Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 26 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tiril Hvoslef Vimme

Tiril Hvoslef Vimme

Skrevet 19. oktober 2017 av Tiril Hvoslef Vimme på Hisøy skole

Alt er ikke like perfekt
Boken handler om Ea som er 16 år og er for det meste hjemmeværende og en matelsker. Hun har droppet ut av skolen noe som preger henne på en litt negativ måte. Det blir ganske ofte trøbbel mellom hun og bestevenninna. Foreldrene tvinger hun til å dra til terapi, men det hjelper ikke Ea noe særlig. Ea trenger bare litt tid til å finne seg selv.
Jeg vil si at sjangeren på boken er en blanding av humor og drama. Boken var lett å leve seg inn i, men kan være litt treig å lese. Det meste av handlingen skjer hjemme hos Ea, så det er ikke alltid like spennende å lese. Jeg vil si at ikke alle bøker tar opp temaer som dette, og det gjorde den ganske spesiell å lese. Du vil vite hvordan det går med Ea til slutt. Forfatteren bruker mye beskrivelser slik at det er lett å se for seg hva som skjer og hvordan personer føler seg.
Terningkast 4+


Anne Marte Kolstad

Anne Marte Kolstad

Skrevet 19. oktober 2017 av Anne Marte Kolstad på Harestua skole

Jeg liker veldig godt boken for jeg kjenner meg veldig godt igjen i det Ea hater og litt igjen av det hun elsker.
Jeg likte også at den var morsom men litt alvorlig på samme tid på en måte.
Det er bra at den er relevant til dagens samfunn og skolepress, kropps press osv…men
det ble litt kjedelig etterhvert i boka fordi det ble litt tungt å lese.
Jeg likte ikke at det var brev i den fordi jeg føler at det var unødvendig.
Jeg likte heller ikke måten den ramset opp ting på.

Jeg gir en terning kast 3 og jeg anbefaler den videre


Victoria Bjørnevåg

Victoria Bjørnevåg

Skrevet 19. oktober 2017 av Victoria Bjørnevåg på Luster ungdomsskole

Livet som "Miss mis fit"
Då eg las "Miss" hadde eg ein motivasjon, og det var å bli ferdig med boka. Eg likte ikkje boka fordi det var ikkje mykje spenning, det skjedde heller ikkje mykje. Eg vil ikkje anbefale denne boka vidare og gjev boka terningkast 2.
"Miss" handlar om 16 år gamle Ea som har droppa ut av skulen. Ho beskriv seg sjølv som ein "tjukkis" og så hatar ho alt som er perfekt. Ho opplever blant anna å få nye, og å miste gode venner. Ho skriv brev til tanta sjølv om denne er død. Ea må gå til psykolog, men det hjelper ho ikkje mykje, sjølv om Ea går ifrå ein negativ til ein positiv innstilling til livet.
Boka blei for meg litt for tung å lese fordi den hadde litt for mange parentesar og store bokstavar utan at det hadde vore eit punktum. Innholdet i boka kan vere litt relevant, men det er kanskje litt overdrive. Boka starta bra, men så blei den kjedelegare og kjedelegare for innhaldet blei fortalt på nytt og på nytt berre med litt andre ord.


Elise Lien Seland

Elise Lien Seland

Skrevet 17. oktober 2017 av Elise Lien Seland på Ringstabekk ungdomsskole

Miss
Ea er en 16 år gammel jente som ser dumt på alt og alle. Boka startet med at Ea forteller alt hun hater, dette er blandet annet mamma og pappa, som bare maser om alt som har med fremtiden å gjøre, skolen, kroppen hennes og elefanter på sirkus. I følge henne selv er hun en tjukkis, hun sier selv at hun har 110 kg plassert tilfeldig rundt på hennes 165 m høye kropp. Ea liker ingenting og hun har derfor gått til psykologen Elliot i flere år. Bestevennen til Ea som heter Fanny gjør det ikke akkurat lettere for henne når hennes ballerina dansende liv er helt perfekt. Foreldrene til Ea jobber hardt for at Ea skal få et perfekt liv, men alt Ea ønsker er at de skal se på henne som hun er. En dag sier mamma at Ea kan få 10 000 kr for å begynne på skolen igjen. Den skolen som hun har droppet ut av flere ganger enn hun har vært der.

Jeg vil ikke anbefale boken til noen. Den mangler spenningstopper og når det skjer noe spesielt, er det ikke akkurat overraskende. Forfatteren bruker forskjellig fonter med mye parangteser og lange beskrivelser med bindestrek mellom ordene. Med dette føler jeg at boka er tung å lese. Jeg syns boka forteller mye om hvordan det er å være ung i dag, og Miss kunne godt vært en selvbiografi. Jeg kjenner meg ikke igjen i noen av tingene i boken og det er en av grunnene til at jeg likte den så dårlig. Boka får derfor terningskast 2 av meg.


Lone Kristine Lykken

Lone Kristine Lykken

Skrevet 17. oktober 2017 av Lone Kristine Lykken på Torpa barne- og ungdomsskole

Livet "Miss mis fit"
Miss er en roman om å være annerledes. Ea 16 år har droppet ut av skolen, og hater alt som er perfekt. Hun er ikke i nærheten av sine arbeids narkomane foreldre, og ligger mest på sofaen og ser på netflix. Ea kjemper en stille kamp om å ta den plassen hun har rett på. Boka er skrevet av Synne Sun Løes og dette er hennes femte ungdomsbok.

Jeg synes boka starter tregt og at det samme blir gjentatt flere ganger. Boka starter med hva Ea hater. Spenningskurven er veldig lav nesten hele tiden gjennom hele boka, derfor mister man motivasjonen til å bla videre. Slutten er grei. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i boka, og den tar opp noen veldig viktige temaer som eks kroppspress. Forfatteren var flink til å beskrive personene og hvordan personene i boka opplevde ting. Jeg opplevde boka som troverdig. Boka forteller om å være ungdom men den ble litt kjedelig og man mistet motivasjonen til å lese videre. Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Juni Natalie Hidle Frizell

Juni Natalie Hidle Frizell

Skrevet 12. oktober 2017 av Juni Natalie Hidle Frizell på Ringshaug ungdomsskole

Fikk meg til å tenke

"Miss" handler om Ea, en 16 år gammel jente som har droppet ut av skolen, er overvektig og klager på alt og alle rundt henne, blant annet hennes perfekte venninne Fanny. Moren hennes er bekymret for at Ea kommer til å bli som tanten hennes. Ea mener at det er samfunnet som er galt, og ikke henne, og at hun er et miss. Sjangeren er humor.

Boka starter med to sider om alt Ea hater. Den starter rett inn i handlingen, og det går ganske fort framover, fordi det ikke er så mye skrift på hver side. Den er litt døsig på starten, men når en kommer nærmere midten, begynner det å bli mer interessant.
Det er ingen spenningskurver i boka, den går ganske rett fram. Det er noen små høydepunkter i boka som endrer Eas liv, men ingen store forandringer som påvirker slutten.

Boka slutter verken brått eller uventet, jeg vil si den slutter med en konkluderende oppsummering. Den var ikke vanskelig å legge fra seg.
Den kan være ganske lett å kjenne seg igjen i og leve seg inn i, spesielt for jenter på alderen til Ea.

Jeg synes boka forteller mye om å være ung på denne tiden, og jeg synes andre som er interesserte i dagliglivet og filosofiske tanker bør lese boka. Jeg synes ikke boka bør bli nominert til Uprisen.

Jeg gir boka terningkast 4 grunnet anmeldelsen min ovenfor.

Til toppen