Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 67 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

emma

emma

Skrevet 15. desember 2017 av emma på Grim skole

Boken handler om en gutt som heter Alvis, men han blir kalt Alvis piss fordi han tisset på seg.
Alvis er ikke som alle andre barn, han leker mer med de mindre barna og han liker veldig godt lastebiler. Alvis og moren flytter sammen med kjæresten til moren Duncan, Duncan er veldig slem og slår både moren og Alvis. Barnene til Duncan bor ikke hjemme hos han og det forstår man veldig godt etterhvert.
Boken er veldig trist, men også veldig bra og jeg kunne lest denne flere ganger. Så jeg gir boka terningkast 6.


Eric Faa

Eric Faa

Skrevet 14. desember 2017 av Eric Faa på Grim skole

Boka lydighetsprøven handler om en gutt som heter Alvis, og Alvis er ikke en normal gutt. Alvis fyller 12 år og leker fortsatt med mindre unger, og tisser på seg selv. Alvis og moren hans har flyttet sammen med moren sin kjæreste som heter Duncan. Duncan sine barn bor ikke med Duncan, og senere i boken forstår man godt hvorfor de ikke bor der. Duncan slår både Alvis og moren hans, så hardt at Alvis faktisk brekker armen, og må gå med gips, en blå gips, for å være nøyaktig. Siden Alvis er litt annerledes så er han lett påvirkelig, og skjønner ikke at han egentlig blir mobbet og blir brukt til å gjøre ulovlige ting som for eksempel stjele fra butikken.

Hver gang Alvis gjør noe galt slår Duncan han, og kaller han ubrukelig. Når han brekker armen etter at Duncan slår han, blir han tvunget til å si at han bare falt av sykkelen sin, og den eneste personene som han forteller sannheten til er sin avdøde mormor. Han besøker graven til mormoren ofte uansett om moren ikke liker det.

Jeg likte egentlig ikke boka siden jeg syntes den var skrevet så litt merkelig måte, med veldig korte setninger, og mye punktum. Men etter litt tid begynte jeg å like den mer og mer, og klarte ikke helt å legge fra meg boka. Den er på 140 sider og er veldig lettlest. Jeg gir den terningkast 5 og anbefaler den til alle som vil lese noe nytt og litt annerledes, og jeg mener boken burde bli nominert


jon

jon

Skrevet 14. desember 2017 av jon på Stryn ungdomsskole

Lydighetsprøven handlar om 12 år gamle Alvis piss. Han heiter eigentleg ikkje piss, men blir kalla det av dei andre barne fordi han alltid stinkar piss, og ofte tissar på seg. Alvis og mora flyttar inn hos mora sin kjæreste, Duncan. Det blir ikkje slik dei forestiller seg, for Duncan slår og kallar Alvis udugelig. Alvis er ein spesiell gut, for han er ikkje so veldig smart, og han leikar alltid med småungar. Det er mange som prøvar å utnytte Alvis t.d nokre eldre gutar som får han til å stjele øl for dei. Eg gir boka terningkast 5 fordi den tar opp eit viktig tema, og den drar deg inn i handlinga


Felix Strand

Felix Strand

Skrevet 13. desember 2017 av Felix Strand på Presterød ungdomsskole

Denne boka handler om den lille gutten Alvis piss. Alvis blir kalt fordi han pisser på seg. Alvis passer ikke helt inn på skolen. Han leker med små barn og liker lastebiler. Alvis stefar heter Duncan. Duncan er slem og slår Alvis og moren. Dette er en veldig trist bok , men veldig bra. Jeg gir boka terning kast 5.


Åsne

Åsne

Skrevet 13. desember 2017 av Åsne på Ringshaug ungdomsskole

Boka handler om den nesten 12 år gamle Alvin som er litt barnslig for alderen og har vanskelig for å finne venner. Han og moren hans har nettopp flyttet inn med morens kjæreste Duncan. Duncan både kjefter på Alvin, kaller han ubrukelig og slår han. Boka tar opp et trist men viktig tema. Det er mange barn som opplever ting som dette hver dag og det gjør det ekstra sterk og trist å lese. Jeg likte den,selv om den var annerledes en bøker jeg vanligvis leser. Boka er ganske kort og lett lest. Setningene var korte men det var mye å lese mellom linjene. Forfatteren har beskrevet følelser bra i denne boka. Jeg levde meg veldig inn i handlingen. Det er vanskelig å ikke gjøre det. Slutten var bra men overraskende. Jeg syns det var fint at forfatteren ikke ga boka en lykkelig slutt fordi sannheten er jo at det ikke alltid er en lykkeligslutt for barn som opplever slike ting på ekte.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Dina S. Tillerli

Dina S. Tillerli

Skrevet 9. oktober 2017 av Dina S. Tillerli på Rosten skole

Lydighetsprøven handler om en 12 år gammel gutt som heter Alvis. Alvis er den som forteller hele historien i boka, men han tenker litt som en syvåring. Det vil si at det er som om en syvåring har skrevet boka. Språket er veldig begrenset, som gjør boka ekstremt lettlest, men boka blir likevel ikke dårlig. Du får på en måte se verden gjennom Alvis’ øyne. Alvis forteller stort sett kun ting som skjer, og ikke mye annet. Det gjør boka på en måte som en motsatt novelle. Der i en novelle kan forfatteren fortelle mest om følelsene og du må lese mellom linjene for å finne handlingen. Men i Lydighetsprøven må du lese mellom linjene for å finne ut hva som egentlig skjer, og hvordan personene reagerer og føler seg. Noe Alvis ikke helt skjønner må du finne ut av selv.

Boka er veldig realistisk, dette kunne vært en ekte historie. Noe jeg liker veldig godt. Du lurer på om noe lignende faktisk har skjedd noen. du kan kjenne deg igjen i mange av karakterene, eller kanskje du vet om noen de minner deg om. Forfatteren ville fortelle at ingenting var Alvis sin feil, uansett hvor galt det kan gå. Det var også den følelsen jeg fikk etter jeg hadde lest boka.
Boka blir interessant helt fra starten, og har en god flyt gjennom hele historien. Den blir kanskje ikke mest spennende før helt på slutten, men du lurer fremdeles på hva som vil skje.

Jeg liker denne boken veldig godt fordi den er så realistisk, men likevel ikke blir kjedelig. Og fordi den ikke forteller ting rett ut, du må finne ut ting selv. Jeg vil absolutt anbefale andre å lese boka, for den gjør på en måte at du ser noe fra et nytt perspektiv. Den er likevel ikke den beste boka, så jeg gir den terningkast 5.

Til toppen