Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 44 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Maren Hesby Lunder

Maren Hesby Lunder

Skrevet 16. november 2017 av Maren Hesby Lunder på Ringshaug ungdomsskole

Ea er en overvektig ungdom som har droppet ut av skolen. Hun unngår sosiale medier, og hater perfekte folk, som bestevennen Fanny. Foreldrene hennes største frykt er at hun skal ende opp som tanten hennes, som til slutt tok selvmord. I denne boka følger du Ea gjennom et år.
Boka er humor, og litt dagbok-aktig.

Det første jeg tenkte da jeg hadde kommet et ar sider ut i boka, var at den var litt rotete. Det står for eksempel en side om hvem en person som blir nevnt er, så et par sider med handling, så noe helt annet igjen. Førsteinntrykket mitt av boka var ikke så bra. Ellers er boka ganske realistisk skrevet.

Jeg vil vel ikke si at det er noen spenningskurver i Miss, den går ganske rett fram. Boka er om livet til Ea, så den er lett å leve seg inn i, og kanskje kjenne seg litt igjen i. Boka er som regel lett å lese. Den har enkle ord og korte sider med lite tekst, men noen ganger skjer det litt mye. For eksempel er det noen sider med veldig mange parenteser, som gjør den litt tung å lese. Ea bruker ganske mange ord som ikke er vanlig å bruke som en tenåring, men hun er ikke akkurat som alle andre heller.

Jeg gir denne boka terningkast 3. Den var helt ok, men ikke superbra heller. Jeg syntes den var morsom til tider, men for det meste ganske kjedelig.


Berkay

Berkay

Skrevet 14. november 2017 av Berkay på Sagene skole

Ea er 16 år og har droppet ut av skolen frivillig. Ea kranglet med Fanny og kuttet kontakten. Ea hater alt som er perfekt så mye at alt det hun gjør er å sitte hjemme. Moren tvinger henne til å dra til terapi for at Ea skal bli psykisk syk som den døde tanten Edith. Ea elsket tanten sin og så på henne som en helt. Ea prøver å bli lykkelig og finne en som virkelig forstår henne slik som tante Edith gjorde. Jeg likte ikke boka så godt fordi den var langsom og kjedelig fordi det var ikke noe spennende. Boka består av bare snakking. Om boka skulle ha fått terning kast så ville det ha vært 2/3


Mia Nilsen

Mia Nilsen

Skrevet 10. november 2017 av Mia Nilsen på Rosten skole

Ea er en seksten år gammel jente som er en overvektig tjukkis. Ea sluttet på skolen og har ikke noe spesielt sosialt liv.
Jeg føler boken handler om kroppspress og identitet. I boken her føler jeg det er veldig mange unødvendige sider. Hele boken er på 320 sider. Dette er en bok som kunne ha blitt skrevet på 200 sider eller mindre. På disse 320 sidene blir du sliten av å lese. Det er en tung bok med masse unødvendige sider. Mange av disse sidene byr på oppramsing av forskjellige ting som ikke er interessant for leserne. Denne oppramsingen kan gjøre til at leserne ender opp med å ikke ville lese mere. Det er mange parenteser brukt på enkelte av sidene. På noen sider kunne det være opptil 10 parenteser som gjorde det litt forvirrende å lese til tider. Historien i bok er grei. Situasjonene til Ea kan mange ungdommer i dag se seg selv i. Til tider var også boken ganske morsom.
Jeg gir boken en svak 3


synne maxine

synne maxine

Skrevet 9. november 2017 av synne maxine på nedenes ungdomsskole

miss. miss er en bok som handler om en jente som heter Ea. Ea kaller seg selv for en tjukkis. hun har droppet ut av skolen frivillig. Hun hater alt som er perfekt så da kutter hun kontakt med den perfekte bestevennen hennes Fanny. Boka handler om Ea forteller om livet til en tjukkis som hun kaller seg selv og om hennes daglig liv. jeg syntes boka var gansk kjedelig og hadde ingen spennings kurver. Man vet omtrent hva som kommer til å skje gjennom hele boka. jeg gir boka et ternings kast 2


Maja Kristine Oksfjellelv

Maja Kristine Oksfjellelv

Skrevet 8. november 2017 av Maja Kristine Oksfjellelv på Korgen sentralskole

Miss Amazing!

Ea er 16 år, Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter og spising. Og kaller seg selv «Tjukkis». Bestevennen hennes, Fanny er ballett-danser og, ifølge Ea irriterende perfekt.
Moren Til Ea, er livredd for at hun skal ende opp som sin gale og eksentriske, overvektig kunstner-tante Edith, som til slutt tok sitt eget liv. Derfor sender hun Ea i terapi, til en gammel mann ved navn Elliot.
Vi møter også hennes hasjrøykende-arving-venn, Viggo, som hun etter hvert får et nært forhold til.
Og Mariell, lifecouchen, som skal hjelpe henne å bli i form.
Men Ea er så mye mer enn kroppen sin. Kanskje er hun også til syvende og sist den friskeste av alle? Og kanskje Fanny ikke er så perfekt som det virker som?

Denne boka lar oss følge en ung jentes utvikling mot å akseptere seg selv. Boka starter med en oppramsing av alt hun hater og ender med en oppramsing av alt hun elsker, uten å røpe for mye, viser denne boka hvordan hun går fra en negativ innstilling til kroppen sin, fremtiden sin og livet generelt. Til en mer positiv innstilling.
Gjennom hele boka kommer hun med forslag til forskjellige karrierer hun kunne tenke seg å velge. Og den siste planen hennes er å bare være seg selv! hun trenger ikke bestemme seg nå, og trenger ikke stresse med hva hun skal bli, hun bestemmer seg for at hun er bra nok som hun er! Noe jeg synes er et fantastisk budskap, spesielt for ungdom! Som jo er målgruppen for denne boka! Derfor finner jeg den veldig inspirerende.
Overvekt er noe Ea, hovedkarakteren sliter med. Noe jeg føler er et tema som er tabubelagt, og vi sjeldent snakker om. Derfor synes jeg det er kult at dette er noe forfatteren velger å fokusere på. Jeg tror mange kan relatere seg til Ea. Forfatteren forklarer det på en måte mange kan kjenne seg igjen i. At Ea føler at kroppen hennes er et slags skjold hun bruker for å skjule hvordan hun har det på innsiden. Slik tror jeg mange føler det.
Boka balanserer mellom humor og seriøse temaer på en imponerende måte. Døden er et sentralt tema, i boka. Men den er likevel blir den ikke deprimerende å lese. I boka finner vi mange referanser til popkultur og til mange kjente filosofer. Noe jeg liker veldig godt, det gjør at boka føles mer ekte. Språket og måten hovedkarakteren er og tenker, eller hvordan hun takler ting, er så realistisk og godt skrevet at det er enkelt å glemme at det faktisk ikke er Ea på 16 år som har skrevet denne boka. Men en voksen forfatter.
Det eneste negative med boka er at den har ganske mange oppramsinger, som gjør den litt tung å lese. Men verdien av humor i dem veier opp for det. Den er også kanskje ikke den rette boka å lese vis man er veldig glad i mye spenning. Men annet en det er den kjempebra.
Dette er en original og morsom bok som jeg anbefaler alle å lese.
Den får terningkast 5 fra meg.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Maria Sivertsen

Maria Sivertsen

Skrevet 8. november 2017 av Maria Sivertsen på Granmoen oppvekstsenter

En treig opplevelse
Nå skal jeg ha en bokanmeldelse om boken Miss. Forfatteren av denne boken er Synne Sun Løes. Boka handler om en jente på 16 år som heter Ea og er veldig overvektig, hun har også droppet ut av skolen. Hun hater alt som er perfekt. Hun har strenge foreldre som kjefter på henne hele tiden fordi hun ikke går på skole og er overvektig. Hun har en venninne som heter Fanny. Hun misunner Fanny fordi hun er pen, snill, tynn og flink på skolen.

Jeg vil beskrive Ea som irriterende fordi hun er så negativ, ser ikke lyst på noen ting, sier hun er tjukk hele tiden og jeg liker ikke når folk sier det. Ea beskriver seg selv som sykelig overvektig, mørk, lat, trist, sta og bortskjemt. Grunnen til at Jeg tror Ea er så negativ er fordi hun er trist og hater kroppen sin. Jeg opplevde at denne boka var veldig uinteressant. Boka var for det meste drevet av tanker og det likte jeg ikke så godt fordi det kan bi plagsomt etter hvert. Grunnen til det er at det skjedde nesten ingenting. Den hadde ikke noen spenningstopper i seg, den hadde også veldig mange og lange beskrivelser jeg ikke synes var nødvendig. Sjangeren til denne boken er humor, men ikke min type fordi jeg ser den ikke.

Jeg vil ikke anbefale denne boken fordi den er veldig lang og treig. Jeg mener språket passet for ungdom fordi jeg forsto alt jeg leste og måten den var skrevet på. Jeg tror forfatteren har skrevet denne boken fordi hun vil vi skal tenke mer på hvordan andre har det og at alt ikke er like lett hele tiden. Slutten var ganske forventet og rolig. Jeg gir denne boka terningkast 1.

Til toppen