Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 19 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Viktoria Budzakova

Viktoria Budzakova

Skrevet 31. oktober 2017 av Viktoria Budzakova på Korgen sentralskole

Venner på isen

Tittel: Kan vi bare late som
Type: drama og kjærlighet
Forfatter: Camilla Sandmo
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 189
Kan vi bare late som handler om 14-åringen Emma som går på kunstløp. Utenom kunstløp spiller Emma sims og leser bloggen til en i klassen. Emma har en eldre søster Oda som for seksere i alle fag, og moren synes Emma burde være mer lik henne.
Alt i livet til Emma går som vanlig helt til dagen de må begynne å dele banen med hockey gutta. På hockey-laget møter Emma overaskende Jossi. Emma og Jossi lager et veddemål om banen og snart har de et sterkt vennskap som leder til kjærlighet.

Sjangeren til denne boken må være drama og kjærlighet. Boken var veldig spennende og jeg greide ikke å legge den fra meg. Det beste med boken var at den hadde en stor spenningstopp, når jeg fant ut at Jossi ikke var en gutt ble jeg mer nysgjerrig. Denne boken passer til både jenter og gutter over 13 år.

Jeg gir denne boken karakter 6 fordi handlingen var bra skrevet, den hadde en veldig god spenningstopp, det var ingen skrivefeil og jeg likte slutten på boken.


Inger Margrethe Hansen

Inger Margrethe Hansen

Skrevet 22. oktober 2017 av Inger Margrethe Hansen på Presterød ungdomsskole

Kan vi bare late som.

Kan vi bare late som handler om Emma som går på kunstløp, spiller sims og leser bloggen til en i klassen. Alt er greit helt til de må dele isen med hockey guttene. Via et veddemål blir hun kjent med nye personer, nye tanker og nye følelser.

Denne boka er godt skrevet og har godt innhold, jeg har kost meg med å lese denne boka og det var trist når jeg hadde lest den ut!
Forfatteren forklarer godt følelsene Emma får og har. Dette er ikke en bok jeg vanligvis ville lest, men jeg er glad for at jeg gjorde det!

Jeg gir denne boka terningkast fem siden den er godt skrevet, ikke kjedelig og den har noe ikke mange bøker jeg har lest før. Denne boken passer supert for ungdom.


Laila Løvheim Hakkam

Laila Løvheim Hakkam

Skrevet 19. oktober 2017 av Laila Løvheim Hakkam på Grim skole

En historie om to vidt forskjellige personer som finne ut hvem de virkelig er

Emma trodde at hockeylaget bare bestod av gutter. Sabla dårlige gutter som ikke greier å holde pucken på sin egen side av banen. Helt til hun møter Jossi, jenta som forvandler livet til henne. Emma finner ut at hun ikke har lyst til å forsette å bare spille Sims, skuffe alle og ikke mins være like perfekt som storesøstra Oda.

I boka Kan vi bare lat som følger vi Emma og hennes lille vennegjeng. Siden hun ikke har så mange venner var det veldig lett for meg å følge med på handlingen. Få personer gjorde sånn at jeg skjønte hva som ble sagt og hvem som sa det.Helt i begynnelsen begynte forfatteren å skildre hockeygutta, hva de hatet med og hvor vondt de stinka. Det jeg syntes var litt morsom var at jeg selv har spilt hockey, og måten det blir beskrevet på er helt korrekt. Derfor syntes jeg at det som trekker boka opp er hvor virkelig alt føltes, jeg greide å danne meg et ekte bilde av handlingen. Det som trekker ned er at det var ikke et stort høydepunkt, eller en problemløsning. Selv om det oppstod problemer i boka syntes ikke jeg at det var lagt så mye vekt på, det gikk bare over noen få sider. Derfor fikk jeg ikke helt den spennendes følelsen av at enten var noe galt eller rett. Boka begynner greit, så bygger den seg litt opp, men ikke noe mer. Jeg syntes også at slutten sluttet altfor brått. Jeg tenkte for meg selv at det er nesten litt frekt å avslutte en så god bok så tidlig. Håper derfor på en bok nummer 2.

Kan vi bare late som er en lettlest ungdomsbok med en handling som er forståelig. Anbefaler denne hvis du liker å lese mellom linjene og lage egne slutter selv. Boka får terningkast 4 av meg.


Malin Helgerud

Malin Helgerud

Skrevet 19. oktober 2017 av Malin Helgerud på Gulskogen Skole

Kan vi ikke bare late som – Camilla Sandmo
«Jeg skal aldri bli sammen med en hockeygutt», sier Kristine og peker på meg. «Emma, du lar meg ikke bli sammen med en sånn en, lover du? Hvis jeg prøver meg på en hockeygutt, så er det et tegn på at det har tørna fullstendig for meg.» «Selvfølgelig», sier jeg. «Men bare hvis du lover det samme.»
Er det en ting Emma og de andre jentene på kunstløplaget ikke kan fordra, er det hockeygutta. Det blir i hvert fall ikke bedre når de finner ut av dem må dele banen med dem. Etter ett fall på grunn av at en hockeygutt ikke har kontroll på pucken blir Emma med på et veddemål.
Emma lærer seg hockey, og hockeyfyren Jossi lærer seg kunstløp. Den som klarer å lære seg det best, vinner banen. Dette utvikler seg langsomt et vennskap mellom de to.
Jeg ble dratt inn i fortellingen med en gang, og klarte ikke å legge fra meg boka.
Det er spenningen mellom Jossi og Emma som gjorde boka så fin.
Terningkast: 6


Constanse

Constanse

Skrevet 19. oktober 2017 av Constanse på Ringshaug ungdomsskole

En bok med mange overraskelser

2 helt forskjellige mennesker med mye til felles. De er egentlig fiender men de klarer ikke og holde seg unna hverandre.

Boken handler om en kunstløp jente som hater hockeyguttene og at som har med de og gjøre. Kunstløp jentene og hockey guttene blir tvunget til å dele isflaten i noen måneder, fordi kommunen har gjort en feil og dobbel bukket treningstidene.
Hockey guttene og Kunstløp jentene inngår en avtale. En av hockeyguttene skal lære seg kunstløp og en av kunstløp jentene skal lære seg hockey. Den som blir best i den andres sport får hele isflaten for seg selv. Men er dette alt som skal til?

Jeg synes at boka starter bra og blir bare bedre og bedre. I innledningen hopper du rett inn i handlingen (i-medias-res) . Det er mange spenningstopper i løpet av boka og mange sjokkerende overraskelser. Boka slutter veldig uventet men den svarer på alle spørsmålene dine. Dette er en Roman. Denne boka var veldig underholdene og jeg slet med å legge den fra meg. Det er lett og leve seg inn i handlingen. Dette er en veldig lett lest bok med enkelt språk. Språket passer godt til karakterene i boka. Språket er skildret godt og er skrevet på en måte som gjør temaet interessant. Boka er veldig original og får deg til å se på vanlige hendelser med nye øyne. Historien er veldig sannsynlig og tar opp mange vanskelige temaer innenfor det å være ungdom.

Jeg synes denne boka var bra og anbefaler den til jenter fra 12-14 år med en interesse i sport og som liker å lese romaner. Jeg gir denne boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen