Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 29 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sarah Eline Falkenhaug

Sarah Eline Falkenhaug

Skrevet 1. desember 2017 av Sarah Eline Falkenhaug på Korgen sentralskole

Fanget fra første stund

Boken «Kan vi bare late som» er en fantastisk tenårings roman om 14 år gamle Emma. Hun er en vanlig jente som liker å spille Sims og drømme om å bli blogger. Emma har også et enormt press på seg fra foreldrene sine. Hun driver også med kunstløp for morens skyld. Hun blir også kjent med Jossi. Emma og Jossi blir bedre og bedre kjent. Kanskje litt for godt kjent?
Boken er en fantastisk bok. Jeg var fanget fra første stund. Den tar tak i temaer som må snakkes mer om, som press fra foreldre. Den viser også alle sidene til Emma. Den får visst hvordan Emma har det, men også hvordan Emma opptrer. Den gir heller ikke inntrykket av at Emma er skap «perfekt». Dette er veldig bra, synes jeg i alle fall.
Språket i boken godt, det er lett å forstå, og den er tydelig rettet mot ungdommer. Den er utrulig lettlest bok og jeg tror også denne rekker innenfor flere aldersgrupper.
Boken er en fantastisk bok og jeg vil definitivt anbefale den videre. Målgruppen er tydelig ungdom og den er lettlest og har veldig godt språk.

Terningkast: 6


Ina

Ina

Skrevet 29. november 2017 av Ina på Presterød ungdomsskole

Kan vi ikke bare late som

Emma bruker mye av tiden sin på å spille Sims, eller å drømme om å bli en blogger. Resten av tiden sin bruker hun på kunstløp. Emma er ikke så glad i kunstløp ,men hun gjør det for bli gjøre sin mor. Det blir tull med bukkinga og kunstløperne må dele ishallen med hockey-gutta. De liker ikke hverandre noe særlig, de lager et veddemål om hvem som får retten på ishallen, veddemålet blir mellom Emma og Jossi. Det blir helt likt og både kunstløperne og hockey-gutta bruker ishallen. Emma og Jossi blir bedre kjent, til slutt bestemmer Emma seg for å slutte på kunstløp og begynne på hockey.

Denne boka var veldig godt skrevet, og det var mange bra skildringer og beskrivelse. Man klarte å forstå veldig godt hva som skjedde og det var lett å se for seg hva som skjedde. Dette var en veldig bra bok.
Terningskast 5.


Marta Nyhus Rudskjær

Marta Nyhus Rudskjær

Skrevet 24. november 2017 av Marta Nyhus Rudskjær på Presterød ungdomsskole

"Kan vi bare late som"

Boken handler om 14 år gamle Emma. Hun går på kunstløp, noe hun selv ikke liker, men gjør det for å glede moren sin.
Helt til den dagen hvor det har blitt kluss med bukking av ishallen, og de må dele isen med hockey-gutta.
Dette irriterer Emma noe virkelig, helt til hun støter på Jossi, noe som utvikler seg til noe som overasker Emma stort.

Det er vanskelig å forstå at denne boka er forfatterens første ungdomsroman, etter at den er så bra skrevet! Boka har gode beskrivelser og man får et godt innblikk i livene til hovedpersonene. Fortellingen har en akkurat passe vri, noe som gjorde meg ivrige på å lese mer.
Denne boka får terningkast: 5.


RIKKE LIEN

RIKKE LIEN

Skrevet 21. november 2017 av RIKKE LIEN på Korgen sentralskole

Kan vi bare late som?

Camilla Helene Sandmo

Hva skjer hvis man glemmer seg selv?
Boken «kan vi bare late som» er en spennende og interessant bok som handler om presset fra familie og vennegjenger.
Av: Rikke Lien

Emma er en 14 år gammel jente, som bruker store deler av fritiden sin på å spille sims og sitte inne. Hun lever under presset og forventningene fra sine foreldre. Da hun har en smart og pliktoppfyllende storesøster. Foreldrene forventer at Emma skal fylle hennes sko, men Emma har for små føtter..

Emma trener på kunstløp, ikke for hun vil selv, men fordi moren hennes er mer interessert i kunstløp. Hun føler Emma på alle sine treninger, er med på alle oppvisningene. Hun kjører henne alltid.

Men etter hvert går Emma lei, hun blir lei av alle sine forventninger og at alle forventer at hun er best, på skolen og i kunstløp.

Deretter møter hun Jossi, etter mange spekulasjoner finner hun ut at Jossi faktisk er en jente. I henhold til hva hun først trodde. Sammen blir disse perlevenner. Jossi spiller ishockey, er hard i kantene og ikke særlig jentete av seg. Mens Emma er jentete, prater pent og går på kunstløp.

Jeg tror denne boken skal sammenligne motsetningene, slik som kunstløp og ishockey. Disse gjenspeiler seg i jentenes hverdag. Boken er lettleselig, har et godt språk og forfatteren kommer med utrolig gode skildringer. Boken er også lett gjenkjennelig, slik at man kan speile seg i karakterene. Derfor gir jeg boken terningkast 6.


Adele

Adele

Skrevet 20. november 2017 av Adele på Ringshaug ungdomsskole

Kunstløp eller……..?

Kan vi bare late som er en kjærlighetsfortelling mellom to jenter.

I boken til Camilla Sandmo møter vi en aktiv hovedperson med navn Emma. Hun er 14 år og bruker fritiden sin på Kunstløp og the Sims. Livet får en endring da det har skjedd en dobbel booking av ishallen. Kunstløp jentene måtte derfor dele ishallen med hockey guttene. Dette blir starten på et bedre liv for Emma. Fra å være en ensom jente til å bli kjent med seg selv.

Boka starter litt tregt, men jobber seg oppover og ender med en overraskende slutt. Det er en del banning og replikker, men språkbruket passer godt til karakterene. Boka er realistisk og det kan godt hende at noen kjenner seg igjen i karakterene.

Jeg vil anbefale andre å lese boka på grunn av gode skildringer og beskrivelser som gjør at boken kan være vanskelig å legge fra seg. Jeg gir boka terningkast 5 .

Vis flere anmeldelser

Til toppen