Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Midt i svevet

Arne Svingen Gyldendal 2018 20 anmeldelser

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa. Midt i svevet er en bok Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Armina

Armina

Skrevet 19. oktober 2018 av Armina på Ruseløkka skole 10B

Midt i Svevet – Skuddene som forandret alt
Boken «Midt i Svevet» ble skrevet av Arne Svingen, som er en norsk ungdomsforfatter. Han har skrevet mange lettleste spennende ungdomsromaner, og noen voksenromaner. Mange av bøkene hans har blitt oversatt til andre språk. Arne Svingen har vunnet og blitt nominert til flere ulike bokpriser.
Didrik hørte skrik nede fra stua midt på natta. Han hentet farens revolver og gikk ned trappa. Før han rakk å tenke var revolveren rettet mot innbruddstyven. Tyven gjorde det samme, men her nølte han ikke. Skuddet fløy gjennom luften rett mot hjertet til Didrik. Faren hoppet foran Didrik og skuddet traff han i stedet. Livet til Didrik ble forandret midt i svevet.
Boken er en lettlest roman. «Midt i Svevet» har en vekslende spenningskurve, hvor den noen ganger er veldig gripende, mens andre ganger er det ikke så mye som skjer. Tanken bak historien er bra, men noen ganger skulle jeg ønske man måtte lese mer mellom linjene for å forstå handlingen. Handlingen var også lett å forutse, noe som ble litt uinteressant til tider.
Forsiden til boka er veldig fin. Det var den som fikk meg til å lese boka. Forsiden sier noe om hva boka handler om, men røper ikke mye. Fargene på forsiden er blå, svart og hvit. Disse skaper en fin kontrast med hverandre, og blåfargen får boka til å virke fredelig. Når du ser på tegningen på forsiden, ser du en bevæpnet person, noe som tyder på det motsatte av fredelig. Jeg syntes forsiden gjenspeiler handlingen fint, og gir en falsk sans av trygghet, noe som du kan oppleve gjennom bokas handling.
Boken hadde en fin historie, med en litt åpen slutt. Jeg syntes den var spennende på starten, men handlingen ble mer og mer åpenbar mot slutten. Jo nærmere jeg kom slutten, jo mer ønsket jeg en overraskende slutt, noe som aldri skjedde. Boken passer nok for barn og ungdom som leter etter en lettlest bok med en spennende handling. Alt i alt så var boka underholdende og får terningkastet 4 fra meg.


Jo

Jo

Skrevet 19. oktober 2018 av Jo på Lom ungdomsskole 10B

Eg har lese boka midt i svevet. Boka handlar om Didrik som mistar faren sin. Didrik og kompisen Joakim prøver å finne ut av kvifor det skjedde. Boka hadde frampeik. Det var bra, men nokre gonger gjekk det lang tid mellom. Språket i boka var grovt til tider. Boka var bra fordi den var spennande mot slutten. Boka var rotete, men ein kom seg inn i handlinga. Eg gjev boka terningkast 4. Det er fordi det kunne gå lang tid mellom frampeika og fordi boka var rotete.


Oliver Husby

Oliver Husby

Skrevet 17. oktober 2018 av Oliver Husby på Surnadal ungdomsskole

Midt i svevet

Boka handlar om ein gut som går igjennom noko vanskeleg. Guten heiter Didrik, og bestevennen hans heiter Joakim. Faren til Didrik har mange hemmelegheiter som han ikkje har fortalt til nokon av familiemedlemmene. Bestefar er også alkoholikar.

Boka startar litt treigt, men ho går litt kjappare etter kvart. Ho startar nesten rett inn i handling. Det er mange uventa overraskingar undervegs. Boka sluttar også litt uventa. Boka var ikkje akkurat vanskelig å legge frå seg, men det var ikkje så lett heller. Grunnen til dette var at den var ikkje så morosam i starten, men eg ville finne ut kva som har skjedd. Ord som kan beskrive boka: Spennande, treig, morosam, overraskande, uforutsigbar. Eg syntest at boka fungerer heilt ok som heilheit.

Boka lignar ikkje på andre bøker eg har lese, og den er skriven på ein kreativ måte. Historia er sannsynleg og realistisk, men det er ikkje ofte det skjer med nokon i den ekte verda.

Boka var lett å lese, fordi bokstavane var ikkje for små, men ikkje alt for store. Kapitla var ikkje for lange, nokon av kapitla var lengre enn andre, og noen av dei var litt svak. Det er nokre litt verre ord enn andre, men språkbruken passar til bokas innhald.

Eg trur boka har noe viktig å seie. Kanskje at du burde passe på kva du rotar deg inn i eller at du ikkje burde stele frå andre. Boka får deg til å tenkje at familie er viktig. Det beste med boka er at den byggjer mykje på spenning, den er morosam og den lærer deg små ting. Det som irriterer meg med boka er at det tok litt lang tid før eg skjøna kva som hadde skjedd, og det var nokon kapittel der det slutta litt brått.

Eg gir boka terningkast 4, fordi eg likte spenninga og humoren, men eg syntes ikkje eg fekk vite det eg ville vite. Eg syntes ikkje boka burde vinne U-prisen.


Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet 16. oktober 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

En forvirrende bok

Midt i svevet handler om gutten Didrik som opplever en traumatisk hendelse hjemme. Sammen med sin bestevenn, Joakim, finner de ut hvorfor det skjedde. I mellomtiden blir livet til Didrik snudd på hodet.

Boka begynner midt i en handling som gjør det spennende å lese. Men når neste kapittel begynner, starter det langt fram i tid. Det kan, og vil, skape forvirring. I tillegg til det, starter alle kapitlene i en annen tid enn det forrige. Ikke nok med det, men kapitlene slutter når spenningspunktet er på topp. Personlig så gjør det meg frustrert, men det blir mer forstårlig etter hvert. Slutten av boka har jeg blandede følelser for. Både bra og dårlige.

Boka viste hvordan enkelte kan ha det i livene sine. Det er derfor vi trenger venner, som Joakim, som støtter deg. Boka var på bokmål og hadde 171 sider. Nesten litt for få etter min mening. Jeg skjønte godt at det var en ungdomsbok og ikke en barnebok og den var veldig realistisk til hvordan verden er nå.

Det beste med denne boka er spenningen du føler når Didrik forklarer hendelser han har vert med i. Det dårligste er når du begynner på et nytt kapitel. Når jeg ble ferdig med et kapittel, som var midt i en handling, forventet jeg at neste kapitel skulle begynne der det forrige sluttet. Siden det ikke er sånn, syns jeg at det i hvert fall kunne stått når kapitlene var.

Terningkast 3. Jeg ville ikke ha lest den en gang til, men det betyr ikke at andre ikke vil like den. Jeg foreslår ikke at den vinner u-prisen.


astrid

astrid

Skrevet 10. oktober 2018 av astrid på Bytårnet skole

Midt i svevet
Boken handler om Didrik som opplevde å miste faren sin i ung alder, handlingen var dramatisk og gikk ut over Didrik mange steder. Boken var spennende, men hoppet litt mye frem og tilbake i tid så det var så lett å følge med. Selve konseptet med boka er bra men den var skrevet litt rotete.
Det som irriterte meg gjennom hele boka var at i spennende handlinger dukket ordet “havskilpadder” opp og det tror jeg boka hadde klart seg veldig fint uten. Man måtte ganske langt ut i boka før man foregikk tidligere.
Jeg ville ikke lest denne boka igjen men jeg likte konseptet. Boka var forvirrende og rotete men den ble bedre mot slutten så jeg gir den terningkast 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nils

Nils

Skrevet 10. oktober 2018 av Nils på Brandbu ungdomsskole

Forvirende, men spennende

Boka handler om en gutt, Didrik som opplever en forferdelig episode i stuen sin. Didrik prøver da å finne ut hvorfor hendelsen skjedde. Og oppdager noen sjokkerende ting om familien sin.

Boka er passe vanskelig å lese og bruker enkelt og forståelig språk.

Boka har en spenningskurve som er passende, men mangler litt spenning etter starten av boka. Boka er veldig forvirrende i starten fordi den hopper fram og tilbake i tid, men det blir mer oversiktlig senere i boka. Denne boka passer for de som liker krim. Jeg gir boka terningkast 4.

Til toppen