Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 20 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nils

Nils

Skrevet 10. oktober 2018 av Nils på Brandbu ungdomsskole

Forvirende, men spennende

Boka handler om en gutt, Didrik som opplever en forferdelig episode i stuen sin. Didrik prøver da å finne ut hvorfor hendelsen skjedde. Og oppdager noen sjokkerende ting om familien sin.

Boka er passe vanskelig å lese og bruker enkelt og forståelig språk.

Boka har en spenningskurve som er passende, men mangler litt spenning etter starten av boka. Boka er veldig forvirrende i starten fordi den hopper fram og tilbake i tid, men det blir mer oversiktlig senere i boka. Denne boka passer for de som liker krim. Jeg gir boka terningkast 4.


Tuva Danielsen

Tuva Danielsen

Skrevet 9. oktober 2018 av Tuva Danielsen på Lillesand ungdomsskole

Spenningsløs krim

Dette er en bok i sjangeren krim. Den handlet en en gutt med navn Didrik som hadde opplevd en skyteepisode i sin egen stue. Han klarer ikke å falle helt tilbake til normalen, så han må ha mye hjelp. Han har problemer i hverdagen, han tror f.eks mange er den ukjente i stua som prøvde å skyte han, dette noe som byr på problemer. Havskilpaddene er er heldigvis alltid med han.
Jeg hadde ganske høye forventninger til denne boka, da jeg har likt mange av de tidligere bøkene av Arne Svingen. Men denne boka falt ikke helt i smak da den ble veldig treig, jeg kom først inn i boka helt på slutten i de siste kapitlene. Den hoppet mye fram og tilbake i tid noe som gjorde at den ble vanskelig å lese. Den hadde en realistisk handling, men blandet mellom mange temaer og tider. Dette gjorde at jeg strevde med å få opp motivasjonen til å lese, men jeg kom meg igjennom tilslutt.
Jeg tror budskapet i boka er at det ikke alltid er så greit for de som har opplevd noe vondt hjemme, og selv om de kanskje får spesialbehandling, så får de det for en grunn.
Jeg kan ikke akkurat anbefale boka da den ble for treig og forvirrende, dette gjør at jeg gir den terningkast 3


Tuva

Tuva

Skrevet 9. oktober 2018 av Tuva på Bytårnet skole

Jeg opplevde boka rotete. Starten av boka forstod man ikke før man hadde kommet lenger inn i den. Når jeg begynte å komme inn i boka, skifta den tema. Boka hoppa veldig mellom fortid og nåtid. Hovedpersonen prata mye om havskilpadder noe som fikk meg til å mislike den mer. Boka sa litt om hvordan noen kan ha det i sitt liv, noe som var litt positivt. Det var ikke vanskelig å legge boka fra seg.
Boka var litt dårlig på grunn av at den hoppet veldig mye mellom ting. Hovedpersonen var eldre, men det hørtes ut som om at han var 5 år. Det kom kommentarer av moren, læreren, rektoren og bestefaren som satt meg ut. Kommentarene var frekke og noen jeg følte man ikke kunne si til en gutt som hadde opplevd mye på veldig kort tid. Det som var positivt med disse kommentarene var at men fikk øynene opp for hva som kan skje. Dette ga boka et lite pluss. Men jeg vil ikke lese boka om igjen.
Jeg vil ikke anbefalt boka til noen andre, og det er fordi at jeg selv syns boka var rar og uforståelig.
Terningkast: 3


Maqdis Ali Maane Hassan

Maqdis Ali Maane Hassan

Skrevet 7. oktober 2018 av Maqdis Ali Maane Hassan på Bytårnet skole

Midt I Svevet er en spenningsroman skrevet av den kjente forfatteren Arne Svingen.
Boka er en blanding av sorg, latter og mye spenning, og handler om å stå alene i en handling der det er vansklig, men også om familie og venner.
OG HAVSKILLPADDER (Noe jeg ikke vet hvorfor)

Didrik blir vekket av fortvilte og smertefulle rop fra stua. Han står opp, nøler og tenker på hvor liten pysjbuksa er. Og for å helst slippe å tenke på det tenker han på havskilpadder, noe som for han til å føle seg bedre av en eller annen grunn. Han begynner å gå bortover til soverommet moren og faren sover for å hente revolveren som faren lærte han å bruke, og kjenner hvor kaldt gulvet er.

Aller først når jeg begynte å lese, ville jeg gjøre alt for å unngå å gjøre det siden det er ikke sånne typer bøker jeg leser, selv om jeg elsker å lese bøker 😀 Boka er veldig forvirrende og hopper fram og tilbake, noe som jeg ikke likte så godt. Men om man først skjønner hva boka handler om så er det umulig å legge fra seg den.
Jeg anbefaler at alle som liker en bok som er spennende, trist og morsom leser denne boka.

Boka: Bra
Terningkast: 4
Utgivelsesår: 2018
1 Utgave
Språk: Bokmål
Forfatter: Arne Svingen


Rikke

Rikke

Skrevet 4. oktober 2018 av Rikke på Brandsfjord skole

Midt i Svevet er en bok skrevet av Arne Svingen.
Jeg synes at boka var godt skrevet, og det var enkelt å lese den. Den var også litt trist å lese, med tanke på at man fikk følge en hovedperson som ikke har det så bra med seg selv, og er ganske uheldig. Men det var ganske vanskelig å følge med til tider, for boken hoppet veldig fram og tilbake mellom handlingene. Selv likte jeg boken, og kunne gjerne lest en bok nr. 2.
Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen