Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 26 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kristian Solum

Kristian Solum

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristian Solum på Grim skole

Lydighetsprøven

Lydighetsprøven handler om 12 år gamle Alvis Piss som blir mobbet og utestengt av egne klassekamerater. Forresten er grunnen til at han blir kalt Alvis Piss er at han til tider tisser på seg når han blir stresset og redd. Vi får høre om Alvis som nettopp har flyttet inn til morens nye kjæreste som skal være en fredelig mann som jobber på et gammelt museum. Dette viser seg å ikke stemme, på veien for å få seg noen venner, blir alvis truet og lurt til å gjøre ting han ikke burde gjøre, som får den nye kjæresten til moren til å klikke i vater opptil flere ganger.

Boken “lydighetsprøven” er en dramatisk og spennende ungdomsbok som man virkelig lever seg inn i. I boken hører vi om den hjerteskjærende historien til Alvis. Boken har et begrenset språk og passer perfekt for ungdommer som liker litt ekstra drama i hverdagen. Til tider har boken en del u-interessante hendelser som dytter boken ned fra karakteren 5 og 6. Boken passer for gutter og jenter som ikke er så glad i krim men mer glad i den realistiske verden. Jeg gir Lydighetsprøven, karakteren 4+.


Paula Nguyen

Paula Nguyen

Skrevet 19. oktober 2017 av Paula Nguyen på Grim skole

En tragisk bok om en optimistisk gutt

Alvis er en livlig gutt som ikke er som de andre på hans alder. Han liker å leke med de yngre barna, og tisser på seg når han blir redd. Nå skal han og moren flytte inn med morens kjæreste, og da må han tilpasse seg til et nytt hus, nabolag og å bo sammen med kjæresten til moren.

Lydighetsprøven er en bok som jeg fikk vondt i hjerte av å lese. Boka er skrevet fra Alvis sin synsvinkel, derfor blir boka skrevet med et veldig lett språk. Likevel, så likte jeg at den ble skrevet slik, for da kunne jeg tenke meg til hva Alvis følte og hvordan han tenkte.
Boka var dramatisk og spennende. Det gjorde boka vanskelig å sette fra seg, jeg ville bare fortsette å lese for å se hva som skulle skje. Det eneste jeg synes var dårlig med boken er at den var altfor kort, jeg ville vite hva som skjedde videre med bipersonene eller vite mer om Alvis sin historie.

Boka var som en emosjonell berg og dalbane, for da jeg leste så tenkte jeg at dette kunne ha skjedd i virkeligheten. Jeg har lest på nyheter og hørt om andre hendelser som ligner på dette, og jeg kan ikke tenke meg hvordan det føles å bli behandlet på den måten.

Denne boka er en spesiell bok som har et tema som man ikke så ofte snakker om, men det er veldig viktig å ta det opp. Til tross for at den er tilpasset for barn mener jeg at boken ikke er egnet for barn. Jeg mener at den er bedre for ungdommer og voksne.

Terningkast: 5


Benjamin Hauge

Benjamin Hauge

Skrevet 19. oktober 2017 av Benjamin Hauge på Gulskogen Skole

Anmeldelse: lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen.

Lydighetsprøven er en bok som handler om gutten Alvis som er 12 år som egentlig ikke har et bra liv, men livet blir ikke akkurat noe bedre når han flytter med moren til morens nye kjæreste Duncan.
Lydighetsprøven er en god, sjokkerende, trist og kraftig bok som går under sjangeren realistisk drama.
Jeg har ikke lest noe lignende før, men jeg liker at den er alvorlig og trist.
Boken går veldig fort og jeg kunne ha anbefalt den til hvem som helst. Denne boka bør være lest av de fleste ungdommer fordi den forteller litt om press for å gjøre ting for å være med i "gjengen".
I konklusjon er dette en god bok og den får terningkast: 5 fordi den levde ikke helt opp til mine forventninger.

LESDET! Gulskogen Skole


Nora Sunde

Nora Sunde

Skrevet 19. oktober 2017 av Nora Sunde på Åsly skole

Lydighetsprøven
Denne boken var det veldig mye tekst i, men jeg kom meg igjennom den.
Boken var veldig bra! I boken blir man veldig glad i Alvis. Alvis ble på en måte en lille bror for meg. Du vil ikke at han skal gjøre de dumme tingene han gjorde.
Hvis jeg skal gi boken ett terningkast blir det 5. Den var kjempe bra men det var litt vanskelig å skjønne begynnelsen. Den startet så rart. Men etter hvert forsto jeg mer og mer. Det jeg synes var litt dumt var at han sa jo at han gikk til mormoren sin. Men til slutten sa han at hun var dø og at hun lå på kirkegården.
Boken var kjempe bra. Jeg anbefaler denne boken til de eldre. Jeg likte den kjempe godt.


Tiril Hvoslef Vimme

Tiril Hvoslef Vimme

Skrevet 18. oktober 2017 av Tiril Hvoslef Vimme på Hisøy skole

En rørende historie
Boken handler om Alvis og hans liv, og han er ikke helt som alle de andre barna. Han oppfører seg som om han er ganske mye mindre. Det er mange som ikke respekterer slik han er. De andre barna tvinger han til å gjøre ting som egentlig ikke er så lurt, og stefaren hans er en type som ikke er grei.
Lydighetsprøven er ikke helt etter min smak, men den er ganske rørende til tider. Det tar ganske lang tid å komme seg inn i boka. Av og til føler jeg med hovedpersonen og det gjør den litt fengende. Personlig er boken veldig lettlest, men språket i boken er litt rart. Innholdet er ganske realistisk, og noen kjenner seg nok igjen i hovedpersonen. Dette gjør at jeg fikk se en hendelse med nye øyne, og kan derfor si at den anbefales.
Terningkast 4-

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Emma

Emma

Skrevet 11. oktober 2017 av Emma på Grov skole

Lydighetsprøven er en bok om Alvis Piss sitt liv. Alvis er en 12år gammel gutt som lir kalt ubrukelig av alle. Han er ofte sammen med ynger barn og jevnaldrende overser han totalt.
Livet hans tar en brå vending når han og moren flytter inn hos morens kjæreste som bruker vold mot Alvis.

Boken begynner ganske nøytralt. Det skjer ingenting spesielt i starten, men det betyr ikke at boken er uinteressant. Boken er fengende på en måte jeg ikke har opplevd noen andre bøker før.

Boken var skrevet på en helt ny måte, med korte enkle setninger fortalt fra Alvis sitt synspunkt. Selv om setningene er korte og enkle utdypes boken bra. Jeg fikk veldig medfølelse for Alvis etter å ha lest ferdig boken. Jeg begynte å gråte på slutten fordi Alvis ga meg så mye medlidenhet.

Det beste med boken må være at forfatteren har skrevet så bra at selv om dette ikke er noe jeg kjenner meg igjen i forstår jeg det og får medfølelse for Alvis. Det eneste jeg ikke likte med boken var at dne var ganske kort. Jeg ville høre mer, mer om Alvis, mer om Duncan og om alle sammen.

Jeg anbefaler alle å lese denne boka. Den er så bra og gripende og jeg tror dette er en bok alle kan like.

terningkast: sterk 5

Til toppen