Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Marlena Evensen: Gran final

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2017 19 anmeldelser

Marlena er på ferie med Pappa og mamma som skal gifte seg. Hun har fått lov til å ta med venninnene sine. I sydligere strøk er det mye som lokker. Kjekke spanjoler med tatoveringer på motorsykkel. Snart har jentene rotet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sara Sigurdsen

Sara Sigurdsen

Skrevet 19. oktober 2017 av Sara Sigurdsen på Fagerborg skole

Marlena Evensen! 
Denne boka likte jeg veldig godt. Jeg har fulgt Marlena Evensen-serien siden første bok, og det er en av mine favoritt bokserier. Gran final handler om Marlena som tar med seg de to beste vennene sine når moren og faren skal gifte seg i syden. Hun begynner å savne kjæresten og småirritere seg over ting venninne hennes gjør og sier. Etter hvert får hun et stort dilemma hun må ta stilling til, i tillegg gjør Marlena og vennene hennes noe de kanskje kommer til å angre på senere.  
Jeg likte boka fordi handlingen er realistisk, og forfatteren skriver på en fengene måte. Det virker som forfatteren forstår akkurat hvordan det er å være tenåring. Hun finner dilemmaer som kan passe for mange på min alder, og hun skildrer på en innlevende måte. Jeg vet ikke hvor mange gutter som vil like denne boka like godt som jeg gjorde, men jenter på min alder (14) som liker komedie/drama bøker er i målgruppen for denne boka. Jeg synes absolutt denne boka fortjener å vinne u-prisen. Terningkast 6 fra meg! 


Håkon Bergum Hansen

Håkon Bergum Hansen

Skrevet 19. oktober 2017 av Håkon Bergum Hansen på Luster ungdomsskole

Steikegod bok

I denne boka møter me Marlena, Minda og Emma. Dei er i Spania på ein slags ferie på grunn av at mora og faren til Marlena skal gifte seg. I Spania møter dei ein kjekk gut med motorsykkel og tatoveringar. Etter kvart finn Marlena ut av noko som ho ikkje vil snakke om blant andre folk….. Og kva er det faren driv med? Med andre ord er det masse drama i denne boka. Eg liker at det alltid skjer noko i boka, og på den måte vert den ikkje keisam å lese. Og det var ganske lett å følgje me på handlinga.

Terningkast 4


Kristine Melheim

Kristine Melheim

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristine Melheim på Luster ungdomsskole

Er han utro?
Boka «Marlena Evensen- gran final» er ei spennande og morosam bok der det er drama og spenningstoppar heile tida. Eg meiner at denne boka passar til både jenter og gutar frå 11-15 år, men helst jenter. Boka er veldig lett å lese og passar bra til dei som ikkje er så glade i å lese, men ønskjer ei lett bok å lese i. Det er 124 sider i boka, så den er ikkje så lang. Sjølv om den ikkje er så lang så er den spennande og den er vanskeleg å leggje frå seg, fordi det er drama, problem og hemmelegheiter heile tida.
Boka handlar om ei jente som heiter Marlena Evensen. Ho reiser på ferie til Spania med 2 av vennene hennar, mora og faren, og søstera Siri og kjærasten hennar Cecilie. Der blandar dei seg i masse trøbbel som gjer at Marlena heller skulle ønske ho tok med seg kjærasten Axel. Dei må også holde på mange hemmelegheiter og møter kjekke spanjolar. I tillegg er det mange overraskelar, det gjer at boka blir enda meir spennande.
Eg gir denne boka terningkast 5, fordi den er lett og morosam å lese, forfattaren har gjort ein bra jobb og fordi den er spennande sjølv om den er kort.


Martine Goldmann Kvamme

Martine Goldmann Kvamme

Skrevet 19. oktober 2017 av Martine Goldmann Kvamme på Luster ungdomsskole

Unge mødre?
Boka «Marlena Evensen, gran final» syntest eg var veldig bra og spenande. Denne boka meiner eg passar best for jenter, men kanskje nokon gutar vil like den også. Men eg meiner at den passar best til jenter, so eg anbefalar til alle jenter/gutar at dei bør lesa denne boka.
Det er ganske vanskeleg å legge frå seg boka når du først kjem til den spennande delen. Dette er den 6 og siste boka i Marlena – serien, og eg har lyst til å lese nokon av dei andre bøkene i serien for boka var så spennande.
Det handlar om tre jenter, Emma, Minda og Marlena som reiser med familien til Marlena til Spania. Og foreldra til Marlena skal gifte seg der og, så dei har kjøpt ei leilegheit der.
Forfattaren klarar å holdet det spennande gjennom heile historia.
Eg gjev denne boka terningkast 4/5


Håvard Sætrehaug Brun

Håvard Sætrehaug Brun

Skrevet 19. oktober 2017 av Håvard Sætrehaug Brun på Luster ungdomsskole

Kjærleik ved første blikk 

Det var litt mykje jentedrama for meg. Denne boka er fin for dei som er interessert i jenters tankegang om alt mogleg. Handlinga i boka går føre seg i Spania der foreldra til Marlena skal giftast. Minda og Emma får lov til å vere med. Etterkvart finn dei ein veldig kjekke spanjol. Litt uti handlinga byrjar faren til Marlena å vera mykje vekke.  

Dette er ei bok som inneheld  mykje drama og kjærleik.  Eg synest boka var ganske bra fordi den handlar om jenter. Eg gjev ho terningkast 4. 

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Thea Horgmo

Thea Horgmo

Skrevet 14. september 2017 av Thea Horgmo på Rosten skole

Marlena evensen- Gran Final

Marlena drar til spania med hele familien og noen få venner,men angret seg litt for at hun ikke tok med kjæresten Alex, Mor og far skal nemmelig gifte seg.
Marlena får øye på noen kjække spanjoler med tatovering og motorsykkel.Snart roter jentene seg i noe trøbbel igjen.
Marlena bærer på en ubehagelig hemmelighet og det virker som faren for øye på en annen bare noen dager før han skulle gifte seg.

Det jeg personlig synes om boken var at det ikke var helt min type bok , selv om boken bare var på 120 sider så har forfatteren Ingunn Aamodt har klart og holdt spenningen hele veien.Boken er ganske så lett lest og er enkel og forstå.
Boken er gitt ut av Capelen Damm og er den sjette boken i Marlena serien. jeg anbefaler denne boken til de som ikke liker og lese så mye. Jeg gir denne boken en ternigkast 4.

Til toppen