Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 26 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kjetil Tobias Knudsen

Kjetil Tobias Knudsen

Skrevet 17. oktober 2017 av Kjetil Tobias Knudsen på Nedenes skole

Denne boken handler om 16 år gamle Ea som er overvektig og droppa ut av skolen sin. Bestevennen hennes, Fanny, er "altfor perfekt", så de mister kontakten etter hvert. Hver fredag besøker hun en gammel mann som heter Elliot. Hun snakker med tanta si som tok selvmord og hun skriver brev til tanta selv om ho er død. Jeg likte ikke denne boken fordi det er en "dialog type bok" og har litt for mye dialog til å være spennende eller gøy. Å lese sånne bøker liker jeg ikke. Jeg syntes denne boken ikke passer og er ganske kjedelig for ungdommer fra 12 til 14 .
Terningkast 2.


sebastian

sebastian

Skrevet 17. oktober 2017 av sebastian på Nedenes skole

"Miss" av Synne Sun Løes

Denne boka handler om ei 16 år gammel jente som heter Ea. Hun fremstilles som ei feit og lat jente. Hun har sluttet på skolen frivillig. Hun pleide å besøke en gammel mann ved navn Elliott hver fredag, og avslørte alle sine hemmeligheter og sin smerte for ham. Uten Elliot pleide hun å prate med tanten sin som var død, og hun skrev brev til henne.
Jeg liker ikke denne boken fordi den er litt sånn "jentedrama" og den inneholder mye dialog. Det likte jeg ikke spesielt godt.
Jeg syntes at denne boken var litt kjedelig og jeg anbefaler ikke denne boken for gutter mellom 11 og oppover.


Mina FloHåvik

Mina FloHåvik

Skrevet 16. oktober 2017 av Mina FloHåvik på Stryn ungdomsskole

Boka handlar om overvektige Ea som har droppa ut av skulen og prøvar å finne sin plass i samfunnet. Bestevennen hennar, Fanny, er altfor perfekt og dei to mistar kontakta sakte men sikkert. Tanta hennar, Edith, tok sjølvmord og Ea savnar ho inderleg. Ea må gå til psykolog, som hjelp ho litt, men ikkje mykje. Midt opp i alt dukkar det opp ein ny nabo, Viggo, som er avhenging av narkotika og dataspel.
Boka var litt treig i begynnelsen, men blir betre di lenger du kjem ut i ho. Det var veldig mykje gjentaking i boka, som gjer spenningskurva veldig flat. Eg forstår at mange yngre lesarar syntest boka er kjedeleg, men om du er litt eldre kan kanskje boka passe betre for deg. Om du er fan av det kvardagslege kan denne boka passe deg og. Sidan boka hadde flat spenningskurve og lite variasjon i språket får boka terningkast 3


Fride Nesje

Fride Nesje

Skrevet 16. oktober 2017 av Fride Nesje på Stryn ungdomsskole

Boka handlar om ei jente som heite Ea. Ho føle at ho ikkje passa inn i samfunnet. Ho har ein venn som heite Fanny. Ea synest at Fanny er perfekt, derfor likar ikkje Ea ho, fordi Ea er det motsatte av perfekt synst ho. Ea har ei dø tante som heite Edith, Ea likte Edith, men ho tok livet av seg. Ea går til psykolog, og føle ho kan sei alt til han. Fordi han sitte berre å høre på, han kan ikkje dømme ho. Boka var litt tung å lese. Mykje oppramsing og mykje som går opp igjen og opp igjen. Eg synest ikkje at boka var spesielt morosam. Boka passa til ungdommar som lika å lese mykje og som lika og lese om folk som ikkje har det godt med seg sjølv. Eg synest det var veldig mange sider og gir derfor terningkastet: 2-3


Zahra Sharifi

Zahra Sharifi

Skrevet 16. oktober 2017 av Zahra Sharifi på Svensedammen skole

Miss av Synne Sun Løes.
Forlag: Aschehoug

Denne boka handler om ei 16 år gammel jente, som heter Ea og hun var ei tjukk og lat jente. Hun har sluttet på skolen frivillig. Hun pleide å besøke en gammel mann hver fredag, Hun avslørte alle hennes hemmeligheter og smerte for ham. Han heter Elliot. Uten Elliot pleide hun å prate med tanten sin som var død og skrev brev til henne. I tillegg til dette her ble hun kjent med nabogutten Viggo, og de ble bestevenner. Hun hadde en bestevenn til som het Fanny og de hadde kranglet å blitt uvenner. De ble venner igjen 4-5 måneder senere. Fanny var ikke lat som Ea og hun var ei aktiv og sosial jente. Elliot død og etter det møter Ea Marielle men hun likte ikke henne som Elliot. Ea tenkte mest på døden, og hun hadde sagt at mennesker dør så enkelt og ingen dør like.

Jeg likte boken fordi, jeg lærte noe av livet henes. Boken startet veldig bra men slutten var ikke så bra fordi det skjedde ikke noe.

Ja, jeg vil anbefale boka fordi den har et viktig tema. Jeg gir terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen