Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 44 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Espen Blix Iversen

Espen Blix Iversen

Skrevet 26. april 2018 av Espen Blix Iversen på Bjørnevatn Skole

Jeg likte ikke Kan Vi Bare late som fordi

Overskriften passer bra til teksten fordi at Hovedpersonen(Emma) later som ho er en annen person noen ganger. Jeg tror at sjangeren til denne boken er drama fordi det er mye følelser og forelskelse som jeg personlig ikke liker. Det er en hovedperson og ho heter Emma det er også en som heter Jossi som blir nevnt mange ganger. Forfatteren heter Camilla Sandmo. Camilla har skrevet en lettlest bok Fordi det er ingen vanskelige ord også skjønner man hva som kommer til å skje etter hvert, så det er ikke noe spennende bok synes jeg.
Boken starter ganske treigt fordi den beskriver alle omgivelsene sine hele tiden som gjør det ganske kjedelig. Det var noen spenningstopper men det var ikke så mange og da blir boken ganske forutsigbart. Slutten av denne boken var ganske overaskende og forventet og det må man lese selv for å finne ut av. Det var ganske lett å legge fra seg boken fordi det var sånn at jeg måtte tvinge meg selv å lese den ferdig. Denne boken er original synes jeg fordi jeg aldri har hørt eller lest en bok som er skrevet på samme måte som denne boken.
Dette var en veldig lettlest bok fordi den ikke hadde vanskelige ord og det var veldig enkelt å skjønne va som kom til å skje videre i teksten. Denne boken var ganske kjedelig fordi den hadde så mye følelser og det var en ganske jentete bok. Språket er ganske formelt rundt foreldrene men når hun er med Jossi så kan det være litt hardere språk. Jeg synes denne boken er ganske dårlig fordi Emma gjør det samme i starten av de første sytti sidene som å spille Sims og klage på hockeygutta når hun er og trener på kunstløp. Så jeg gir denne boken terningkast: 3. Anmelder: Espen Blix Iversen.


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 26. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse «Kan vi bare late som»

Jeg synes at tittelen passer godt, kan vi bare late som.

Boka handler om Emma som spiller Sims og går på kunstløp. Hun er ikke så flink på skolen og det blir ofte krangel hjemme mellom henne og søsteren Oda om karakterer. En dag må kunstløperne dele banen med hockeygutta, og det er de ikke så begeistret for. Hun inngår et veddemål med Jossi, en av hockeyspillerne. Etter hvert utvikler veddemålet seg til et vennskap.

Språket er godt. Dette er en lettlest bok og ikke så mange vanskelige ord, derfor tror jeg at den passer til ungdommer som ikke liker så lange vanskelige bøker.

Boka er veldig original, har ikke lest en bok som handler om dette.

Dette er ikke min type bok. Selv om den dekker mange av problemene en ungdom kan gå igjennom som for eksempel skole press, trenings press men den er rett og slett ikke min type. Siden forfatteren har skrevet gjennom en jentes øyne blir mange av følelsene litt for «jentete».

Totalvurdering. Alt i alt var ikke boka for ille. Den fikk med mange ting jeg tror mange ville likt, men den passer bare ikke for meg. Derfor gir jeg den en 3’er.

Forfatter: Camilla Sandmo


Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Kan vi bare late som

Overskriften syns jeg passer veldig bra til boka fordi den setningen kommer i boken og jeg syns overskriften forklarer boka på en måte og det syntes jeg var veldig bra. I begynnelsen av boka ble jeg egentlig deppa for det ga ikke akkurat mening for meg. Det var barnslig på en måte barnebok oppfattet jeg denne boken som faktisk. Sånn var det hele veien egentlig måten som ho Emma oppførte seg på om det ho tenkte og sa til seg selv. Dette var noe som fikk meg til og ikke ha lyst til å lese den.
Boken var ikke så veldig vanskelig å lese, ganske lett egentlig. Det var ikke så mange vanskelige ord så det var noe av det som gjord den lettlest. Som jeg sa her oppe den med at den gjord meg deppa det var en grunn som gjord en vanskelig for meg å lese. Språket syns jeg passet til boken kjedelig deppa språk passet til en deppa bok ja perfekt sammenlikning. Boken er skrevet på en måte som får spesielt meg til å bli deppa og ikke få lyst til å lese hele boken.
Boken trur jeg er original fordi jeg ikke har lest eller hørt andre bøker som denne boken så det er en positiv ting den er unik trur jeg. Begynnelsen av boken har jeg skrevet om lenger opp, blir deppa, den går faktisk fort inn i handlingen det skjer ting hele tiden. Jeg syns ikke den er morsom, langt ifra, mere enn bok som får dagen ødelagt syns nu jeg.
Jeg trur forfatteren prøver å vise at en jente kan spille på hvilken som helst sport selv guttesport. Boka den sir meg at guttene ikke kan si at jente sport er dårlig eller lett for det er ikke det, samme er det for jentene også. Det jeg syns var best med boka det var vell hva jeg lært fra den med guttene sin sport og jentene sin sport. Det med at hvordan ho Emma oppførte seg var det som irriterte meg hun var så barnslig. Jeg ville ikke ha anbefalt denne boken til gutter, la den være til jentene for denne boken er ikke en bok for gutter. Jeg syns ikke den burde vinne årets uprisen, den er ikke god nok. Det blir jo mest jenter som stemmer for kan vi bare late som å ingen gutter trur jeg.
Jeg gir kan vi bare late som terning kast 3 fordi den er jo skrevet bra, men liksom det som skjer i boka syns jeg er en barnslig bok for jenter, den passet ikke for meg dessverre.


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet 24. april 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

Kan vi bare late som
Overskriften passer til boken, kan vi bare late som. Boken generelt var til min smak, jeg likte problemene til Emma og hvordan hun ¨løste dem¨. Dette er litt som et ungdomsliv. Emma går på kunstløp og har et problem med hockey gutta som tar halve isbanen. Hun mener de plager henne osv, hun kommer til at de skal ha en konkurranse, de som vinner får hele banen. Emma og en av hockey gutta stilte til konkuransen
Språket var lett å lese, men ikke for lett. Jeg har ikke lest denne type bok før så jeg mener vel at dette er originalt.
Jeg følte at boken var ganske venneaktig, mot slutten var den romantisk. Kommer det en oppfølger skal jeg nok lese den.
Forfatter: Camilla Sandmo
Denne boken er ikke for jentete, det kan leses av gutter også. Romantisk var den, det blir gjentatt mye og det liker jeg.
Terning kast 5 på grunn av at den virkelig var en god bok å lese.


Anne Guro Nordli

Anne Guro Nordli

Skrevet 24. april 2018 av Anne Guro Nordli på Bjørnevatn

BOKANMELDELSE TIL BOKEN KAN VI BARE LATE SOM
Jeg har lest boken kan vi bare late som av Camilla Sandmo.
Den handler om ei jente som heter Emma, hun er fjorten år, og driver med kunstløp. Kunstløpjentene får en dag vite at de må dele skøytebanen med hockeyguttene. Ingen av jentene er særlig fornøyd med dette. Situasjonen utikler seg til et interessant veddemål som skaper ett vennskap ingen kunne forutsett.
Språket er ganske enkelt å lese, det er lett å henge med og det passer til ungdommen.
Jeg synes forfatteren har skrevet en veldig god bok. Den tar opp mange viktige temaer, som treffer ungdommen ganske så godt. Det er mange som kan kjenne seg igjen i noe av det Camilla skriver om. Jeg elsker måten forfatteren skriver historien til Emma. Man merker at det er lagt mye tid i boken, bokas mange frampek røper ikke for mye.
Kan vi bare late som er en veldig realistisk bok. Som jeg nevnte tidligere kan man kjenne seg igjen. Den tar opp temaer som press angående skole, trening og popularitet. Det handler mye om forelskelse og seksualitet.
Personlig synes jeg dette var en god bok. Det er ikke en bok med mange spenningstopper, men allikevel klarte forfatteren å fange leseren. Boka var koselig å lese om man kunne sette seg godt ned i en stol og bare nyte lesinga. Det er en rørende historie som vekker mange følelser.
Jeg gir terningkast 5.
Av Anne Guro Nordli

Vis flere anmeldelser

Til toppen