fra 12 til 20

jeg velger å gi denne boka terningkast 4 fordi ja den var spennende, men det var ikke akkurat denne type bok jeg har sansen for


Eline Nesdal

Eline Nesdal

Skrevet 14. desember 2017 av Eline Nesdal på Stryn ungdomsskole

Oppdrag Mars 2
Sebbe, Joy, Magnus og ni andre ungdommer skal dra til Mars, uten familien sin. Dei skal bu i ein eigen del av marskolonien. Men det er en spion frå Østarriket i kolonien, kanskje to. Kven er det som er spionen? og kva kan ungdommane gjere for å avsløre han?
Oppdrag Mars 2 er ei science-fiction bok og er veldig spennande fordi forfattaren gir lesaren små hint om kva som skal skje vidare i boka. Det gjer så du følar att du må lese vidare for å finne ut om du hadde rett om det du trudde skulle skje. Boka startar veldig spennande og du blir oppslukt i den heilt frå første side. Nokre stadar i boka er det litt vanskeleg å skjønne kva som skjer, fordi du gløymer navnet på folk, og difor gløymer kven som er "slemme" og gode. Forfattaren har likevel gjort en veldig god jobb med å få lesaren til å skjønne kva som har skjedd før. Det gjer att du kan lese boka uten å ha lest den første i serien. Boka passar for alle ungdommar som likar å lese science-fiction.
Oppdrag Mars får en 5 av meg!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Line Gunnesmæl

Line Gunnesmæl

Skrevet 9. november 2017 av Line Gunnesmæl på Rosten skole

Boka handlet om en gjeng med ungdommer som skulle til mars. På veien oppstod det noen problemer som de måtte løse selv. Den er bok 2 i en serie og er en sci-fi bok.

Jeg synes boka var helt grei. I starten var det litt forvirrende for du skjønte ikke helt hva som skjedde.Det hadde kanskje hjulpet med et slags sammendrag fra den første boka i serien. Den var passe lang. Det var en jevn spenning gjennom hele boka men det var ikke noe vendepunkt/høydepunkt som var ekstra spennende. Det var ikke sånn at jeg ikke klarte å legge fra meg boka. Det var noe som manglet, men jeg vet ikke helt hva. Slutten var litt forutsigbar, men samtidig ikke. Boka er veldig original og jeg har ikke lest noe lignende før. Det som skjer i denne boken kan sikkert skje i framtiden, men med den teknologien vi har nå er det usannsynlig at det kan skje. Boka var skrevet på en litt vanskelig måte som gjorde at jeg ofte måtte lese ting to ganger for å få med meg det som skjedde.

Denne boken vil jeg absolutt anbefale alle å lese. Den er veldig bra og har med litt romantikk oppi alt kaoset. Det beste med boken er nok at den er veldig original, og det dårligste mener jeg er at setningene kan være skrevet på en litt vanskelig måte. Jeg mener at denne boka bør nomineres.

Terningkast: 5

Til toppen