Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 57 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Diana

Diana

Skrevet 14. desember 2017 av Diana på Sagene skole

Boka Miss handler om en 16 år gammel jente som heter Ea. Hun føler at hun er for tjukk og droppet ut av skolen. Hun føler veldig mye kroppspress og kaller seg selv for en "tjukkis". Hun hater alt som er perfekt, som bestevennen Fanny. Foreldrene hennes sin største frykt er at hun ender opp som tanten hennes, som til slutt tok selvmord.

Begynnelsen av boka var ikke noe spesielt spennende, fordi den startet med masse oppramsing som kan være slitsomt å lese. Boka er skrevet på original måte, men kan bli litt tung å lese etter hvert. Hele boka foregår inni Ea sitt hodet. Det er ikke noen spenningstopper som gjør at boka blir litt flat. Boka kan til tider virke litt negativ. Boken er skrevet som en slags dagbok, fordi hun forteller alt som skjer i hverdagen og hun har mange beskrivelse og små overskrifter.

Jeg ble lei av boken ganske fort, fordi det var mye av det samme og det var mange beskrivelser, men samtidig så får forfatteren fram at livet til Ea er ensformig og kjedelig. Det er temaer som sikkert mange kan kjenne seg igjen i, og en helt topp bok for andre som liker denne sjangeren, men denne boken var ikke noe for meg.

Jeg gir terningkast: 3


Lina Villanueva

Lina Villanueva

Skrevet 14. desember 2017 av Lina Villanueva på Grim skole

Miss
Forfatter: Synne Sun løes

“Little miss (not) perfect”
I boka Miss møter vi ei jente som heter Ea som er hovedpersonen. Ea er en misfornøyd jente som er 16år og kaller seg selv for tjukkis. Hun droppet ut av skolen frivillig og hater alt som er perfekt. Ea har heller ikke kontakt med venner og hun lever stort sett på godteri og kaker i stedet for vanlig mat. Hun lever mest hjemme og har et veldig usunt liv. Bestevennen Fanny prøver å ringe Ea mange ganger, men hun svarer henne sjeldent. Hun svarer ikke Fanny, fordi hun er sjalu for at hun er perfekt. Ea drar også til psykologen sin og forteller om alt hun opplever i hverdagen sin.

Boken tar for seg en rekke hverdagssituasjoner og hendelser Ea møter på. Jeg vil beskrive Ea irriterende fordi hun er så missfornøyd og sier til alle at hun er tjukk, og det liker jeg ikke. Jeg likte ikke boken så veldig godt, fordi den var så lang og det skjedde ikke så mye spennende. Jeg anbefaler boken til de som ikke bryr seg om at det skal være spennende.

Jeg gir terningkast: 2.


christine

christine

Skrevet 14. desember 2017 av christine på Åsly skole

Boka Miss handler om en 16 år gammel jente som heter Ea som har droppet ut av skolen, hun er annerledes. Hun føler seg ganske ensom. Moren hennes prøver å få hun til å være med på kurs og sender hun til en psykolog, for hun synes at Ea er litt overvektig. Ea føler ekstremt mye kropps press. Hun kaller seg selv for en "tjukkis".
Jeg synes boka var ganske kjedelig, etter at jeg leste noen sider vurderte jeg å gå til en annen bok, men jeg ga Miss en sjanse selv om jeg ikke skjønte mye om det som foregikk før etter jeg hadde lest ferdig boka. Forfatteren skriver veldig mye om detaljene istedet for handlingen, hun kunne skrive en hel side om hvordan Ea tar av seg hanskene. bOka passet ikke for meg, men jeg tror boka ville passer til ungdommer som har vært gjennom ganske mye i det siste og vil prøve seg på å lese en bok. Jeg gir boka en sterk 3, for jeg skjønte ingenting på slutten, men jeg likte at boka var veldig organisert og ryddig.


Tora

Tora

Skrevet 14. desember 2017 av Tora på Luster ungdomsskole

Ei original – men litt for tung – bok om viktige tema

Miss handlar om 16 år gamle Ea. Ea er overvektig og har droppa ut av skulen. Ea likar å hekle, å skrive på sjølvbiografien sin, drive med kunstprosjekt og ete. Det ho derimot ikkje likar, er mas, press og alt som er perfekt. Eg gjev boka 3+.
Boka er skrive på ein original måte, men i lengda kan det bli litt einsformig og monotont. Heile boka føregår inne i Ea sitt hovud. Det er ikkje særleg mykje spenning, som gjer at boka blir litt flat og tung å lese. Boka blir til tider litt for negativ. Eg vart ikkje i særleg godt humor av å lese, og det kjendest ikkje ut som at det skjedde noko bra for hovudkarakteren. Det at alt fokuset er på det som skjer inne i tankane til Ea, kan fort bli litt for djupt og tungt.
Boka skal ha pluss for at ho tek opp viktige og aktuelle tema, som kroppspress, mas og press frå foreldre, det å vere annleis og psykisk sjukdom. Det var også gode skildringar av kjenslene til hovudkarakteren, og eg ville fortsetje å lese sjølv om ho til tider var monoton.
Konklusjonen min er at forfattaren har skrive om viktige tema, men ho skulle kanskje ha skrive på ein anna måte, eller i det minste variert litt meir. Måten boka er skrive på er original, men eg trur ikkje den passar så bra for ein del ungdommar. Ho kunne og ha vore litt lettare og meir positiv.


Jørgen Eidet

Jørgen Eidet

Skrevet 11. desember 2017 av Jørgen Eidet på Rosten skole

MISS av Synne Sun Løes

Boka handler om ei 16 år gammel jente ved navn Ea som er ganske overvektig. Hun hater ting som følelser, kroppen hennes, skolen og masingen til foreldrene. Hun opplever press fra de rundt seg og det verste hun vet er de som gjør ting perfekt. Ea har mistet favoritt tante Edith, som hun ofte snakker til i sitt eget hode. Hun dropper ut fra skolen og blir hjemmeværende hvor hun bruker tiden sin på å lage og spise mat.

Forfatteren har drøyd ut boka veldig, og etter min mening kunne boka vært omtrent 200 sider og ikke 320 sider. Hun har brukt enkle ord som beskriver godt og gir gode innblikk i hovedpersonens hode og tankegang. Derimot så ble kapitlene i boka ganske like og de samme tingene gjentok seg, og boka ble etterhvert litt kjedelig.

Førsteinntrykket mitt til boka var ganske dårlig fordi dette er ikke en typisk bok som jeg er særlig interessert i.

Jeg gir den terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen