Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 46 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 26. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse «Killerinstinkt»

Jeg synes at tittelen passer veldig bra fordi det handler om en med et killerinstinkt.

Boka handler om Even som blir anklaget for å ha drept eks kjæresten Mari og Johannes. Han vet at et ikke er han, men mens han prøver å bevise at han ikke er en morder blir flere personer drept. Det er flere og flere som tror at han står bak, og det kommer mange anklager på Facebook. Oppi alt dette prøver han også å finne ut litt mer om faren sin, og hvordan han døde.

Språket er veldig bra. Forfatteren har skrevet godt og variert. Han starter heller ikke så ofte med «og» eller «også». Forfatteren bruker ikke bare enkle ord eller setninger.

Den var original, jeg har ikke lest en bok med samme handling som denne.

Jeg likte boka veldig godt. Den er spennende og personene og situasjonene ble beskrevet veldig godt. Boka passer bra til ungdom fordi den bruker mye av det språket vi bruker i dag. Veldig mange spenningstopper og jeg ville ikke legge den fra meg når jeg hadde startet og lese.

Alt i alt likte jeg boka veldig godt. Det er en av de bedre jeg har lest og det liker jeg. Forfatteren har gjort en god jobb med denne boka. Den får terningkast 5. Grunnen til at den ikke får terningkast 6 er fordi jeg ikke var så veldig imponert da jeg var ferdig, den hadde mye av det samme som mange andre bøker.

Forfatter: Thomas Enger


Marianne Johnsen

Marianne Johnsen

Skrevet 26. april 2018 av Marianne Johnsen på Bjørnevatn skole

Ei killerbok
Evens eks-kjæreste Mari blir funnet drept på skolen. Et annet sted på skolen blir en av vennene hans funnet drept og grovt mishandlet. Mistanken retter seg raskt mot Even, som aldri rakk å få svar på hvorfor Mari slo opp med ham. Snart blir det tydelig for Even at en ulykke som krevde livet til Evens far ti år tidligere, er viktig for etterforskningen. Samtidig begynner Even å tvile på hvem av sine nærmeste om det er venner eller familie han egentlig kan stole på. De neste dagene blir intense for Even, som både må kjempe mot ryktene som sprer seg i bygda, og mot en drapsmann som ikke nøler med noen midler for å fjerne alle spor etter seg.
Jeg elsker tittelen på boka. Den er morsom og veldig oppsiktsvekkende. Den virker virkelig som noe en ungdom kunne sakt.
Selve boka er bra, men enkelte ting i boka var ganske forutsigbare. Andre ting var helt uforutsigbare, og vanskelig å forutse. Historien er spennende, og godt skrevet. Den har bra skildringer ganske godt språk. Enkelte steder er det var litt mye sa hun og sa jeg.

Jeg synes boka er ganske original, men samtidig litt typisk. Det å lese den er en fin opplevelse. Dette er en bok jeg vil anbefale videre. Dessverre er det alt for mange personer og holde styr på. Det gjør boka forvirrende, og noen ganger måtte jeg lese en hel side på nytt flere ganger før jeg forsto hvem det var snakk om.

Alt i alt så liker jeg boka. Det er alltid noe som skjer og den er ikke så alt for over dramatisk. Du må lete en stund for å finne et kjedelig øyeblikk. Enten hovedpersonen endrer mening om den skyldige, eller leter etter spor. Flere steder i historien virker det som om alle er skyldig. Minuset er alle personene. Forfatteren har så å si beskrevet alle personene i en liten by.
Forfatter Thomas Enger
Karakter: 5+


Emma Bråten

Emma Bråten

Skrevet 23. april 2018 av Emma Bråten på Bjørnevatn Skole

Killerinstinkt
Denne boka handler om en gutt som heter Even. Han blir fort mistenkt for og stå bak drapene på eks-kjæresten Mari og en annen gutt fra skolen, som heter Johannes.
Måten forfatteren har skrevet handlingen på er veldig interessant, Even er i en rettsak og forklarer hva som har hendt tidligere akkurat som en parallell fortelling. Når jeg startet å lese så ville jeg ikke legge fra meg boken et sekund. Boken hadde en sammenheng som gjorde at når jeg startet å lese så ville jeg bare vite hva som skjedde videre.
Jeg synes det var et variert og godt språk i boken. Jeg synes også at fortellingen var lettlest og enkel. De små frampekene var litt spesielle fordi det gjorde at forfatteren alltid ledet meg til feil morder.
På en måte synes jeg at boken var en litt typisk ungdomsbok, men på en annen måte så gjorde måten historien ble fortalt på at dette ble en original bok. Jeg har i hvert fall aldri lest en bok som forklarer hendelsene på en måte som forfatteren her har gjort.
Noe jeg ikke angrer på er at jeg leste denne boken. Den var super bra og om jeg skulle ha lest en bok om igjen så ville mitt valg ha falt på denne. Den var super spennende og jeg mener at denne boken har alle punktene en bra bok burde ha. Det var definitivt en bok jeg hadde anbefalt videre. Jeg gir denne boken et terningkast 6 på grunn av originaliteten og måten den er skrevet på.

Forfatter: Thomas Enger
Anmelder: Emma


Elias Lissner

Elias Lissner

Skrevet 19. april 2018 av Elias Lissner på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse Killerinstinkt
Tittel: Killerinstinkt
Forfatter: Thomas Egner

Boka killerinstinkt er en ungdomsbok som, handler om en gutt som heter Even. Even hadde en kjæreste som heter Mari. Mari finner ut noe rart, og slår opp med Even. Noen dager etter finner politiet Mari og en annen gutt død på skolen Even går på. Nå prøver både Even og Politiet å finne ut hvem som har drept de to ungdommene.
Boka var spennende og ikke for vanskelig å lese. Boka var lett å leve seg inn i, og du ble ike lei av å lese den. Boka passer veldig godt til ungdommer.
Jeg synes denne boka var veldig bra. Den var veldig spennende og veldig lett å leve seg inn i. Boka passer perfekt til ungdommer og dette kunne godt ha vært noe som hadde skjedd i virkeligheten. Jeg kunne kjenne meg igjen i språket som ble brukt. Når jeg først hadde begynt å lese boka klarte jeg ikke å legge den fra meg. Det jeg likte best med denne boka var at du måtte tenke litt selv også, at det ikke ble for åpenbart. Dette er helt klart en av de beste bøkene jeg har lest i mitt liv.
Derfor har jeg valgt å gi denne boka terningkast 5


Andreas l,j

Andreas l,j

Skrevet 16. april 2018 av Andreas l,j på bjørnevatn

Killer instinkt av Thomas Egner:

Killerinstinkt er en krimroman for ungdommer som liker spenning. Boka handler om mysteriet om hvem som drepte ex kjæresten til Even(hoved personen).
Han blir så klart mistenkt. Men historien går igjennom hvordan han oppførte seg etter hun døde, men det er ikke bare hun som dør men det er også noen medelever til Even.
Boken har et veldig godt språk fordi det er en perfekt blanding av ungdom språk ikke for lite men ikke for mye. Fordi den klarte å få frem handlingen men samtidig klarte å ha litt ungdoms sleng.
Boka er veldig spennende, jeg klarte så vidt å legge den fra meg.
Men jeg syns at boken var en klisje om hvem som er morderen jeg syns det er åpenbart. jeg synes dette er veldig typisk og mister lit av originaliteten
Jeg likte det at de byttet fra å være i hovedhistorien til å være i retten. Fordi det ga meg litt bedre oversikten over historien og gjorde den mer spennende.
Boka hadde en perfekt lengde (256sider), men den kan være litt for lang for de som ikke liker å lese. Men selv om den har mange sider så er handling såpass bra at man klarer ikke å slutte å lese.
Ternings kast:5 grunnen til det er at klisje som ødelagte spenningen om hvem som er morderen.
Anbefaler denne boken sterkt for ungdommen.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Emma Valør

Emma Valør

Skrevet 8. desember 2017 av Emma Valør på Grov skole

Killerinstinkt
Fredheim blir stekt preget av drapet på Mari og Johannes. Mari`s eks-kjæreste Even blir fort mistenkt for drapene. Even er fortvilet, han fikk aldri vite hvorfor Mari slo opp med ham. Even må finne ut hvem som har drept Mari og Johannes. Han finner fort ut at han ikke kjenner alle rundt seg så godt som han tror. Hvem kan han stole på, i jakten på morderen?
Boken starter rett på med drapene på Johannes og Mari. Det er spenning fra første stund og ut gjennom hele toppen. Det var veldig spennende fordi forfatteren av boken var veldig flink til å villede oss til feil morder. Det er lagt ut hint gjennom hele boken om morderen men også villedende spor. Boken har veldig brå vendinger og man har ingen anelse om hva som kommer til å skje på neste side. Boken er veldig lett å leve seg inn i fordi forfatteren bruker et kjent miljø for å skape mere spenning. Du får vite veldig mye om Even og hva han tenker og føler. Dette gjør at du får et bedre innblikk og bedre forståelse av hendelsene i boken.
Boken var ganske spesiell, jeg har aldri lest noen bok som ligner på denne. Boken skifter mellom flere tider, noen som gjør den enda mere spennende.
Boken var passe lang, og lett og lese. Språket passet med personene. Siden boken handler om ungdommer er boken skrevet med et språkbruk som passer til dagen ungdom.
Jeg synes boken var veldig bra. Det var ingenting som trekker ned på boken.
Terningkast:6

Til toppen