Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 26 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kristian Solum

Kristian Solum

Skrevet 19. oktober 2017 av Kristian Solum på Grim skole

Lydighetsprøven

Lydighetsprøven handler om 12 år gamle Alvis Piss som blir mobbet og utestengt av egne klassekamerater. Forresten er grunnen til at han blir kalt Alvis Piss er at han til tider tisser på seg når han blir stresset og redd. Vi får høre om Alvis som nettopp har flyttet inn til morens nye kjæreste som skal være en fredelig mann som jobber på et gammelt museum. Dette viser seg å ikke stemme, på veien for å få seg noen venner, blir alvis truet og lurt til å gjøre ting han ikke burde gjøre, som får den nye kjæresten til moren til å klikke i vater opptil flere ganger.

Boken “lydighetsprøven” er en dramatisk og spennende ungdomsbok som man virkelig lever seg inn i. I boken hører vi om den hjerteskjærende historien til Alvis. Boken har et begrenset språk og passer perfekt for ungdommer som liker litt ekstra drama i hverdagen. Til tider har boken en del u-interessante hendelser som dytter boken ned fra karakteren 5 og 6. Boken passer for gutter og jenter som ikke er så glad i krim men mer glad i den realistiske verden. Jeg gir Lydighetsprøven, karakteren 4+.


Paula Nguyen

Paula Nguyen

Skrevet 19. oktober 2017 av Paula Nguyen på Grim skole

En tragisk bok om en optimistisk gutt

Alvis er en livlig gutt som ikke er som de andre på hans alder. Han liker å leke med de yngre barna, og tisser på seg når han blir redd. Nå skal han og moren flytte inn med morens kjæreste, og da må han tilpasse seg til et nytt hus, nabolag og å bo sammen med kjæresten til moren.

Lydighetsprøven er en bok som jeg fikk vondt i hjerte av å lese. Boka er skrevet fra Alvis sin synsvinkel, derfor blir boka skrevet med et veldig lett språk. Likevel, så likte jeg at den ble skrevet slik, for da kunne jeg tenke meg til hva Alvis følte og hvordan han tenkte.
Boka var dramatisk og spennende. Det gjorde boka vanskelig å sette fra seg, jeg ville bare fortsette å lese for å se hva som skulle skje. Det eneste jeg synes var dårlig med boken er at den var altfor kort, jeg ville vite hva som skjedde videre med bipersonene eller vite mer om Alvis sin historie.

Boka var som en emosjonell berg og dalbane, for da jeg leste så tenkte jeg at dette kunne ha skjedd i virkeligheten. Jeg har lest på nyheter og hørt om andre hendelser som ligner på dette, og jeg kan ikke tenke meg hvordan det føles å bli behandlet på den måten.

Denne boka er en spesiell bok som har et tema som man ikke så ofte snakker om, men det er veldig viktig å ta det opp. Til tross for at den er tilpasset for barn mener jeg at boken ikke er egnet for barn. Jeg mener at den er bedre for ungdommer og voksne.

Terningkast: 5


Benjamin Hauge

Benjamin Hauge

Skrevet 19. oktober 2017 av Benjamin Hauge på Gulskogen Skole

Anmeldelse: lydighetsprøven av Bjørn Ingvaldsen.

Lydighetsprøven er en bok som handler om gutten Alvis som er 12 år som egentlig ikke har et bra liv, men livet blir ikke akkurat noe bedre når han flytter med moren til morens nye kjæreste Duncan.
Lydighetsprøven er en god, sjokkerende, trist og kraftig bok som går under sjangeren realistisk drama.
Jeg har ikke lest noe lignende før, men jeg liker at den er alvorlig og trist.
Boken går veldig fort og jeg kunne ha anbefalt den til hvem som helst. Denne boka bør være lest av de fleste ungdommer fordi den forteller litt om press for å gjøre ting for å være med i "gjengen".
I konklusjon er dette en god bok og den får terningkast: 5 fordi den levde ikke helt opp til mine forventninger.

LESDET! Gulskogen Skole


Nora Sunde

Nora Sunde

Skrevet 19. oktober 2017 av Nora Sunde på Åsly skole

Lydighetsprøven
Denne boken var det veldig mye tekst i, men jeg kom meg igjennom den.
Boken var veldig bra! I boken blir man veldig glad i Alvis. Alvis ble på en måte en lille bror for meg. Du vil ikke at han skal gjøre de dumme tingene han gjorde.
Hvis jeg skal gi boken ett terningkast blir det 5. Den var kjempe bra men det var litt vanskelig å skjønne begynnelsen. Den startet så rart. Men etter hvert forsto jeg mer og mer. Det jeg synes var litt dumt var at han sa jo at han gikk til mormoren sin. Men til slutten sa han at hun var dø og at hun lå på kirkegården.
Boken var kjempe bra. Jeg anbefaler denne boken til de eldre. Jeg likte den kjempe godt.


Tiril Hvoslef Vimme

Tiril Hvoslef Vimme

Skrevet 18. oktober 2017 av Tiril Hvoslef Vimme på Hisøy skole

En rørende historie
Boken handler om Alvis og hans liv, og han er ikke helt som alle de andre barna. Han oppfører seg som om han er ganske mye mindre. Det er mange som ikke respekterer slik han er. De andre barna tvinger han til å gjøre ting som egentlig ikke er så lurt, og stefaren hans er en type som ikke er grei.
Lydighetsprøven er ikke helt etter min smak, men den er ganske rørende til tider. Det tar ganske lang tid å komme seg inn i boka. Av og til føler jeg med hovedpersonen og det gjør den litt fengende. Personlig er boken veldig lettlest, men språket i boken er litt rart. Innholdet er ganske realistisk, og noen kjenner seg nok igjen i hovedpersonen. Dette gjør at jeg fikk se en hendelse med nye øyne, og kan derfor si at den anbefales.
Terningkast 4-

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Eline Nesdal

Eline Nesdal

Skrevet 2. oktober 2017 av Eline Nesdal på Stryn ungdomsskole

Alvis Piss.
Gutten som alle kallar ubrukleg, barnsleg og dum. Han som berre ville vere ein av dei andre. Han som døydde fordi han ville vere ein av gjengen.
Alvis er 12 år og er venn med berre dei som er yngre enn han. Men då han og mora flyttar til ei ny gate for å bu med Duncan, moras nye kjæreste, endrar alt seg. Alvis får seg nye venner, venner som får han til å stjele øl, venner som berre utnyttar han.
Duncan blir veldig fort sint. Når han høyrer at Alvis stel, slår han Alvis.
Alvis og mora har netopp fiksa det med Duncan, so dei slepp bu med en som er voldelig meir, då Alvis tek med seg "gjengen" til museumet for å vise dei dei døde, han gjer det for å "betale for seg". Duncan finn dei inne på museumet og blir så sint på Alvis at han slår og sparkar han til han døyr.
Eg synast boka var veldig hjertesskjærande og trist, og ein får veldig medkjensle med Alvis.
Det gjer at boka blir veldig bra. Det viser at det som for nokon sikkert skjer kvar dag, er for andre heilt urealistisk og ein trur nesten ikkje det kan skje.
Dei fyrste 50 sidene i Lydighetsprøven er veldig tunge og det skjer lite, men etter det skjer det meir. Boka tek seg meir og meir opp etterkvart som ein les den.
På grunn av forklaringa mi får boka en 5.

Til toppen