Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kanskje det er hjertet

Helene Guåker Gyldendal Illustratør: Inga Sætre 2016 43 anmeldelser

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende! Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen! Men Vilde blir forelska i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ulrikke Refsum

Ulrikke Refsum

Skrevet 9. desember 2016 av Ulrikke Refsum på Midtstuen skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forfatter: Helene Guåker
Sidetall: 84
Forlag: Gyldendal

Denne boken var veldig kjedelig å lese. Den var kort og hadde lite tekst på hver side, men selv om var den vanskelig å forstå. Handlingen gikk ut på at Vilde inngår en pakt med bestevennen sin, Susanne. Pakten handler om vennskap og de skal ikke bryte den. Pakten blir likevel brutt. Jeg synes denne historien ikke ga noe mening og det var veldig rotete skrevet av forfatteren. Det var mye banning i boken. Boken hadde ingen spenningstopper som fikk meg til å ha lyst til å lese videre. Boken var original, for jeg tror jeg ikke har lest en så kjedelig bok før.

Jeg gir terningkast: 1.


fardin ashrafzadeh

fardin ashrafzadeh

Skrevet 8. desember 2016 av fardin ashrafzadeh på Vear skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forlag: Gyldendal
Boken handler om Vilde som inngår en pakt med bestevennen sin, Susanne. Pakten skal være grunnlaget for vennskapet og skal aldri brytes. Likevel blir den brutt. I boken får vi lese om vennskap, kjærlighet og andre følelser flere kanskje vil kjenne seg igjen i, særlig jenter.

Opplevelsen min av boken var negativ. Det var for det første vanskelig å følge med i setningene, spesielt da det ikke er punktum. Det gjør det vanskelig å vite hvor setningene begynner og slutter. Språkbruken er heller ikke på topp. Det er en del banning, noe som trekker både opp og ned. Og det er så mye dikt at jeg bare ender opp med at jeg legger fra meg boken og stirrer i veggen istedenfor. Det positive er at noen steder i boken passer det, for det gir det lille ekstra. Men det blir dessverre i overkant litt for mye banning flere steder i boken. Det som trekker mest ned, er handlingen i seg selv. Den er flat og livløs, og har ingen spenning i det hele tatt. Det gjør det veldig vanskelig å ville fortsette å lese boken.

Men det som trekker opp, er at handlingen er veldig troverdig og realistisk. Vilde går igjennom mange følelser og forvirringer som de aller fleste har opplevd selv. Det gjør det lett for leseren av boken å kjenne seg igjen i flere av bokens hendelser og situasjoner. Noe annet er at boka har lite tekst på hver side, og gjør boken derfor lettlest.

For å oppsummere, så liker jeg ikke boken. Den har ingen spenning. Det er for mye banning, og alt for vanskelig å følge med i setningene. Men det trekker litt opp ved at man kan kjenne seg igjen i noen av situasjonene og følelsene, i tillegg til at boken er lettlest med korte setninger og lite tekst på hver side. Jeg anbefaler ikke denne boken til andre, og synes den ikke bør bli nominert til Uprisen.

Terningkast 2


Henrik

Henrik

Skrevet 6. desember 2016 av Henrik på Finnsnes ungdomsskole

Kanskje det er hjerte skrevet av: Helene Guåker

Dette er en drama bok som handler om et typisk ungdomsliv. Vilde skal starte på ungdomsskolen som hun synes er skummelt og rart. Vilde blir forelsket i Lars, så Peder. Venninnen til Vilde liker ikke dette, og tar avstand.

Jeg gir terningkast 3 fordi boka er skrevet i diktform, med masse gjentagelser, samtidig er boka litt dårlig forklart. Jeg er heller ikke en lesehest som sluker bøker. Dette resulterte i at jeg ikke forsto alt og måtte se over mange av sidene igjen.


Magne Akse

Magne Akse

Skrevet 2. desember 2016 av Magne Akse på Hyllestad skule

Boka «Kanskje det er hjertet» av Helene Guåker er ei kort bok med lite innhald på kvar side. Boka prøver å vise korleis ungdomen har det i dag og i ulike situasjonar. Det var likevel vanskeleg å forstå poenget og henge med i teksten fordi boka er skriven på dikt.
Etter mi meining er boka litt kjedeleg fordi ho er litt einsformig og krevjande å forstå. Dessutan fekk utforminga på boka meg til å tenkje at ho var ei barnebok i staden for ei bok for ungdom. Viss denne boka var meint for ungdom, har forfattaren treft veldig dårleg. Ungdomen synest at slike bøker er vanskelege å forstå.
Terningkast: 2


Amund Midtlie

Amund Midtlie

Skrevet 1. desember 2016 av Amund Midtlie på Jevnaker skole

Kanskje det er hjertet – Helene Guåker

Fikk ikke helt med meg hva den handlet om, men det var en jente som var usikker på hvem hun likte.
Boka Kanskje det er hjertet er en bok som jeg slet med å skjønne hva som skjedde til enhver tid. Den var skrevet på en måte som gjorde at jeg personlig ikke likte boka.
Denne boka er skrevet som et slags ''dikt'' og det gjorde det vanskelig å skjønne hva som skjedde, fordi det hele tiden skulle være et dikt.

Bokas innhold er egentlig helt ok. Det som gjør boka dårlig, er at den er skrevet på en uoversiktlig måte. Jeg slet med å finne ut hvem det var snakk om, til tider og hvem som var hovedpersonen. Man kan faktisk kjenne seg igjen i bokas hendelser (noen ganger). Som sagt innholdet er greit.
Terningkast 1-2

Vis flere anmeldelser

Til toppen