Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Marlena Evensen: Gran final

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2017 19 anmeldelser

Marlena er på ferie med Pappa og mamma som skal gifte seg. Hun har fått lov til å ta med venninnene sine. I sydligere strøk er det mye som lokker. Kjekke spanjoler med tatoveringer på motorsykkel. Snart har jentene rotet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kaja Flåten Molland

Kaja Flåten Molland

Skrevet 19. oktober 2017 av Kaja Flåten Molland på Luster ungdomsskole

Gravid som 17?

Marlena Evensen – gran final var ei spennande bok å lese; med mange spenningstoppar. Kjekke spanjolar, graviditet, bryllaup, og ikkje minst pappas vetle hemmelegheit gjer at du ikkje klarar å leggje boka frå deg. Spenningen held ut heile boka, sjølv om ho ikkje startar så veldig spennande. Slutten er heller ikkje så veldig overraskande. Det er ei enkel bok å lese med både humor og drama. Forfattaren er god til å skildre både personar og stadar, så du kan sjå for deg korleis alt ser ut. Ei veldig bra ungdomsbok.

Boka handlar om ei jente som heiter Marlena Evensen. Ho skal reise til Spania med foreldrene, søstera og kjærasten hennar, og dei to beste vennene hennar. Når ho kjem ned begynnar ho å angre på at ho ikkje tok med kjærasten Axel i staden for… Under turen er det mykje drama og spenning. Veninna hennar Minda reiser på tur med ein kjekk spanjol, dei bestemmer seg for å ta tatovering, Marlena må kjøpe graviditetstest når ho begynnar å bli usikker, og faren skjuler noko berre dagar før bryllaupet. Boka endar godt med ei stor overrasking for alle saman.

Dette er ein veldig typisk ungdomsbok. Du kan finne mange som liknar på denne, men den er likevel bra. Eg vil anbefale boka for jenter frå 9-15 år. Boka er enkel, men utruleg spennande. Eg gjev ho terningkast 5.

Kaja (14)


Aurora Johnsen Olaisen

Aurora Johnsen Olaisen

Skrevet 19. oktober 2017 av Aurora Johnsen Olaisen på Karuss skole

Marlena Evensen
Marlena har en hemmelighet, og en skikkelig skummel en…

Marlena skal reise til Spania fordi foreldrene hennes skal gifte seg.
Hun fikk enten ta med seg bestevennene eller kjæresten.
Så hun bestemte seg for å ta bestevenne.
Noen dager senere så skulle de ut på middag, å tilfeldigvis så var Miguel der.
Han var jo så kjekk syns alle jentene å i tillegg så hadde han tatovering.
Så jentene bestemte seg for å ta tatovering, å de skulle spørre Miguel hvor det var best å gjøre det.
I boken så skjer det også at faren forelsker seg noen dager før bryllupet!

Jeg synes boka var gøy fordi jentene kranglet om hvem som kunne få Miguel.
Å det var mye drama som jeg likte. Men det var litt kjedelig i boka noen ganger men ellers så var den gøy.
Jeg gir denne boka et terningkast 5


Tuva Krafft Myhren

Tuva Krafft Myhren

Skrevet 18. oktober 2017 av Tuva Krafft Myhren på Hisøy skole

Sydens hemmeligheter
Marlena Evensen er på tur i Spania med søsteren Siri, og hennes kjæreste Cecilie, Mamma og pappa og venninnene Emma og Minda. Foreldrene skal gifte seg og har kjøpt leilighet. Men denne ferien blir ikke helt som ventet. I Spania venter alvorlige spørsmål, kjekke karer, god mat, kribling, kjærlighetssorg, overraskelser og masse annet. I tillegg tar venninnene et valg uten å spørre de voksne.
Hvordan kommer dette til å gå, når så mye står på, bare dager før bryllupet?
Denne boka er tynn og lettlest, og fenger godt. Det er en romantisk bok, krydret med en eim av spenning. Begynner du på boka, vet jeg ikke om du får lagt den fra deg før den er ferdig.
Terning kast 4+


Julie

Julie

Skrevet 17. oktober 2017 av Julie på Fagerborg skole

I denne boken møter vi Marlena Evensen, med foreldrene hennes og noen venner. De er på ferie i Spania, fordi foreldrene skal gifte seg, men ikke alt går som planlagt, og nye problemstillinger dukker stadig opp. Denne typiske ''jenteboken'' er veldig lettlest, og passer bra til alle aldersgrupper. Grunnen til at jeg kaller denne boka en jentebok, er fordi det er mye forkus på venninner, kjærlighet og problemer de fleste jenter mest sannsynlig kommer til å oppleve. Boka inneholder noen litt voksne temaer, men jeg er ganske sikker på at folk ikke tenker veldig mye over det når de leser boken. Ettersom dette er den siste og sjette boken i serien om Marlena Evensen føler jeg at forfatteren har hatt lang tid på å skape forskjellige personligheter til alle karakterene, og hun har klart det veldig bra. Jeg gir denne boken terningkast 6, fordi jeg rett og slett ikke klarte å legge den fra meg når jeg først startet.


cecilia

cecilia

Skrevet 17. oktober 2017 av cecilia på Fagerborg skole

Fengende fra start til slutt
I denne boken møter vi Marlena Evensen og de to venninnene hennes Emma og Minda. de sitter på flyet på vei til Spania der foreldrene skal gifte seg, men ikke alt går som planlagt.

Dette er den siste boken i serien og er minst like bra som de andre. boken er kort og lettlest, fokuset på venninner og kjærlighet gjør den til en typisk ungdommelig jentebok. den inneholder både humor og drama med nye problemstillinger og spenningsmomenter hele tiden. jeg personlig ble betatt av boken fra første setning, og velger derfor å gi boken terningkast 6. anbefales på det sterkeste.

Vis flere anmeldelser

Til toppen