Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 58 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jonas

Jonas

Skrevet 5. desember 2018 av Jonas på Orstad skole

Midt i svevet, en bok for de med tålmodighet!

Denne boka handler om Didrik. Han våkner en natt av noen rop. Han henter en revolver og går sakte men sikkert ned trappa.

Boka er veldig spennende i begynnelsen, dessverre blir den fort kjedelig p.ga mye dill dall. Men boka gjør seg spennende igjen når det som er hovedproblemet blir tatt opp og man får vite mer. Når jeg først leste ble jeg veldig forvirra, og det som hadde hendt ble ikke forklart særlig godt før man er litt over halvveis i boka. Hovedpersonen er nokså bra. Han gjør mye unaturlig, men man kan forstå hvorfor. Alt i alt en kjedelig bok som jeg ikke ble lei av. Selv om alt gikk veldig tregt var den akkurat interresant nok til at jeg fortsatt.

Terningkast: 4


Alma Fagerland

Alma Fagerland

Skrevet 5. desember 2018 av Alma Fagerland på Landøya ungdomsskole

Jeg synes boka har bra beskrivelser og er lett å lese. Innholdet av boka er forvirrende og den hopper veldig fra en hendelse til en annen,boka begynner i in media res som gjør den spennende å lese.
Hvert kapittel er et langt frem i tid som gjør det frustrerende og forvirrende å lese. Det er hele tiden er byggende spenningskurve som er på topp men stopper alltid i slutten av kapittelet som gjør det irriterende å lese.Jeg likte ikke boka, fordi den var vanskelig å forstå og den går for sakte frem. Jeg ville likt hvis man kunne lese litt mer mellom linjene.

Jeg synes personer bør la være å lese boka, fordi jeg tror de vil bli forvirret og vil lenge vente på spenningskurven, jeg synes personlig at de som leser boka vil bli frustrert og vil dette fort av, derfor vil jeg anbefale at personen som leser midt i svevet kan takle dette. Det er randome setninger som ikke henger inn i hverandre. Jeg ble ikke sugd inn i boka som gjorde det krevende å lese. Boka er anbefalt for ungdommer som jeg synes er passelig.

Boka starter rett inn i handlingen som gjør det oppslukende og fangene å lese. Men etter hvert gikk det tregere og tregere. Jeg synes at boka er forutsigbar og man skjønner hva som skjer. Boka er realistisk og det hovedpersonen tenker og sier er veldig autentisk. Jeg tror at man kan kanskje kan forstå handlingen bedre jo lenger man er i boka.

forsiden av boka gjorde det fristende for meg å lese og var grunnen til at jeg valgte den, den passer også ganske bra med handlingen. Den viser en bevæpnet mann og havskilpadder som man får vite info om i starten av boka.

-Alma


Daniel

Daniel

Skrevet 4. desember 2018 av Daniel på Harestua skole

Boka midt i svevet er skrevet av Arne Svingen. Han har skrevet flere bøkker i bokserien “marg og bein”.

Hoved personen Didrik våkner en natt av att noen roper ned i under etasjen. Didrik griper til seg revolveren fra mammaen sitt skap og lister seg ned. Boka er ganske spennende på starten og slutten av boka. Men ellers er boka ganske kjedelig og det er ingen ting som skjer. Det er også ganske lange setninger i boka samt få komma så det er ganske slitsomt å lese. Terningkast 4.


Nicolas Elio Ambjørndalen

Nicolas Elio Ambjørndalen

Skrevet 4. desember 2018 av Nicolas Elio Ambjørndalen på Landøya ungdomsskole

Jeg synes denne boken var forvirrende, men også spennende. Det er et minus at den er så forvirrende i starten. Jeg tror dette er en bok mange kan like pga innholdet i boka. Den passer mange og er en spennende bok der du må tenke litt. Det er en fin blanding mellom undring og spenning. Faren til Didrik blir skutt og drept av en innbruddstyv, boken handler om livet til Didrik etter hendelsen. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Rita

Rita

Skrevet 3. desember 2018 av Rita på Ruseløkka skole 10B

Midt i svevet- Øyeblikket som endret hele livet hans

Jeg har lest boken Midt i svevet. Den handler om en gutt som har en litt rar familie. Boken er litt rar og går ganske sakte i begynnelsen. Jeg måtte lese ganske mye før jeg faktisk begynte å forstå innholdet. Det positive var at spenningen økte etter hver side. Det dumme var at handling dermed ble lett å forutse som gjorde det litt uinteressant.

Midt i svevet er en litt uforståelig roman. Den er skrevet av Arne Svingen. Boken har 221 sider. Den handler om Didrik og sin familie. En natt hørte Didrik et skudd fra underetasjen. Han tok farens revolver og rettet den mot innbruddstyven. Det samme gjorde tyven bare at han skjøt. Skuddet traff ikke Didrik, den traff faren som hoppet foran den. Livet hans endret seg midt i svevet.

Hovedpersonen Didrik nevner skilpadder ganske ofte. Kanskje det er et slags virkemiddel forfatteren Arne Svingen har brukt. Arne Svingen er en veldig flink forfatter som har blitt nominert til flere bokpriser. Forfatteren bruker veldig finne skildringer for å beskrive boken enda mer.

Boken var helt grei men den burde hatt flere spenningskurver mot slutten for å gjøre den mer spennende. Denne boken passer for det meste til ungdommer men jeg kunne tenkt meg at voksne leser den og. Jeg vil gjerne anbefalt boken til alle sammen, men den var ikke den beste jeg har lest heller. Jeg gir boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen