Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lysveven

S.R.Bråthen Fanaticus 2017 5 anmeldelser

I "Lysveven" møter vi Talia og Nahul som er bundet sammen, men de befinner seg på hver sin side av skalaen i Andos. Talia er fra en arbeiderfamilie på landsbygda og Nahul er arvingen til de lovløse. Det eneste de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Arian Farhanieh|

Arian Farhanieh|

Skrevet 10. november 2017 av Arian Farhanieh| på Fagerborg skole

Lysveven, spenning fra start til slutt
S. R. BRÅTHEN
Lysveven er en fantasy bok med noe drama og kjærlighet her og der. Boka handler om Talia Kolemann og livet hennes etter at hun "Veves". Å veves er et ritual som skjer når man fyller 18 år i demringen. Da går øynene dine fra å være grå til å få en farge samtidig som du får en evne. Likevel hadde Talia aldri forventet det som skjer når sola står opp.

Boka starter med en litt vrien synsvinkel. Først er man med Nahul, en annen hoved person, også i neste kapittel har synsvinkelen byttet over til Talia uten forvarsel. Dette senker leseren litt, med tanke på at man ikke skjønner hva som skjer. Likevel er det en ganske interessant start og personlig ble jeg revet med fra begynnelsen. Den gir en del ubesvarte spørsmål som blir besvart etter hvert, men til slutt sitter man igjen med flere ubesvarte enn svarte. Spenningskurven er godt skrevet og det ender i en forrykende kamp. Det var mange nydelige skildringer utover i boka og de hjalp veldig med å forstå hvordan landskapet så ut. Likevel er det vanskelig å ikke legge merke til de små skrivefeilene, for eksempel på side 252: "Ja, du kan åpne øynene na er det?"am. Videre på samme side står det:".et haken og lange øyevipper, topplua haå". Noen setninger er også skrevet i ett, som på side 161: "dukkeoppnårmuskelknutengiretter" og "vikanbyttehammotmeg". På siste side hopper noen ord inn og ut av kursiv. Dette får en til å lure på om noen har lest gjennom boka, siden det ser ut som om den ble laget i et hastverk, til tross for den flotte fortellingen.

Alt i alt vil jeg si at boka er ekstremt bra. Nå til dags er det vanskelig å finne opp noe originalt, siden det meste har blitt funnet opp før, men likevel var denne boken original. Jeg hadde aldri hørt om noe lignende før og historien og karkaterene passet godt sammen. Jeg håper det kommer ut en etterfølger siden mange svar jeg er ute etter. Jeg vil gi boka 5 minus.


Maya Lægreid

Maya Lægreid

Skrevet 8. november 2017 av Maya Lægreid på Fagerborg skole

Lysveven skrevet av S.R Bråthen handler om Talia Kolemann som vet at hennes voksenliv er i ferd med å starte, men det går nok ikke helt som hun hadde planlagt. Hun som hadde lurt på hva slags farge på øynene dette nye kapitelet i livet ville gi henne.Til sin store overraskelse oppdager Talia at hun er helt den samme, uten sine egne krefter. Derfor må hun flykte fra sitt barndomshjem og fra den verden hun alltid har trodd var riktig for henne. Som det skulle vise seg kunne hun ikke tatt mer feil.

Lysveven er en veldig spennende bok som får leseren til å sitte på tuppen av stolen fra start til slutt. Når du først har startet vil du ikke legge boken fra deg, og på siste side er det flere ubesvarte spørsmål enn i starten. Derfor lar forfatteren deg drømme videre om hva som skjer.
Allikevel kan man ikke la vær og oppdage visse feil innenfor skrivingen eller små ting som kan gjøre det vanskelig for leseren.
For det første, den første personen sin synsvinkel er ikke hovedpersonen. Det er greit nok det, men når man da bytter synsvinkel er ikke overgangen tydelig nok. Noe so kan forvirre leseren.
For det andre kan man ikke unngå å legge merke til to merkelige setninger. For eksempel på side 252 står linjen "Ja, du kan åpne na er det?", noe so ikke gir helt mening. Den andre jeg fant er på side 161 hvor det står. "dukkeoppnårmuskelknutengiretter."Vikanbyttehammotmeg" Uten melllomrom, noe man hadde trodd ville blitt endret under redigering.
Noen ganger kunne det også være litt lange setninger, men de er ikke så veldig tunge så det går greit.

Ellers er det en bra bok, og en veldig fin debutbok. Jeg vil gjerne gi boken et terningkast mellom 4 og 5 for de små feilene, men en utrolig historie og en fantastisk verden denne forfatteren har klart å lage.


Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 7. november 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Uventende ting kan vise seg å være de beste

"Lysveven" handler om tenåringsjenta Talia, fra Møllerdalen. Hun har nettopp fylt atten år, og ved anledningen skal Talia bli vevd, som betyr at hun skal få en spesiell evne og hennes grå øyne få en ny farge. Men noe går galt. I frykt om at noen skal oppdage det, må Talia flykte. Flukten fører henne til et samfunn, hvor hun oppdager at verden ikke er som hun trodde.

En fantastisk bok, fylt med mye spenning og følelser. Jeg har ikke lest en noe lignende, den har oppdiktet et helt nytt folk og en ny verden. Selv om boken er unik, er det fortsatt mange bøker hvor en ny verden er blitt oppdiktet. Så det virker litt kjent, i det ukjente.

Enkelte steder i boken blir noen av setningene litt for lange. Som for eksempel denne setningen: "Han er kanskje ikke den varmeste og mest forståelsesfulle personen jeg har møtt, men han er en del av denne familien jeg ikke kan velge selv og til tross for at det har tatt han flere tiår så har han endelig satt i gang en redningsaksjon." Når setningen blir såpass lange, blir de vanskeligere og tyngre å lese.

Boken er ekstremt spennende, og man har bare lyst til å fortsette å lese og lese. Boken sluttet med at leseren fortsatt sitter i spenning, det er fortsatt mange løse tråder når den siste siden er lest. Jeg håper det kommer en oppfølger på denne boken. Selv om noen av setningene blir i overkant lange, merker jeg ikke noe spesielt til det. Boken får terningkast 6 fra meg.


Chrystallyne

Chrystallyne

Skrevet 6. november 2017 av Chrystallyne på Torpa barne- og ungdomsskole

¤Lysveven¤
S.R BRÅTHEN

Lysveven handler om Talia Kolemann som står på terskelen til voksenlivet. Hun vet at alt kommer til å forandre seg når hun skal veves, men aldri i sin villeste fantasi kunne hun forestilt seg hva som venter henne etter demringstimen. Boka starter med «Han sitter på kne i enge og sola steker, det mørkeblonde håret klistrer seg til pannen, og han tar seg forsiktig i nakken der svetten renner ned under kragen på den sorte genseren.».

Jeg opplever at jeg kjenner ikke meg igjen i boka, men noen ganger så blir det mer levende på grunn av action og sånne ting. Denne boka her er litt Sci-fi, så hvis du liker Sci-fi så er denne boka noe for deg! Spenningskurven av denne boka er midt i mellom. Slutten av boka er ganske overaskende.

Denne boka er ganske spennende fordi denne boka har action og sci-fi-greia, men det er ikke for meg fordi jeg liker ikke så mye action. Alt passer sammen. Denne boka ligner på en bok som jeg har lest tidligere. Boka er lettlest, men noen ord er litt vanskelig å lese for min meg. Jeg tror forfatter skrev den fordi ungdommer i mine alder liker Sci-fi mer enn action.


Sigrid van Helvoirt

Sigrid van Helvoirt

Skrevet 20. oktober 2017 av Sigrid van Helvoirt på Grim skole

Lysveven
Lysveven er en fantasy bok blandet med drama. I boka er det slik at på 18-årsdagen “veves” man og øynene som til da har vært grå, får en ny farge og evnene deres avsløres. Hovedpersonen i boken er Talia Kolemann og vi møter også Nahul. Det eneste de to har til felles er fødselstidspunktet.
Talia blir snart atten og skal veves. Men det som skjer på bursdagen hennes da hun skal veves hadde hun aldri forestilt seg.

Jeg likte denne boka veldig godt! Den var først litt vanskelig å komme inn i, men etter noen sider ble det vanskelig å legge den vekk. Beskrivelsene i boka var utrolig bra, slik at det var lettere å se det for seg. Boka er for det meste skrevet fra Talia sin side, og det blir skildret veldig bra hva hun tenker og føler. Den var lett å lese siden hele historien henger sammen. Gjennom hele boka skjedde ting man først ikke forsto, men så fant man ut av det litt senere, noe som jeg synes var veldig bra. Dette fikk meg til å ha lyst til å lese videre. Boka viser også viktigheten av familie, venner og det å være selvstendig.

Alt i alt synes jeg dette var en fantastisk bok. Jeg håper virkelig at dette er den første boka i en spennende ny serie. Denne boken bør nomineres til uprisen og får terningkast 5 av meg.

[x] Lukk vindu
Arian Farhanieh|

Arian Farhanieh|

Skrevet 10. november 2017 av Arian Farhanieh| på Fagerborg skole

Lysveven, spenning fra start til slutt
S. R. BRÅTHEN
Lysveven er en fantasy bok med noe drama og kjærlighet her og der. Boka handler om Talia Kolemann og livet hennes etter at hun "Veves". Å veves er et ritual som skjer når man fyller 18 år i demringen. Da går øynene dine fra å være grå til å få en farge samtidig som du får en evne. Likevel hadde Talia aldri forventet det som skjer når sola står opp.

Boka starter med en litt vrien synsvinkel. Først er man med Nahul, en annen hoved person, også i neste kapittel har synsvinkelen byttet over til Talia uten forvarsel. Dette senker leseren litt, med tanke på at man ikke skjønner hva som skjer. Likevel er det en ganske interessant start og personlig ble jeg revet med fra begynnelsen. Den gir en del ubesvarte spørsmål som blir besvart etter hvert, men til slutt sitter man igjen med flere ubesvarte enn svarte. Spenningskurven er godt skrevet og det ender i en forrykende kamp. Det var mange nydelige skildringer utover i boka og de hjalp veldig med å forstå hvordan landskapet så ut. Likevel er det vanskelig å ikke legge merke til de små skrivefeilene, for eksempel på side 252: "Ja, du kan åpne øynene na er det?"am. Videre på samme side står det:".et haken og lange øyevipper, topplua haå". Noen setninger er også skrevet i ett, som på side 161: "dukkeoppnårmuskelknutengiretter" og "vikanbyttehammotmeg". På siste side hopper noen ord inn og ut av kursiv. Dette får en til å lure på om noen har lest gjennom boka, siden det ser ut som om den ble laget i et hastverk, til tross for den flotte fortellingen.

Alt i alt vil jeg si at boka er ekstremt bra. Nå til dags er det vanskelig å finne opp noe originalt, siden det meste har blitt funnet opp før, men likevel var denne boken original. Jeg hadde aldri hørt om noe lignende før og historien og karkaterene passet godt sammen. Jeg håper det kommer ut en etterfølger siden mange svar jeg er ute etter. Jeg vil gi boka 5 minus.

Til toppen