Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 41 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kathrine Strandhus

Kathrine Strandhus

Skrevet 15. desember 2017 av Kathrine Strandhus på Ringshaug ungdomsskole

Killerinstinkt er en ungdoms bok skrevet av Thomas Enger. I boka får vi møte ungdommen Even som lever et helt normalt liv som de fleste andre ungdommer. Han går på videregående og har en fantastisk kjæreste. Men da kjæresten, Mari, plutselig slår opp og blir funnet drept dagen etterpå blir livet snudd. Even blir raskt mistenkt ettersom det akkurat ble slutt med Mari.

Boka har gode beskrivelser om omgivelsene og personene. Det er en utrolig spennende bok og lett å leve seg inn i boka. Boka var godt skrevet, ikke for tung å lese og passer godt til ungdommer. Historien virker veldig ekte og kunne fint vært en sann historie om ungdommer.

Jeg synes Killerinstinkt var veldig bra. Den er utrolig spennende og vanskelig å legge fra seg når man først har begynt. Starten var ikke for treg slik at man mistet motivasjon til å lese videre, noe som er veldig bra. Det jeg også likte var at man måtte tenke litt selv også, at det ikke var for åpenbart hvordan slutten kom til å bli, det uventede. Jeg gir boka terningkast 6.


Tuva Krafft Myhren

Tuva Krafft Myhren

Skrevet 15. desember 2017 av Tuva Krafft Myhren på Hisøy skole

Killerinstinkt
Even går på videregående, og har akkurat blitt dumpet av ekskjæresten sin Mari Lindgren. De hadde et godt forhold, og var kanskje noe mere enn bare kjærester. Dette vil forandre Even og familiens liv hvis de lar moren hans få vite om det. Dette er også grunnen til at Mari slår opp, og at Mari blir funnet død på skolen morgenen etter skolerevyen. Det blir avhør i mange hjem. Det er vanskelig for Even å søke trøst i moren som drikker og broren som virker litt annerledes enn vanlig. Pappaen er død, og etter hvert begynner vennene hans å mistenke han for mordet. Derfor er han en del sammen med onkelen Imo. Dette vil tydeligvis ikke vare så lenge….
Denne boka er kjempespennende og umulig å legge fra seg. Om du er en lesehest vil det ta en uke eller mindre å lese boka. Denne er virkelig å anbefale, for da vil du få en fantastisk opplevelse. En ting er i alle fall sikkert. Og det er at om du leser boka, så vil du bli overrasket over hvem som er morderen.
Terningkast: 6


Christina Amelie Dugan

Christina Amelie Dugan

Skrevet 15. desember 2017 av Christina Amelie Dugan på Grim skole

Killerinstinkt er en krimroman. Den handler om jakten på morderen av Even, hovedpersonen, sin eks-kjæreste. Boken starter rett inn i handlingen når Even sitter i rettsaken. Fredheim blir sterkt preget av drapet på Mari og Johannes. Mari og Even slo opp et par dager tidligere. Even aner ikke hvorfor hun slo opp med han, men det store spørsmålet er hvem som drepte dem?

Boken er fengende og jeg ble oppslukt helt fra starten av boka. Jeg synes det var en god flyt i boken, og spenningen er høy. Det var en uforutsigbar og overraskende avslutning. Det er en indre spenning, som var lett å leve seg inn i. Miljøskildringene og karakterene gjorde at det var lett å leve seg inn i handlingen.
Boken var vanskelig å legge fra seg, og jeg leste den ut på to dager.
Emner som blir tatt opp gjennom boken, som depresjon, selvmordstanker, ensomhet er relativt aktuelle temaer, som da gjør at boken er troverdig.
Det som er litt forvirrende er det at handlingen bytter fra utspørring i rettssaken, og historien.
Boken er gripende og spennende. Jeg gir den terningkast 5.


K. Lindgård

K. Lindgård

Skrevet 15. desember 2017 av K. Lindgård på Kårvik skole

KILLERINSTINKT

En krim bok av Thomas Enger

Hovedpersonen i denne boken er Even Tollefsen, en gutt på videregående som pleide å være sammen med en jente som het Mari. Hun slår opp med ham uten noen god forklaring og en stund senere blir hun og en klassekamerat (Johannes) funnet drept på skolen.
Even fikk aldri noe svar på hvorfor Mari slo opp med han. Kan det ha noe å gjøre med HVORFOR hun ble drept? Og HVEM ville drept Mari? Er hun virkelig borte? Og hva med Johannes? Var han bare på feil sted til feil tid? Var dette planlagt? Dette er noen av spørsmålene Even stiller seg selv. Og da en gutt fra klassen sier på nett at han så Even på skolen den kvelden og ender opp med å bli drept selv, begynner Even og stille spørsmål til journalisten Ole Hoff om Mari. Det viser seg at Mari hadde snakket med Ole om Evens far sin død og at hun trodde det kunne hende at det ikke var en ulykke. Kunne dette være sant? Var det ikke en ulykke? Hadde noen drept faren til Even? Og hadde den samme personen drept Mari fordi hun visste for mye?
Even sliter også hjemme fordi moren drikker. Faren er død og det virker ikke som om han har et spesielt godt forhold til broren sin (ihvertfall ikke der jeg er i boken), men han har onkelen sin Imo som også er interessert i musikk og er som en farsfigur/beste venn for ham.
Jeg har ikke lest ferdig boken enda, men jeg synes boken er bra, den har en god historie og er spennende. Det er litt forvirrende noen steder i skiftet mellom rettsaken og historien. jeg har veldig lyst til å lese boken ferdig og finne ut svaret på hvem som har drept ungdommene og muligens også faren til Even, men jeg har klart å legge denne boken fra meg. Jeg har ikke vært NØDT til å lese hele tiden.

Terningkast 5


Kristina Olsen

Kristina Olsen

Skrevet 14. desember 2017 av Kristina Olsen på Harestua skole

”killerinstinkt”
Jeg har lest killerinstinkt, en bok som handler om en gutt som heter Even som finner ut at ex-kjæresten, Mari og en annen medelev har blitt drept på skolen. Dette er en krimbok med masse spenningstopper og mye bra innhold, boka kan til tider bli litt kjedelig og litt tung å lese grunnet at den hopper en del frem og tilbake mellom nåtid og fortid.
Jeg tenker denne boka passer for ungdommer i alderen 12- 20 år, fordi den noen ganger blir litt vanskelig og at man enkelte ganger må stoppe litt opp å tenke over hva som egentlig skjedde osv.
Jeg gir denne boka terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ine

Ine

Skrevet 9. november 2017 av Ine på Sigdal ungdomsskole

Denne boka var helt grei.
Boka er en krimbok. Hovedpersonen er Even Tollefsen. Ekskjæresten hans Mari blir funnet drept dagen etter revypremieren sammen med en venn av Even. Mistanken for hvem som er drapsmannen retter seg raskt mot Even som aldri fikk svar på hvorfor Mari slo opp med han. Dagene i ettertid blir vanskelige for Even som må kjempe mot ryktene i bygda og for å finne ut hvem som er drapsmann.

Jeg er ikke så glad i å lese bøker og ihvertfall ikke lange, så jeg syntes denne ble litt for lang for meg.
Den har noen steder den kan bli litt kjedelig, fordi det ikke skjer så mye.
Den er også veldig spennende innimellom.
Jeg syntes den hadde et språk som var greit å forstå.
Det var dumt at det ikke var noen bilder i boka, bare masse tekst på alle sidene.
Forfatteren har vært flink til å skrive ned hva Even tenker, altså det er et bra tankereferat.

Jeg anbefaler denne boka for ungdom som liker å lese lange krimbøker
TERNINGKAST : 3

Til toppen