Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Marlena Evensen: Gran final

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2017 19 anmeldelser

Marlena er på ferie med Pappa og mamma som skal gifte seg. Hun har fått lov til å ta med venninnene sine. I sydligere strøk er det mye som lokker. Kjekke spanjoler med tatoveringer på motorsykkel. Snart har jentene rotet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sara Sigurdsen

Sara Sigurdsen

Skrevet 19. oktober 2017 av Sara Sigurdsen på Fagerborg skole

Marlena Evensen! 
Denne boka likte jeg veldig godt. Jeg har fulgt Marlena Evensen-serien siden første bok, og det er en av mine favoritt bokserier. Gran final handler om Marlena som tar med seg de to beste vennene sine når moren og faren skal gifte seg i syden. Hun begynner å savne kjæresten og småirritere seg over ting venninne hennes gjør og sier. Etter hvert får hun et stort dilemma hun må ta stilling til, i tillegg gjør Marlena og vennene hennes noe de kanskje kommer til å angre på senere.  
Jeg likte boka fordi handlingen er realistisk, og forfatteren skriver på en fengene måte. Det virker som forfatteren forstår akkurat hvordan det er å være tenåring. Hun finner dilemmaer som kan passe for mange på min alder, og hun skildrer på en innlevende måte. Jeg vet ikke hvor mange gutter som vil like denne boka like godt som jeg gjorde, men jenter på min alder (14) som liker komedie/drama bøker er i målgruppen for denne boka. Jeg synes absolutt denne boka fortjener å vinne u-prisen. Terningkast 6 fra meg! 


Håkon Bergum Hansen

Håkon Bergum Hansen

Skrevet 19. oktober 2017 av Håkon Bergum Hansen på Luster ungdomsskole

Steikegod bok

I denne boka møter me Marlena, Minda og Emma. Dei er i Spania på ein slags ferie på grunn av at mora og faren til Marlena skal gifte seg. I Spania møter dei ein kjekk gut med motorsykkel og tatoveringar. Etter kvart finn Marlena ut av noko som ho ikkje vil snakke om blant andre folk….. Og kva er det faren driv med? Med andre ord er det masse drama i denne boka. Eg liker at det alltid skjer noko i boka, og på den måte vert den ikkje keisam å lese. Og det var ganske lett å følgje me på handlinga.

Terningkast 4


Kristine Melheim

Kristine Melheim

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristine Melheim på Luster ungdomsskole

Er han utro?
Boka «Marlena Evensen- gran final» er ei spennande og morosam bok der det er drama og spenningstoppar heile tida. Eg meiner at denne boka passar til både jenter og gutar frå 11-15 år, men helst jenter. Boka er veldig lett å lese og passar bra til dei som ikkje er så glade i å lese, men ønskjer ei lett bok å lese i. Det er 124 sider i boka, så den er ikkje så lang. Sjølv om den ikkje er så lang så er den spennande og den er vanskeleg å leggje frå seg, fordi det er drama, problem og hemmelegheiter heile tida.
Boka handlar om ei jente som heiter Marlena Evensen. Ho reiser på ferie til Spania med 2 av vennene hennar, mora og faren, og søstera Siri og kjærasten hennar Cecilie. Der blandar dei seg i masse trøbbel som gjer at Marlena heller skulle ønske ho tok med seg kjærasten Axel. Dei må også holde på mange hemmelegheiter og møter kjekke spanjolar. I tillegg er det mange overraskelar, det gjer at boka blir enda meir spennande.
Eg gir denne boka terningkast 5, fordi den er lett og morosam å lese, forfattaren har gjort ein bra jobb og fordi den er spennande sjølv om den er kort.


Martine Goldmann Kvamme

Martine Goldmann Kvamme

Skrevet 19. oktober 2017 av Martine Goldmann Kvamme på Luster ungdomsskole

Unge mødre?
Boka «Marlena Evensen, gran final» syntest eg var veldig bra og spenande. Denne boka meiner eg passar best for jenter, men kanskje nokon gutar vil like den også. Men eg meiner at den passar best til jenter, so eg anbefalar til alle jenter/gutar at dei bør lesa denne boka.
Det er ganske vanskeleg å legge frå seg boka når du først kjem til den spennande delen. Dette er den 6 og siste boka i Marlena – serien, og eg har lyst til å lese nokon av dei andre bøkene i serien for boka var så spennande.
Det handlar om tre jenter, Emma, Minda og Marlena som reiser med familien til Marlena til Spania. Og foreldra til Marlena skal gifte seg der og, så dei har kjøpt ei leilegheit der.
Forfattaren klarar å holdet det spennande gjennom heile historia.
Eg gjev denne boka terningkast 4/5


Håvard Sætrehaug Brun

Håvard Sætrehaug Brun

Skrevet 19. oktober 2017 av Håvard Sætrehaug Brun på Luster ungdomsskole

Kjærleik ved første blikk 

Det var litt mykje jentedrama for meg. Denne boka er fin for dei som er interessert i jenters tankegang om alt mogleg. Handlinga i boka går føre seg i Spania der foreldra til Marlena skal giftast. Minda og Emma får lov til å vere med. Etterkvart finn dei ein veldig kjekke spanjol. Litt uti handlinga byrjar faren til Marlena å vera mykje vekke.  

Dette er ei bok som inneheld  mykje drama og kjærleik.  Eg synest boka var ganske bra fordi den handlar om jenter. Eg gjev ho terningkast 4. 

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Veronica Holmberg

Veronica Holmberg

Skrevet 28. september 2017 av Veronica Holmberg på Rødsberg ungdomsskole

For deg som liker guttedrama,
I denne boken kommer vi inn på både humor og drama, og jeg synes boka var interessant å lese og det var vanskelig å legge fra meg boka fordi det skjedde noe nytt drama og problemstillinger hele tiden. Jeg velger å gi denne boken en 4`er i terningkast.
I boken av Ingunn Aamodt, Marlena Evensen: Gran final, hører vi om 3stk 17åringer, Marlena, Emma og Minda som skal på ferie med Marlena og familien til Spania for å feire bryllupet til foreldrene. Marlena og Emma har nemlig begge to kjærester mens Minda er singel og klar for noen sommerflørter i Spania og det blir derfor veldig mye guttesnakk. Gjennom denne boken får du med deg hva som skjer på ferien, nemlig kjekke gutter, tatoveringer, graviditet og utroskap. Forfatteren har skrevet flere bøker med samme hovedperson og serien er godt likt av mange unge lesere!
Denne 124sider lange boken synes jeg passer til både gutter og jenter men mest jenter mellom 9 og 15år. Jeg syntes denne boken ikke er noe særlig utfordrende å lese og Aamodt skriver lett med mange handlinger og få detaljer, noe som gjør at unge jenter og gutter får motivasjonen til å fullføre boken enkelt.
Som sagt er dette en enkel bok å lese og den starter helt enkelt, nemlig på flyet og slutter helt greit. Noe jeg ikke likte så veldig godt med denne boken var at den nemlig ikke startet så «fengene» og sluttet heller ikke så overaskende som jeg håpet på. Denne boken minner meg litt om et veldig langt blogginnlegg av en rosablogger. Men alt i alt synes jeg dette er en enkel og trivelig bok å lese.

Til toppen