Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Lydighetsprøven

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2017 9 anmeldelser

Du vet Alvis. Han de kaller Alvis Piss. Han de sier det lukter av. Han som er 12 år og alltid leker med de små ungene. Han som er så lett å lure til å gjøre dumme ting. Han som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Denise

Denise

Skrevet 23. september 2017 av Denise på Harestua skole

Lydihetsprøven.
Da jeg startet å lese syntes jeg ikke boka var noe spennende. Men etter kun 7 sider begynte jeg å knytte et bånd til Alvis. Jeg begynte å føle med han og få lyst til å hjelpe han. Det var steder i boka jeg måtte stoppe å lese fordi jeg ikke ville at disse tingene skulle skje med han.
Jeg ble ofte sur på Alvis og på de andre karakterende på grunn av valgene de gjorde, men det er bare et tegn på at boka virkelig klarte å dra meg inn i handlingen.

Hendelsene boka skriver om er ting som skjer med barn i hele verden. Kanskje ikke alt skjer med en person, men det er noen ting som Alvis opplever som mange kan kjenne seg igjen i. Om man føler seg som Alvis eller ungene som plaget han kommer helt ann på personen, men jeg er sikker på at når unge leser denne vil de tenke seg om før de er frekke eller slemme mot noen.

Måten boka er skrevet på gjør alt mye mer ekte. Det virker ikke som at en forfatter brukte lang tid på å forklare omgivelsene rundt og bruke mange ord. Det virket som at en gutt skrev en historie om seg selv, og det at forfatteren fikk det til så bra var veldig imponerende.
Jeg syntes også at forfatteren klarte å lage en bra og brå slutt. Når det kun var tre sider igjen trodde jeg det skulle bli en dårlig og brå slutt som ville ødelegge hele boka. Men forfatteren klarte å avslutte boka med en slutt som fikk meg til å sitte å stirre på siden og tenke over alt jeg hadde lest.

For meg var dette en god og tanke vekkende bok som jeg syntes burde bli nominert til uprisen.

Jeg gir boka terning kast 5.
Grunnen til at jeg ikke gir 6 er fordi at boka var veldig bra, men jeg følte at det var noe som manglet. Jeg vet ikke hva det var, men den trengte noe mer.


Markus Andreas Barstad

Markus Andreas Barstad

Skrevet 21. september 2017 av Markus Andreas Barstad på Presterød ungdomsskole

En tenkt fortelling om Alvis Piss.

Hva skjedde med Alvis? Hvorfor gjorde han det han gjorde? Hva er det med Duncan?
Hvorfor gjorde han det?

Med en gang jeg begynte og lese denne boka ble jeg opphengt. Den starter rett på sak, og den har en utrolig viktig melding.
Den har liksom ikke noe spenningstopp, men den er like spennende hele tiden. Man blir overasket over hvor ekte den føles ut. Man ville liksom legge fra seg boken når man virkelig begynte og forstå handlingen.
Slutten var utrolig. Det var så gripende og trist. Hvorfor ville de gjort det?

Jeg ble så irritert på boka ofte, men skjønte at det var på en bra måte. For det gjorde bare at jeg ville lese mer. Det ble veldig provoserende ofte. Men jeg kunne ikke ønsket noe annet.

Denne boka er bare utrolig bra! Jeg mener alle burde lese den, for da skjønner de hvor viktig denne handlinger er i verden nå. Den var veldig bra, men det var noe som ikke gikk helt opp før slutten. Derfor gir jeg den en 5+. Bra jobba Bjørn! Fantastisk bok.


Aurora Johnsen Olaisen

Aurora Johnsen Olaisen

Skrevet 18. september 2017 av Aurora Johnsen Olaisen på Karuss skole

En Tenkt Fortelling Om Et Barn

Det er en gutt som heter Alvis. Alvis har flyttet med moren til kjæresten hennes Duncan.
Men de i klassen kaller han Alvis Piss.
Grunnen til at han blir kalt det er fordi han har ikke lært seg at han ikke må tisse på seg selv, så når han blir redd så tisser han på seg.

Alvis er 11 år men han blir 12 år. Han hadde invitert hele klassen men, ingen hadde kommet. Når kommer de? Kommer de egentlig? Men så ser Alvis noen, det er Max og broren hans Marcus. De hadde tatt med seg noen venner.
Men Alvis sier “ Nei! Ikke ødelegg, legg den tilbake NEI”

Jeg synes denne boken var veldig gøy og spennende å lese. Fordi jeg syns det var bra at de begynte å snakke om Alvis.
Også hadde jeg en mistanke om Duncan fra starten da jeg fikk vite om han så jeg ble glad da jeg fant ut av hvem han virkelig var.
Jeg synes denne boka passer fra 11 år – 14 år
Jeg gir boken terningkast 6.


Ela Ekinci

Ela Ekinci

Skrevet 15. september 2017 av Ela Ekinci på Karuss skole

Alvis. Alvis Piss. Det er det han blir kalt for.

Alvis og moren skal flytte inn til kjæresten til moren. Duncan heter han. Han er skilt fra kona si, og barna Aksel, den ene sønnen til Duncan. Men det er noe. Han blir kalt for Alvis Piss, fordi han er 12 år og har ennå ikke lært seg at han ikke skal tisse på seg, men i doen. Han klarer ikke å holde seg. Når han blir redd tisser han på seg. Da lukter det vondt og de andre vil ikke være venn med han på grunn av det. Det nærmer seg bursdagen til Alvis og han skal invitere hele klassen. Men hvor er alle sammen? Kommer de ikke? Bursdagen begynte jo får en time siden! Men vent litt, det kommer faktisk noen. Det er Max, broren til Marcus fra klassen. Vent litt har han med vennen sine. Ja, det har han. Men hvor går de? Nei, dere for ikke lov til å være her! Ikke ta på den. Nei, ikke. Ikke ødelegg. Legg den fra deg.

Hva jeg synes om boka?
Jeg Synes boken var veldig bar. Fordi Jeg likte at boken begynte med å fortelle om hva Alvis (hovedpersonen) likte og at det på en måte begynte rett på. På begynnelsen synes jeg at det var litt forvirrende, men jeg ble vant til det etter hvert. Jeg synes boka passer for folk mellom 12-14 år. Du burde lese den. Jeg gir den en 6, fordi det er ikke noe dårlig med boka.


Martin Hakimi Øygard

Martin Hakimi Øygard

Skrevet 14. september 2017 av Martin Hakimi Øygard på Gulskogen skole.

Boken handler om en gutt som heter Alvis og han er 11 år, han har det ikke så bra siden han tisser seg ut og merker ikke at han gjør det. Han bor med moren sin og stefaren sin Duncan. Han blir mobbet fordi han tisser seg ut, de som vil være med han vil bare leke gjemsel for å få han til å telle å så stikker de av, eller så får de han til å stjele.
Boken er spennende og har god innlevelse, boken er trist fordi det kan skje i virkeligheten.
Boken lyktes mener jeg, siden den blir ikke kjedelig, den har god innlevelse og bra innhold, jeg får bare lyst til å lese mer for å se hva som skjedde videre, fordi det var spennende.
Jo lenger jeg kom inn i boka jo mer skjønte jeg hva det handlet om. Jeg følte med hovedpersonen om hva han følte om de folkene han kalte ‘’venner’’
Boken var trist å lese men samtidig spennende, siden det som har skjedd i boken har også skjedd med meg fordi jeg har blitt mobbet på skolen.
Denne boken er veldig fin å lese for 5. klasse, og oppover. Den er ikke skadelig for barn og unge å lese denne boken, den er veldig fin å lese, siden det kan skje i virkeligheten.
Jeg føler denne boken er original fordi jeg har ikke lest noe som dette før, jeg har ikke lest så veldig mange triste samtidig som de er spennende bøker.
Jeg gir denne boken terningkast 5, siden boken er spennende og trist, men den kunne vært litt lenger.

LESDET! Gulskogen skole.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet 28. august 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

Et hjerteskjærende kunsverk om Alvis Piss.

Han er ubrukelig. Det er i hvert fall det alle sier, ubrukelig og barnslig. Alvis er 12 år og vil bare være en av gjengen. Ha noen som kan huske han når han er borte.

Lydighetsprøven er ikke som alle andre bøker, historien og handligen virker så ekte og forfatteren skildrer det Alvis føler veldig bra. Boka var så oppslukende at jeg ikke greide å legge den fra meg, til og med ikke når den var slutt. I lydighetsprøven er det ikke en spenningstopp, men hele boka er skrevet på en sånn måte at man greier å leve seg inn i den uten noe særlig anstrengelse.
Helt fra første side visste jeg at denne boka kom til å bli god. Ikke bare måten den var skrevet på, men også hva vi får vite om Alvis sitt liv. Jeg tror forfatteren bevist har lagt igjen hint tidlig i boka som blir besvart senere. Hvorfor tenker Alvis så masse på døden? Hvorfor besøker han altid sin mormor? Og ikke minst, hvor er alle blåmerkene fra?
Lydighetsprøven er lett å lese, lett å forstå og passer for ungdommer som ikke er så glad i krim, men mer det realistiske. Jeg tror alle som leser denne boka vil få empati for Alvis, gutten som ble kaldt ubrukelig og barnslig.

Jeg gir boka terningkast 5+ fordi det var en helt fantastisk historie og tema, men skulle ønske at den var litt lengre eller at det var en bok nummer 2.

Til toppen