Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Nærmere kommer vi ikke

Monika Steinholm Vigmostad & Bjørke 2016 28 anmeldelser

Jens er redd for å drite seg ut, redd for vann og redd for blod. Edor er sammen med Beate, øver på nye skatetriks, bader naken sammen med Celia og svømmer lengre ut enn han burde. Det eneste Edor er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Frøydis Fugleberg

Frøydis Fugleberg

Skrevet 15. desember 2016 av Frøydis Fugleberg på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om Jens som drar til onklene sine for å komme bort fra alt og alle. Han er redd for det meste, men han liker å kjøre motorsykkel. Edor derimot er ikke redd for noe. Han balanserer på brua, er sammen med Beate, øver på nye skatetriks, bader naken med Celia og svømmer lengre enn det han burde. Det eneste Edor er redd for er at da han møter Jens klarer han ikke å slutte å tenke på han.
Dette er helt klart en av de beste bøkene jeg noen sinne har lest. Forfatteren går rett på sak, noe som gjør at du slipper å bruke unødvendig tid på å bli kjent med de forskjellige personene. Likevel er det lett å se for seg hvordan hovedpersonene er og hvordan de tenker. Du føler at du blir dratt inn i boka og det er vanskelig å legge den fra seg. Forfatteren lykkes med å trigge leserne. Den er realistisk og er lett og kjenne seg igjen i. I boka får du både lese fra Jens sitt synspunkt og fra Edor sitt. Dette er gjort på en såpass bra måte at det gjør det enda mer ekte. For det er akkurat det som er så bra med denne boka. Den er ekte. Det er det som gir deg lyst til å lese videre og som gjør at du ikke klarer å legge den fra deg. Det er det som gjør det så lett å leve seg inn i boka, fordi den er ekte og realistisk. Når du starter å lese boka tenker du nok at du vet hvordan denne boka skal ende, men den er faktisk ganske så uforutsigbar. Forfatteren lykkes så til de grader med å få fram budskapet sitt. Dette er en bok som lever lenge etter at du er ferdig med å lese den. Forsiden gir et godt inntrykk på hva boka handler om. Røper kanskje litt mye?
Som sakt tidligere starter denne boka i medias res. Dette er gjort på en måte som gjør at du blir interessert i å få vite mer, og ikke sånn at du ikke henger med idet hele tatt. Videre fortsetter den med å fortelle om Jens og hans vansker sånn at du ikke er nødt til å ha lest Fuck verden. For denne boka er en løs oppfølger til Fuck verden. Når du leser om Edor forstår du det med engang og du er aldri i tvil om hvem det er som forteller. Alt i alt er boka godt gjennomført, og jeg klarer ikke å finne noe som skulle vært noe særlig bedre. For denne boka er så vanvittig bra. Litt misfornøyd med slutten, mest fordi den ikke endte som jeg håpet, håper veldig på at det kan komme en oppfølger. Slutten kan kanskje tyde på det?
Jeg digger denne boka og anbefaler gjerne denne boka videre. Noen mener at denne boka kan minne litt om skam, så liker du skam bør du lese denne. Jeg mener den passer til deg som liker romantikk uavhengig av om du er hetero, homo eller bi. Jeg vil uten tvil gi Nærmere kommer vi ikke 6. Skulle gjerne gitt mer om jeg kunne.


Marte

Marte

Skrevet 15. desember 2016 av Marte på Torstad ungdomsskole

Boka «Nærmere kommer vi ikke» er skrevet av Monica Steinholm. Den handler om Edor og Jens. Jens reiser til sine homo onkler i sommerferien for å lære seg «å bli homo». Jens er forelsket i sin beste venn, Niklas og prøver så godt han kan å glemme han. Gjennom sommeren blir Jens kjent med Edor og ting forandres..
Boken er litt forvirrende i starten siden jeg ikke helt skjønte at de snakket fra to forskjellige synsvinkler. Når jeg først skjønte det ga alt mening. Boken handler om kjærlighet og er spennende. Den er beskrevet veldig bra og uansett om du har opplevd kjærlighet eller ikke, så skjønner du veldig godt hvordan det føles med alle beskrivelsene i boken. Jeg skjønner godt hvorfor den er nominert.
Terningkast 5, det eneste som trekker ned er at det blir litt vanskelig å forstå i starten i å med at jeg ikke visste at det var to personers synspunkt.


Suheyla

Suheyla

Skrevet 14. desember 2016 av Suheyla på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Tittel: Nærmere kommer vi ikke
Forfatter: Monika Steinholm
Sjanger: Kjærlighet og spenning
Denne boka starter in medias res, der vi får møte en av hovedpersonene, Jens. Jeg synes denne boka er veldig spennende, og liker handlingen veldig godt. Vi får vite at Jens akuratt har funnet ut at han er homofil, og jeg synes det er en veldig viktig sak, og det er en av grunnene til at jeg synes den er bra. Jens er forelsket i bestevennen sin Niklas, og vet ikke hvordan han skal fortelle det til verken Niklas eller sine foreldre. Etter hvert blir Jens så lei at han må ta seg en pause og bestemmer seg derfor for å dra til de homofile onklene sine på Finnsnes. På Finnsnes møter Jens den andre hovedpersonen, Edor. Jeg føler at det er her handlingen starter ordentlig. Grunnen til hvorfor Jens drar til onklene sine vet vi ikke, men vi kan jo tenke oss til det. Jeg likte boka veldig godt. Vi får vite hva de føler og boka har to forskjellige synspunkter. På det ene kapittelet får vi høre om Jens og på den neste får vi høre om Edor.
Bokas svakhet er at når man leser fra to forskjellige synspunkter, er det lett å bli litt forvirra. Flere ganger så blandet jeg følelsene og hendelsene til Edor og Jens, så jeg måtte gå tilbake å lese på nytt.
Jeg synes absolutt at boka fortjente å være nominert til Uprisen fordi jeg likte den veldig godt, og likte også måten Monika beskrev alle hendelsene og følelsene til Jens og Edor.
Terningkast: 5


Sara Dahlen sara.dahlen02@

Sara Dahlen sara.dahlen02@

Skrevet 29. november 2016 av Sara Dahlen sara.dahlen02@ på Åretta ungdomsskole

Fin og morsom roman
Denne boken er en fantastisk roman som tar ting fra to synspunkter. Dette gjør at det blir lettere å forstå hva de begge føler. Boken er bra skrevet, men kan bli litt rotete til tider og ha litt mye gjentakelser. Forfatteren har fått boken til å bli spennende og morsom. Folkene i boken er positive til at Jens og Edor er homofile noe som også gjør denne boken bra. Den passer til ungdommer i 13 års alderen og oppover. Men i alt er dette en bok vi vil anbefale til u-prisen. Forfatteren tar for seg et tema som er veldig viktig. Terningkast 5/6.
Sara Dahlen og Alexander Opland


Kaja Kongsli

Kaja Kongsli

Skrevet 29. november 2016 av Kaja Kongsli på Tromstun skole

Anmeldelse- Nærmere kommer vi ikke.
Boka nærmere kommer vi ikke er skrevet av Monica Stenholm og er hennes andre bok og en slakk oppfølger til «fuck verdenen».
Boken starter med in medias res, hvor vi får møte Jens som er en av de to hovedpersonene. Vi får vite at Jens nettopp har funnet ut at han er homofil og forelsket i bestevennen sin Niklas. Jens bestemmer seg for å ta en pause så han drar til onklene på Finnsnes. På Finnsnes møter Jens Edor som er den andre hovedpersonen i boka og det er vel egentlig først nå handlingen starter på ordentlig. Vi får ikke vite noe om grunnen til at Jens velger å dra til onklene sine men man kan jo tenke seg til at det var på grunn av presset og usikkerheten hans.
Boka er veldig fengende og oppslukende men det tar litt tid før spenningen kommer ordentlig i gang. Boka har også et veldig realistisk plot som man kan kjenne seg igjen i.
Nærmere kommer vi ikke er et drama fra perm til perm, med mye indre spenning. To hovedpersoner, mange bi personer, blant annet Beate, Cliff og Celia. De to hoved personene må forsere mange hindre, og dette er det veldig bra at forfatteren har gjort plass til hvis ikke hadde nok boka blitt kjedelig.
Slutten på boka er veldig brå og det er definitivt en åpen slutt, det virker som om forfatteren har gått litt tom for ideer på slutten og bare skrev noe. Sett bort fra dette kan jeg absolutt anbefale boka til andre.
Terningkast: 4
Skrevet av Kaja Kongsli.

Vis flere anmeldelser

Til toppen