Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 55 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jens Jørgen Jakobsen

Jens Jørgen Jakobsen

Skrevet 17. september 2018 av Jens Jørgen Jakobsen på Åmot ungdomsskole

Jeg leste et lite utdrag og det var kjempe spennene. vil gjerne lese hele boka og det skal jeg. anbefaler alle som liker spenningsbøker i å lese denne boka. jeg er 13 år men jeg sitter nå i timen å skriver dette. fordi det er viktig å lese å ikke bare spille Fortnite. så les denne å ikke spill data;)


Arianne Must

Arianne Must

Skrevet 28. mai 2018 av Arianne Must på Bjørnevatn

Killerinstinkt handler om Even. Kjæresten til hans er blitt drept, og han bruker de neste dagene på å finne ut av ting å holde seg unna mistanke.

Jeg synes boken var bra. Den var skrevet på en unik måte hvor vi veksler mellom en rettsak og hovedhistorien. Vi leser hva Even svarer når advokaten stiller spørsmål, men vi får en mer detaljert historie.

Selve boken var bra skrevet og hadde en bra historie, men den var ikke svært sjokkerende. For meg var den ganske lik mange andre krim bøker. Språket var bra, bortsett fra at det ofte var som en voksen som prøvde å snakke som en tenåring. Det var også karakterer som var slik voksene ser dem og ikke helt slik som tenåringer egentlig er i dag. Det var litt som å se historien fra et helikopter. Ellers var historien veldig bra, men den kunne hatt litt flere spenningstopper
.
Terningkast:4


Aurora Dørmænen

Aurora Dørmænen

Skrevet 7. mai 2018 av Aurora Dørmænen på Bjørnevatn

En spennende og realistisk krimbok

Killerinstinkt

Av Thomas Enger, Kagge forlag

Evens liv kan i noens øyne være perfekt. Han er god i fotball og har spilt kamper for G17 landslaget. Han har en kjæreste som heter Mari og han spiller i bandet som skal spille på revykvelden.

Evens liv blir snudd på hodet når Mari helt uten videre slår opp. Even prøver å snakke med Mari for å få en forklaring på hvorfor hun slo opp, men han får ikke kontakt med henne. Dagen etter revykvelden blir Mari funnet drept på skolen, og en annen person blir funnet grovt mishandlet et annet sted på skolen. Mistanken blir fort rettet mot Even da det kommer fram at Mari hadde slått opp med han. Even starter sin egen lille etterforskning for å finne ut hvem og hvorfor noen drepte Mari. Både Even og politiet finner ut at en ulykke som for mange år siden tok livet av faren til Even kan ha en sammenheng med de nylige drapene i Fredheim. Så kanskje ikke Evens liv er så perfekt allikevel?

Killerinstinkt er en spennende krimroman. Boka starter rett inn i handlingen. Det hele starter med at Even er vitne i rettsaken om drapene i Fredheim. Resten av boken bygger på at Even gir sin forklaring som vitne i rettsaken, og det bytter mellom nåtid (rettsaken) og fortid (det som skjedde tiden før og etter drapene).

Boka er veldig spennende og interessant. Fra begynnelsen blir du oppslukt i boka og du begynner å spekulere på hvem som kan være morderen, når du endelig tror du har funnet ut hvem morderen er peker forfatteren på en annen person. Forfatteren klarer å holde spenningen ut gjennom hele boka, han avslører ikke for mye av hva som kommer til å skje men akkurat nok til at du tror du vet morderen, noe som på ett vis gjør boken personlig ved at den får deg til å tenke selv. Selv mener jeg at når en bok kan bli personlig ved at den engasjerer leseren blir leseropplevelsen og boken mer spennende og realistisk.

Jeg vil si at Killerinstinkt er en original bok, jeg har ikke lest en krimroman som klarer å relatere til ungdom så godt som Killerinstinkt. Forfatteren klarer å skape et miljø og en stemning i boka som ungdom klarer å gjenkjenne seg i. Ofte kan ungdomsbøker som prøver å relatere seg til ungdom bli kleine å lese, ved at forfatteren prøver alt for hardt for at ungdommer skal kjenne seg igjen i boka. Killerinstinkt har funnet grensa mellom hva som er gjenkjennelig for ungdom og hva som er kleint og får deg til å tenke «er det virkelig slik voksne tenker ungdom er?».

Jeg har ikke så mye å si på språket i boka. Jeg ble ikke kjempe imponert men jeg fant heller ingenting å trekke ned på. Jeg føler forfatteren klarte å skape en relasjon mellom leserne og karakterene som gjør det spennende og nervepirrende å lese. Killerinstinkt er en passelig lengde på og selv om noen kanskje mener den er lang, så er den spennende og ganske lettlest.

I alt var Killerinstinkt en bra bok. Den var veldig spennende og det er vanskelig å finne et uinteressant øyeblikk i boka. Forfatteren klarer å skape et miljø som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Men det er noe ved boka som gjør at jeg ikke vil gi den seks, den imponerte meg ikke så mye at jeg hadde lest den på nytt men den var bra.

Terningkast: 5+


Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Killerinstinkt av Thomas Enger

Killerinstinkt handler om den lille plassen Fredheim som blir preget av flere drap. I starten anklager alle Even, men han gjorde det ikke. Samtidig går ikke alt som smurt hjemme hos Even. Moren har fått seg ny kjæreste, som vil flytte inn, og moren er ikke psykisk stabil. Even prøver å finne ut hvem som er morderen samtidig som han prøver sitt beste med å passe på de hjemme. Han var ikke forberedt på hva han fant ut både om faren og drapene.

Killerinstinkt er en spennende krimroman som passer perfekt for ungdom.

Språket i boka er fint og det er lett å holde følge med hva som skjer.

Boka er ikke veldig original. Jeg føler at mange krimromaner handler om en liten plass som blir rammet av flere mord og at hovedpersonen prøver å finne ut hvem som er morderen. Forholdet til Even og Mari var en uventet vri på historien.

Boka er veldig spennende og forfatteren skriver godt. Jeg liker «bytte» mellom da Even satt i rettsalen og handlingene i Fredheim. Thomas bruker frampek godt, de avslører ikke for mye. De gir oss en liten smakebit på hva som kommer til å skje.

Forfatteren er flink til å forklare hvordan og hva Even føler og tenker.

Killerinstinkt er en veldig god bok og jeg anbefaler ungdom som liker krim og spenning til å lese den.

Jeg velger å gi denne boka terningkast 6, fordi jeg liker krim og den er skrevet veldig godt.


Eivind Dalhaug

Eivind Dalhaug

Skrevet 7. mai 2018 av Eivind Dalhaug på Bjørnevatn skole

Boka handler om en gutt som heter Even. Han bor i Fredheim. Han hadde nettopp slått opp med kjæresten sin som het Mari. En dag da han skulle dra til skolen var det et drap på to personer. En av dem var Mari. Even var selvfølgelig mistenk for drapet på grunn av forholdet deres. Etter hvert blir det klart at faren hans som døde for ti år siden er tilknyttet til drapene. Boka er en krimbok fordi det handler om drap.
Språket er bra, det er ganske lett å forstå hva karakterene tenker. Den var ikke for vanskelig å lese men ikke for lett heller. Det var skrevet på en måte slik at man gjenkjente seg i hvordan karakterene oppfører seg.
Det er en veldig original bok jeg har aldri lest eller sett en bok som denne.
Boka var bra og spennende, men det var litt lite spenning i boken i starten så det tok lang tid før jeg kom meg inn i boken. Men da jeg først kom inn i boken ble det veldig bra. Den var bra skrevet og bra bruk av virkemidler.
Jeg gir boka terningkast: 4. Den hadde fått en 5 hvis det hadde tatt litt fortere tid og komme seg inn i boka.
Thomas Enger

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tuva Krafft Myhren

Tuva Krafft Myhren

Skrevet 15. desember 2017 av Tuva Krafft Myhren på Hisøy skole

Killerinstinkt
Even går på videregående, og har akkurat blitt dumpet av ekskjæresten sin Mari Lindgren. De hadde et godt forhold, og var kanskje noe mere enn bare kjærester. Dette vil forandre Even og familiens liv hvis de lar moren hans få vite om det. Dette er også grunnen til at Mari slår opp, og at Mari blir funnet død på skolen morgenen etter skolerevyen. Det blir avhør i mange hjem. Det er vanskelig for Even å søke trøst i moren som drikker og broren som virker litt annerledes enn vanlig. Pappaen er død, og etter hvert begynner vennene hans å mistenke han for mordet. Derfor er han en del sammen med onkelen Imo. Dette vil tydeligvis ikke vare så lenge….
Denne boka er kjempespennende og umulig å legge fra seg. Om du er en lesehest vil det ta en uke eller mindre å lese boka. Denne er virkelig å anbefale, for da vil du få en fantastisk opplevelse. En ting er i alle fall sikkert. Og det er at om du leser boka, så vil du bli overrasket over hvem som er morderen.
Terningkast: 6

Til toppen