Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 54 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Elise Bækø

Elise Bækø

Skrevet 7. mai 2018 av Elise Bækø på Bjørnevatn skole

Killerinstinkt
Boka er en ungdomskrimbok skrevet av Thomas Enger og handler om 18 år gamle Even Tollefsen. Han prøver å finne ut hvem det var som drepte gamlekjæresten Mari, og Johannes, en tilfeldig fyr. Samtidig som han sørger for tapet av Mari, er det han selv som blir mistenkt for drapene. Selv bestekompisene mistenker han, men heldigvis får han god støtte av onkelen, Imo. Even vet ikke lengre hvem han kan stole på. Evens far døde for mange år siden og dødsårsaken blir på underlig vis en del av oppklaringen på drapene. Underveis i historien skjer det mange uventede «ting».
Boka var lett å lese, det er stort sett korte setninger en blanding av korte setninger som gjør det lett og holde følge med historien. Det er spennende skrevet og det var flere overraskelsesmomenter i løpet av boka. Det var litt banning og mye replikker som gjorde boka litt mer «ekte» og mer gjenkjennelig.
Veldig bra originalitet, Jeg har aldri lest en bok der så mye har vært så uforventet og der så mye skjer uten at du noen gang i ditt villeste liv kunne forestilt deg at det var det som kom til å skje. Svarene på «spørsmålene» man fikk fra frampekene i boka var helt andre enn forventet og jeg ble sittende å måpe etter noen av dem var avslørt.

Boka var helt uforutsigbar:
Boka var lett å leve seg inn i, den starter rett inn i en handling og gjennom boka er det flere ganger man nesten ikke klarer og legge den fra seg for man bare MÅ vite hva som skjer videre. Som sagt var det en veldig uforutsigbar bok som gjorde den veldig spennende. Boka sluttet ganske brått og HELT uventet, det var ingen sjanse for at jeg skulle kunne gjettet det.
Jeg velger å gi boka terningkast 5 og ikke 6 fordi det ikke er en type bok som jeg selv hadde valgt ut, og det er ikke slike bøker som denne som fanger min interesse.


Ole Morten Eliassen

Ole Morten Eliassen

Skrevet 7. mai 2018 av Ole Morten Eliassen på Bjørnevatn skole

Drap, intriger og mysterier.
Tittel:___KILLERINSTINKT_____________________________
Overskrifta/ tittelen passer bra til boka på grunn av alle drapene og slike ting som skjer.
Boka er meget bra. Beste boken jeg har lest noensinne.
Språket i boka er «ungdommelig» og lett gjenkjennelig fra min hverdag. Det er mange situasjoner i boken jeg kjenner meg igjen i.
Boka er veldig original. Måten den er bygd opp på, og hvordan den er fremstilt er helt fantastisk.
Meget bra bok. Masse virkemidler som f.eks stedsbeskrivelse, frampek og miljøskildring er tatt i bruk.
Forfatter THOMAS ENGER
Totalvurdering: Alt i alt har jeg ingenting å utsette ved boka, bortsett fra at virkemiddelet zooming er litt «misbrukt», altså brukt for mye. Jeg mener at det ble brukt for mye i boka fordi det ikke er alt i boka som har behov for å få så mye oppmerksomhet som det har.
Navn på anmelder: ___OLE MORTEN ELIASSEN
Jeg gir denne boken terningkast 5 og ikke 6 fordi det var mye “dødtid” blant alt det spennende som skjedde.


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet 7. mai 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Boken handler om Even som nettopp hadde blitt dumpet av kjæresten Mari. Dagen etter Mari dumpet han finner de henne og en annen gutt død inne på skolen. Even blir mistenkt tidlig med tanke på at han og Mari akkurat hadde slått opp.
Språket i boken er ungdommelig og lettlest.
Selvfølgelig er det bøker som er skrevet om det samme før. Et kjærestepar som slår opp og går hvert til sitt og så skjer det noe med en av dem så blir den andre mistenkt. Jeg vil si at boken ikke er så veldig original men den er spennende.
Boken er en spennende romankrim bok som er vanskelig å legge fra seg når man kommer inn i boken.
Forfatteren av boken er Thomas Enger.
Boken er spennende og jeg vil anbefale den til alle som liker krim.
Terningkast 5


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 26. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse «Killerinstinkt»

Jeg synes at tittelen passer veldig bra fordi det handler om en med et killerinstinkt.

Boka handler om Even som blir anklaget for å ha drept eks kjæresten Mari og Johannes. Han vet at et ikke er han, men mens han prøver å bevise at han ikke er en morder blir flere personer drept. Det er flere og flere som tror at han står bak, og det kommer mange anklager på Facebook. Oppi alt dette prøver han også å finne ut litt mer om faren sin, og hvordan han døde.

Språket er veldig bra. Forfatteren har skrevet godt og variert. Han starter heller ikke så ofte med «og» eller «også». Forfatteren bruker ikke bare enkle ord eller setninger.

Den var original, jeg har ikke lest en bok med samme handling som denne.

Jeg likte boka veldig godt. Den er spennende og personene og situasjonene ble beskrevet veldig godt. Boka passer bra til ungdom fordi den bruker mye av det språket vi bruker i dag. Veldig mange spenningstopper og jeg ville ikke legge den fra meg når jeg hadde startet og lese.

Alt i alt likte jeg boka veldig godt. Det er en av de bedre jeg har lest og det liker jeg. Forfatteren har gjort en god jobb med denne boka. Den får terningkast 5. Grunnen til at den ikke får terningkast 6 er fordi jeg ikke var så veldig imponert da jeg var ferdig, den hadde mye av det samme som mange andre bøker.

Forfatter: Thomas Enger


Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet 26. april 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn skole

Ei killerbok
Evens eks-kjæreste Mari blir funnet drept på skolen. Et annet sted på skolen blir en av vennene hans funnet drept og grovt mishandlet. Mistanken retter seg raskt mot Even, som aldri rakk å få svar på hvorfor Mari slo opp med ham. Snart blir det tydelig for Even at en ulykke som krevde livet til Evens far ti år tidligere, er viktig for etterforskningen. Samtidig begynner Even å tvile på hvem av sine nærmeste om det er venner eller familie han egentlig kan stole på. De neste dagene blir intense for Even, som både må kjempe mot ryktene som sprer seg i bygda, og mot en drapsmann som ikke nøler med noen midler for å fjerne alle spor etter seg.
Jeg elsker tittelen på boka. Den er morsom og veldig oppsiktsvekkende. Den virker virkelig som noe en ungdom kunne sakt.
Selve boka er bra, men enkelte ting i boka var ganske forutsigbare. Andre ting var helt uforutsigbare, og vanskelig å forutse. Historien er spennende, og godt skrevet. Den har bra skildringer ganske godt språk. Enkelte steder er det var litt mye sa hun og sa jeg.

Jeg synes boka er ganske original, men samtidig litt typisk. Det å lese den er en fin opplevelse. Dette er en bok jeg vil anbefale videre. Dessverre er det alt for mange personer og holde styr på. Det gjør boka forvirrende, og noen ganger måtte jeg lese en hel side på nytt flere ganger før jeg forsto hvem det var snakk om.

Alt i alt så liker jeg boka. Det er alltid noe som skjer og den er ikke så alt for over dramatisk. Du må lete en stund for å finne et kjedelig øyeblikk. Enten hovedpersonen endrer mening om den skyldige, eller leter etter spor. Flere steder i historien virker det som om alle er skyldig. Minuset er alle personene. Forfatteren har så å si beskrevet alle personene i en liten by.
Forfatter Thomas Enger
Karakter: 5+

Vis flere anmeldelser

Til toppen