Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 16 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Andreas Sløgedal

Andreas Sløgedal

Skrevet 19. oktober 2017 av Andreas Sløgedal på Grim skole

Fra vondt til verre

Det har skjedd en tragedie på Fredheim videregående skole. Eksen til Even Tollefsen og en venn av ham er funnet brutalt drept to forskjellige steder på skolen hans. Ryktene sprer seg som ild i tørt gress, hvem kan den kaldblodige morderen være? Ryktene blir fort rettet mot Even, noe som gjør han usikker på hvem han kan stole på. I et desperat forsøk etter å bevise at han er uskyldig, legger han ut på en farlig etterforskning for å finne ut hvem morderen er.

Killerinstinkt er en underholdende krimroman for unge som liker spenning. Boka handler om en etterforskning av flere drap i Fredheim. Gjennom hele boka fikk jeg små hint og tankevekkere om hvem drapsmannen kunne være. Dette fikk meg til å gruble på hvem morderen kunne være. Forfatteren var også flink til å holde en god og jevn spenning fra start til slutt. Samtidig inneholdt boka flere høydepunkter. Dette gjorde boka vanskelig å legge fra seg om kveldene. Ikke bare var boka spennende, den inneholdt også Even sin daglige, harde, hverdag både på skolen og hjemme. Dette synes jeg skapte en interessant vri på historien. Det var også lett å leve seg inn i handlingen, ettersom mye av handlingen er en del av min egen hverdag. Denne mixen gjorde Killerinstinkt til en krimroman i ypperlig klasse.

Alt i alt synes jeg dette var en kvalitetsbok som jeg tror vil være med i konkurransen om å bli nominert. Grunnen til at jeg synes boka inneholdt “det lille ekstra”, er på grunn av den nervepirrende spenning gjennom hele boka, og en uventet slutt. Hvis jeg skulle satt fingeren på noe som irriterte meg med boka, må det være at det gikk litt fort til tider. Enkelte steder i boka synes jeg handlingen blir lite beskrevet før det haster til neste handling. Dette gjorde handlingen for intens for min smak. Grunnet dette gir jeg ikke boka toppkarakteren 6, men en 5er.


Marte Fardal Svangstu

Marte Fardal Svangstu

Skrevet 19. oktober 2017 av Marte Fardal Svangstu på Luster ungdomsskole

Spennande, mystisk og overraskande.

Då eg las «Killerinstinkt» klarte eg nesten ikkje å leggje frå meg boka. Eg vart heilt riven med i handlinga, og eg ville finne ut av kva som skjedde på Fredheim vidaregåande skule den kvelden. Eg gjev boka terningkast 5.

Even må finne ut kven han kan stole på og kven han ikkje kan stole på når eks-kjærasten Mari og ein av kompisane hans blir funne drepne. All mistanke går rett mot Even med ein gong. Då bestemmer han seg for å finne ut meir om fortida, og om det er grunnen til at dei blei drepne.

Eg likte godt måten boka var skriven på. Det vart ein anna type spenning når Even sat i ei rettssak og svarte på spørsmål.

Då eg las boka var det masse eg lurte på, og eg var litt redd for at det var nokon spørsmål eg ikkje kom til å få svar på. Forfattaren klarar å halde ein raud tråd gjennom heile boka, og det skjer nesten heile tida noko spennande. Slutten av boka var den beste, det var så spennande at eg ikkje klarte å legge frå meg boka. Alt eg lurte på, fekk eg svar på i den overraskande slutten.


Cathrine

Cathrine

Skrevet 19. oktober 2017 av Cathrine på Luster ungdomsskole

Kan du stole på menneska du har rundt deg?
Det var noko Even Tollefsen fann ut i løpet av boka. Forfattaren skriv på en bra måte slik at ein får lyst til å lese meir og meir, for eksempel setninga «Kven er død» fekk meg til å lese meir, og å finne ut kva som hadde skjedd. Eg ville også finne ut kven som hadde blitt drepen. Boka handlar om Even og alle utfordringane han får etter at alle i bygda trur det er han som har drepe dei tre ungdommane, fordi alle har relasjonar til han. Me blir godt kjende med Even gjennom boki , me får vete kva han tenkjer om ting og korleis han føler seg.
Eg gjev terningkast 5+. Grunnen til at eg gjere det er fordi eg syns boka var veldig spennande og lett å lese. Det er masse forskjellige ting som skjer, både spennande og dramatiske hendingar. Forfattaren har vunne Uprisen før og eg syns han burde vinne den igjen. han får fram at det er ikkje alltid den du trur som har gjort det, men at det kan vere nokon heilt andre.
Killerinstinkt er ein tittel som passar kjempebra syns eg, fordi det er mange som blir drepne av same person og det kan ein vell kalle Killerinstinkt.
På framsida er det bilde av ei jente med ei hand framfor munnen. Det synes eg er ganske bra fordi eks kjærasten til Even, altså Mari, blir drepen og då tenker eg at det er ho det er bilde av.
Eg anbefaler boki for alle som likar ei god krimbok med masse spenning og ein hovudperson som opplever mykje.


Tiril Hvoslef Vimme

Tiril Hvoslef Vimme

Skrevet 18. oktober 2017 av Tiril Hvoslef Vimme på Hisøy skole

Den utrolige sannheten
Boken handler om Even Tollefsen som opplever mye grusomt gjennom et kort tidsrom. Jenta han hadde vært sammen med, og som nettopp hadde gjort det slutt, blir drept og anklagene om at det er Even og familien som har gjort det blir sterke. Folk lyver han opp i ansiktet, men sannheten om hvem som har drept Mari og Børre er overraskende og nesten ikke til å tro.
Dette er en bok som er til å anbefale på det sterkeste. Personlig synes jeg at denne boken var spennende og var fengene til siste slutt. Grunnene til dette, er at det ikke stopper med å skje noe ting, og språket til forfatteren er veldig godt, han har gode beskrivelser slik at du lever deg inn i slutten. Jeg synes spesielt slutten er fantastisk siden det skjer så mye på en gang at jeg ikke klarte å legge boken fra meg. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge.
Hvis du liker krim og spenning er dette en bok som du helt klart burde lese. Forfatteren fyller alle kriteriene som gjør en krimbok god. Innholdet var kanskje ikke så realistisk, men jeg tenker at ikke alle bøker trenger å være like realistiske, det er litt etter smak og behag.
Alt i alt, vil jeg gi Killerinstinkt et terningkast 5.


Herman Rækken Paulsen

Herman Rækken Paulsen

Skrevet 16. oktober 2017 av Herman Rækken Paulsen på Harestua skole

Terningkast 5
Først og fremst liker jeg skrivemåten, ved at han sitter å svarer på spørsmål i en rettssal. Dette fjerner litt av spenningen, men meget lite av den.

Forfatteren har løst å skrive i førsteperson meget godt, det har ikke vært en gang i teksten hvor jeg føler dette er feil skrivemåte eller savner noe sånt.

Mens jeg leste boka fryktet jeg hele tiden at det var mange spørsmål jeg ikke skulle få svar på, men etter å ha lest hele er det ikke flere ting jeg lurer på nå.

Språket er godt gjennom hele boka, og er lett å lese. Det skjer ganske mye hele tiden, så midten kan oppfattes som litt kjedelig. Slutten var veldig bra, jeg ble både lurt og overasket. De siste ca.30-40 sidene leser du på en dag, da er det såpass spennene at du ikke klarer å legge den fra deg. Uten slutten hadde jeg nok gitt boka terningkast 3 eller 4.

Alt i alt synes jeg dette er en god bok som jeg kan anbefale andre å lese, men skal den være bra må de lese hele. Jeg blir ikke overasket om denne vinner.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Mykhaylo Lukyanets

Mykhaylo Lukyanets

Skrevet 12. oktober 2017 av Mykhaylo Lukyanets på Gulskogen Skole

Jeg snudde meg mot Brakstad og så det i øynene hans, det jeg ikke hadde forstått med en gang, men som med ett slo meg med full tyngde. Og jeg visste at det var Mari, min Mari som var død (s. 13).
Boka killerinstinkt er en krimbok og litt drama hvor vi leser om en gutt og hans familie hvor stadig flere mørke hemmeligheter kommer frem gjennom historien.
Jeg likte boka ganske godt siden det var overraskelser i den hele tiden som fikk meg til å lese videre. Og det var også veldig bra at historien er lukket og åpnes mer og mer mot slutten av boka.
Boka er veldig bra skrevet og jeg synes den passer for de fra 12 år og oppover. Historien er egentlig noe hovedpersonen i boken forteller til en dommer under avhør. Det merker man ikke siden den er skrevet som om handlingen foregår der og da.
Den ligner ganske mye på andre krimbøker hvor din nærmeste venn eller slektning er morderen, men i denne boka er det enda en ting som dukker frem som er grunnen til mordet.
Handlingen er ganske troverdig, men litt overdrevet. Det er ikke sikkert at noen hadde gjort dette.
Jeg fikk en bra opplevelse av boka og jeg likte den ganske godt. Jeg gir denne boka terningkast 4
LESDET Gulskogen

Til toppen