Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 44 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Thao My

Thao My

Skrevet 16. oktober 2018 av Thao My på Brandbu ungdomsskole

Kan vi bare late som

Jeg syntes at boka var spennende og litt trist, men teksten i boka var veldig tett sånn at jeg ikke kunne finne akkurat hvor jeg leste. Da jeg leste bok følte det ut som at jeg så på en serie på TV-en, spennende med masse vennskap, kjærlighet og litt drama. Men det jeg ikke forventet meg var at Emma og Jossi ble forelsket i hverandre, jeg tenkte at boka handlet bare om vennskap men det var veldig spennende spesielt da de sto opp mot di andre og viste dem at man trenger ikke å like det motsatte kjønn, men at man kan like hvem som helst. Den triste delen av boka var slutten jeg følte meg veldig trist da Jossi måtte flyte. Boka er ikke akkurat en sånn bok jeg er liker å lese men den var veldig spennende, og det kan hende at flere som leser den kommer til å syntes det også. Jeg gir boka terningkast 5.


Anastasia

Anastasia

Skrevet 7. mai 2018 av Anastasia på Bjørnevatn skole

Kan vi bare late som
Overskrifta var kanskje litt for lang, men den hørtes veldig spennende ut. Når jeg leste den fikk jeg bare en følelse av at: Oj! denne vil jeg lese hva den kommer til å handle om. Så min umiddelbare reaksjon var at den var tiltrekkende.
Boka handlet om en jente som holdte på med kunstløp. Det handlet også om hennes problemer, litt om skolen og sosiale liv. Men så en dag møtte hun en person som forandra hverdagen hennes og synet på livet. Deres første møte var på isbanen, hvor de begge trente.
Språket er variert, og det er brukt mange gode virkemidler. Videre synes jet språket er lett leselig, til om med for de som ikke kan så godt norsk, ville kunne forstå alt som står i boka.
Historien var bare litt original, for den handler om kjærlighet, vennskap, skole, familie og det sosiale livet.
Jeg som jente fikk mange opplevelser. Den fikk meg til å gråte, være sur, forbanna, glad og flau.
Forfatteren av boka er Camilla Sandmo.
Jeg likte boka for måten den ble skrevet på og for spenningstoppene som var i den. Jeg kjente meg igjen i mange situasjoner. Men det jeg ikke likte var at det var gjentatt en situasjon mange ganger, og da tenker jeg på den gangen da hovedpersonen kom på isen for å trene. På grunn av mine gode opplevelser gir jeg den boka Terningkast 6.


Elias Lissner

Elias Lissner

Skrevet 7. mai 2018 av Elias Lissner på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse Kan vi bare late som
Tittel: Kan vi bare late som
Forfatter: Camilla Helene Sandmo
Boka «Kan vi bare late som» handler om en jente som heter Emma. Emma er 14 år, og driver med kunstløp. Når hun ikke er på kunstløpstrening spiller hun Sims. Hun hater hockeyguttene. Hun synes de lukter svette og er ekkel. Siden det er noe feil med skjemaet må kunstløpjentene dele hall med hockeygutta. Det hater den 14år gamle kunstløpjenta. Derfor prøver Emma og finne på noe lurt. Et veddemål mellom henne og en på hockeylaget som heter Jossi. Dette blir starten på et vennskap.
Jeg likte ikke boka så veldig godt, fordi den ikke passet til meg. Den var ikke noe særlig spennende heller. Jeg ble tidlig i boka lei av å lese den. Jeg mener denne boka passer for jenter som liker bøker med drama.
Det som er litt interessant med denne boka er at dette er et tema som fort kan skje i virkeligheten, og det er en veldig realistisk bok.
Det var bra at boka ikke var så alt for lang for da hadde jeg ikke orket å lese den ferdig.
Jeg har valgt å gi denne boka terningkast 2.


Kristin

Kristin

Skrevet 7. mai 2018 av Kristin på Bjørnevatn

Kan vi bare late som
Boken handler om en jente som heter Emma. Hun går på kunstløp og er glad i å spille Sims. Kunstløpjentene må dele bane med hockeyguttene, Emma avskyr hockeyguttene. Hun går med på et veddemål med guttene og utvikler et vennskap med Jossi som er en del av «hockeygutta». Emma har overambisiøse foreldre og føler hun har et alt for stort press på seg.
Jeg ser at boken er rettet mot ungdom og den tar opp temaer som er aktuell i dag, og relaterer seg godt ungdom. Boken viser godt at Emma ikke er «perfekt», og viser problemer som mange unge kan kjenne seg igjen i. Dette tror jeg er en grunn til at denne boken faller i smak hos mange ungdommer.
Jeg synes ikke boken var for lettlest, men den var heller ikke for lang. Boken har mange replikkstreker som gjør at du for se handlingen fra Emma sine øyne. Forfatteren Cammila Sandmo har skrevet en bok som er realistisk og jeg er sikker på at noen kjenner seg igjen i boka. Avslutninga var fin og litt overaskende. Jeg synes det var litt mye dødtid midt i boka, så der kunne det vært flere detaljer som kunne gjort det litt mer spennende. Jeg gir boken terningkast 5.


Martine Bækø Eilertsen

Martine Bækø Eilertsen

Skrevet 7. mai 2018 av Martine Bækø Eilertsen på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse av boka kan vi bare late som
Forfatter Camilla sandmo
Jeg syntes overskriften på bok passer godt og den er fengende og jeg syntes at det er en klassisk kjærlighets bok med litt drama på grunn av hendelsene.
Og jeg syntes boka var lett og lese og den hadde passe store bokstaver, samtidig som at den var veldig spennende og ikke hadde så mange sider. Boka ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest men den er ikke så ulik andre bøker heller med hendelsene heller.
Boka var helt grei og lese for den var ikke så lang, og det var ikke for mye skrift på sidene og ikke så mange sider heller og det var store tydelige, leselige bokstaver.
Hendelsene i boka er ganske spennende og slutten er nesten forventet. Noen av hendelsene i boka kjenner nok de fleste seg igjen med følelsene og handlingen, jeg syntes boka passer best for jenter for boka er litt jentete, med det så mener jeg i kranglene og måten ting blir sakt og gjort på boka handler også om en liten forelskelse, mellom en gutt som spiller is hockey og en jente som driver med kunst løp men en del i boka så forandrer alt det seg.
Boka går ut på denne forelskelsen og hvordan de møtes, og at de skal prøve hverandres sport en stund, det blir en konkurranse mellom is hockey og kunstløp. Og hvem som er best og får hele is banen.

Terning kast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Viktoria Budzakova

Viktoria Budzakova

Skrevet 31. oktober 2017 av Viktoria Budzakova på Korgen sentralskole

Venner på isen

Tittel: Kan vi bare late som
Type: drama og kjærlighet
Forfatter: Camilla Sandmo
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 189
Kan vi bare late som handler om 14-åringen Emma som går på kunstløp. Utenom kunstløp spiller Emma sims og leser bloggen til en i klassen. Emma har en eldre søster Oda som for seksere i alle fag, og moren synes Emma burde være mer lik henne.
Alt i livet til Emma går som vanlig helt til dagen de må begynne å dele banen med hockey gutta. På hockey-laget møter Emma overaskende Jossi. Emma og Jossi lager et veddemål om banen og snart har de et sterkt vennskap som leder til kjærlighet.

Sjangeren til denne boken må være drama og kjærlighet. Boken var veldig spennende og jeg greide ikke å legge den fra meg. Det beste med boken var at den hadde en stor spenningstopp, når jeg fant ut at Jossi ikke var en gutt ble jeg mer nysgjerrig. Denne boken passer til både jenter og gutter over 13 år.

Jeg gir denne boken karakter 6 fordi handlingen var bra skrevet, den hadde en veldig god spenningstopp, det var ingen skrivefeil og jeg likte slutten på boken.

Til toppen