Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 26 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Martyna

Martyna

Skrevet 18. oktober 2017 av Martyna på Grov skole

Boka handler om Alvis, som fyller 12 år i boka. Han klarer ikke å vente lenge når han må på do med nummer 1. Han er lett å lure og blir lurt til å stjele og lyve for andre som er mye større enn han. Han er veldig interessert i døden og det de døde tenker på. Alvis og mamma hans levde i blokker, men flyttet etter mamma finner en kjæreste, Duncan. Duncan er en arkeolog som finner døde munker i jorda. 
Min mening er at boka er kjedelig på starten. Det skjer ikke mye spennende og jeg trudde at hele boka vil fortsette på den måte. Men jeg tok feil. Det begynte å skje noe interessant, og Alvin var i trøbbel.  
Det var ingen bruk av utropstegn, og alle samtalene virket uten liv eller innlevelse, noe som gjorde meg forvirret noen ganger.  
Jeg synes at boka var bra, men slutten var "fort skrevet".  
 
Terningkast: 3 


Hedda Linja

Hedda Linja

Skrevet 17. oktober 2017 av Hedda Linja på Ringshaug ungdomsskole

Alvis er 12 år og bor alene med moren sin. Han liker å leke med de barna som er yngre enn han selv. Han vil bli akseptert av de andre barna, og tar derfor mange dårlige beslutninger.

Boka starter ganske rett på sak. Det var ikke en sånn bok der du måtte lese mange sider før du faktisk begynte å skjønne noe. Lydighetsprøven er en bok om relasjoner, om forholdet mellom mennesker. Jeg tror boka kan være veldig lett å kjenne seg igjen i, spesielt for noen som har opplevd noe liknende.
Boka var veldig gripende og troverdig. Jeg tror jeg aldri har lest eller hørt om en bok som ligner på handlingen i denne boka. Hendelsene kan være veldig realistiske, og jeg tror den kan få mange til å se på situasjoner med nye øyne.

Lydighetsprøven var ganske lettlest. Den består av 139 sider og er roman for både barn og voksne. Boka var bygd opp av korte setninger, noe som jeg synes er ganske bra for da får jeg med meg mer av handlingen. Jeg synes språkbruken passer til bokas innhold.

Jeg synes Lydighetsprøven skal bli nominert til Uprisen, fordi det er en realistisk bok og fordi jeg tro den er sånn passe lang til at mange kan lese den.
Jeg vil gi denne boken terningkast 5, fordi jeg likte selve handlingen og hvordan den var bygd opp. Noen av de bedre bøkene jeg har lest.


ida

ida

Skrevet 12. oktober 2017 av ida på Sigdal ungdomsskole

LITT KJEDELIG
Boka handler om livet til en gutt som heter Avis piss han er 12 år gammel .Han hjelper folk med og rappe øl og tisse ofte på seg.Han leker med små barn på lekeplassen og liker og leke med lekebiler, traktorer og sånne ting.

Jeg syns boken er uinteressant, Jeg syns den er livløs det er i ikke noe spennende som skjer , Men på slutt skjer det noe dramatisk.

Jeg gir boken en en 3'er fordi den er håpløs det er ingenting morsomt jeg syns ihvertfall ikke det er veldig moro at en gutt som er 12 år tisser på seg . Den blei litt bedre om slutten.


Emma

Emma

Skrevet 11. oktober 2017 av Emma på Grov skole

Lydighetsprøven er en bok om Alvis Piss sitt liv. Alvis er en 12år gammel gutt som lir kalt ubrukelig av alle. Han er ofte sammen med ynger barn og jevnaldrende overser han totalt.
Livet hans tar en brå vending når han og moren flytter inn hos morens kjæreste som bruker vold mot Alvis.

Boken begynner ganske nøytralt. Det skjer ingenting spesielt i starten, men det betyr ikke at boken er uinteressant. Boken er fengende på en måte jeg ikke har opplevd noen andre bøker før.

Boken var skrevet på en helt ny måte, med korte enkle setninger fortalt fra Alvis sitt synspunkt. Selv om setningene er korte og enkle utdypes boken bra. Jeg fikk veldig medfølelse for Alvis etter å ha lest ferdig boken. Jeg begynte å gråte på slutten fordi Alvis ga meg så mye medlidenhet.

Det beste med boken må være at forfatteren har skrevet så bra at selv om dette ikke er noe jeg kjenner meg igjen i forstår jeg det og får medfølelse for Alvis. Det eneste jeg ikke likte med boken var at dne var ganske kort. Jeg ville høre mer, mer om Alvis, mer om Duncan og om alle sammen.

Jeg anbefaler alle å lese denne boka. Den er så bra og gripende og jeg tror dette er en bok alle kan like.

terningkast: sterk 5


Dina S. Tillerli

Dina S. Tillerli

Skrevet 9. oktober 2017 av Dina S. Tillerli på Rosten skole

Lydighetsprøven handler om en 12 år gammel gutt som heter Alvis. Alvis er den som forteller hele historien i boka, men han tenker litt som en syvåring. Det vil si at det er som om en syvåring har skrevet boka. Språket er veldig begrenset, som gjør boka ekstremt lettlest, men boka blir likevel ikke dårlig. Du får på en måte se verden gjennom Alvis’ øyne. Alvis forteller stort sett kun ting som skjer, og ikke mye annet. Det gjør boka på en måte som en motsatt novelle. Der i en novelle kan forfatteren fortelle mest om følelsene og du må lese mellom linjene for å finne handlingen. Men i Lydighetsprøven må du lese mellom linjene for å finne ut hva som egentlig skjer, og hvordan personene reagerer og føler seg. Noe Alvis ikke helt skjønner må du finne ut av selv.

Boka er veldig realistisk, dette kunne vært en ekte historie. Noe jeg liker veldig godt. Du lurer på om noe lignende faktisk har skjedd noen. du kan kjenne deg igjen i mange av karakterene, eller kanskje du vet om noen de minner deg om. Forfatteren ville fortelle at ingenting var Alvis sin feil, uansett hvor galt det kan gå. Det var også den følelsen jeg fikk etter jeg hadde lest boka.
Boka blir interessant helt fra starten, og har en god flyt gjennom hele historien. Den blir kanskje ikke mest spennende før helt på slutten, men du lurer fremdeles på hva som vil skje.

Jeg liker denne boken veldig godt fordi den er så realistisk, men likevel ikke blir kjedelig. Og fordi den ikke forteller ting rett ut, du må finne ut ting selv. Jeg vil absolutt anbefale andre å lese boka, for den gjør på en måte at du ser noe fra et nytt perspektiv. Den er likevel ikke den beste boka, så jeg gir den terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen