Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 29 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kornelia Ramstad Korsæth

Kornelia Ramstad Korsæth

Skrevet 14. desember 2017 av Kornelia Ramstad Korsæth på Presterød ungdomsskole

Er egentlig alle hockeyguttene gutter?

Jeg likte godt innholdet i boka, men jeg kunne ønske det skjedde noe spennende.

Emma hater hockeyguttene. De lukter svette, bruker store og stygge drakter og flyr etter en ekkel puck. Hockeyguttene og kunstløpjentene er lei av å måtte dele bane, noe må gjøres. Et veddemål mellom Emma og hockeygutten Jossi blir starten på et vennskap.

Jeg synes boka var veldig fin og koselig. En humor og drama bok. Boka hadde ikke helt den type spenningstopp jeg helst vil ha i bøker, men det går greit. Noen steder i boka ble det litt uinteressant og jeg mistet litt lysten til å lese mer.
Dette kunne ha vært basert på en ekte historie. Noe forfatteren selv har opplevd eller hørt om.

Jeg gir boka terningkast 3. Anbefaler denne for de som liker å lese drama.


Markus Andreas

Markus Andreas

Skrevet 13. desember 2017 av Markus Andreas på Presterød ungdomsskole

"Kan vi bare late som"

kan vi bare late som er en bok som handler om Emma. Emma er 14 år og liker kunstløp og å spille Sims. Hun og kunstløpjentene må dele hallen med hockeyguttene. Ingen av dem vil egentlig det, men de er nødt.
Emma møter en jente på hockeylaget som het Jossi. Jossi er den eneste jente på laget, og ser nesten ut som en gutt. Emma henger mer og mer med Jossi og de blir gode venner.

Boka generelt er bra, men den passet ikke helt for meg. Den hadde mage bra skildringing, og hadde en bra nok historie, men som sagt er det ikke helt boka for meg.

Denne boka passer til ungdoms jenter og kan være grei nok for noen gutter.
Jeg gir denne boka en 5.


johanne

johanne

Skrevet 13. desember 2017 av johanne på Presterød ungdomsskole

Kan vi bare late som, er en bok som handler om en jente på 14 år som heter Emma.
boka er spennende og lettlest. det er enkelt og komme inn i boka. Man forsto situasjonen godt. boka hadde bra skildringer og det var lett og knytte seg til personene.

Som sagt handler boka om Emma. Hun har en irriterende og forventningsfull familie som skaper press. i tillegg sliter Emma med karakterer og å få seg venner og hun sliter med å få til et grunnleggende triks i sporten hun elsker.
på toppen av det hele har det blitt kluss med noe papirer så Emma og kunstløpjentene må dele ishallen med de stinkende og irriterende hockeyguttene. Jeg likte at man kom så godt inn i boka og uforventet kjærlighet var gøy det og.

Jeg likte boken godt. Den får terningkast 5 av meg.


Tora

Tora

Skrevet 12. desember 2017 av Tora på Luster ungdomsskole

Ei bok for alle

Kan vi bare late som er ei veldig fin bok eg vil tilrå alle å lese. Ho er lettlese, morosam og romantisk, men tek samtidig opp viktige tema. Boka får terningkast 5+.

Emma har kunstløp, Sims, ei irriterande søster og masete foreldre. Venner og gode karakterar er derimot noko ho ikkje har. Plutseleg er kunstløpjentene nøydd til å dele ishallen med dei stinkande hockeygutane. Slik møter Emma hockeyspelaren Jossi, og ingenting blir det same.

Boka var lettlese, og det var lett å henge med og å skjønne kva som skjedde. Karakterane var bra skildra, og det var lett å lage seg eit bilete av dei. Boka tek opp mange viktige tema utan at det blir alt for alvorleg eller "djupt". Eg likte hovudkarakteren Emma. Heile boka er skrive med Emma sin synsvinkel. Emma er ein karakter mange kan kjenne seg att i. Ho er langt frå perfekt, kjenner seg ikkje god nok, har ikkje så mange vener og bruker mykje av tida si på dataspel. Gjennom boka utviklar ho seg på mange måtar. Ho skjønar at alt kanskje ikkje er slik som det ser ut som, og lærer også å tørre å vere seg sjølv.

Det må seiast at det også var noko eg ikkje likte så godt med boka, nemleg slutten. Eg tykte det var ein litt dårleg gjennomtenkt avslutning, og den var litt for open for min smak. Dette trekte ned litt. Elles var det ein veldig bra bokdebut av Camilla Sandmo.


Miriam Reksen

Miriam Reksen

Skrevet 4. desember 2017 av Miriam Reksen på Åsly skole

Kan vi bare late som.
Boken av Camilla Sandmo handler om en jente på 14 år som heter Emma. Hun spiller et spill som heter the sims og går på kunstløp på fritiden. Hun drømmer om å bli en blogger som den populære jenta på skolen. Hun blir presset av foreldrene til å få høye karakterer og gå på kunstløp, men hun får ikke like høye karakterer som søsteren sin som bare får 6ere . hun havner i et veddemål med en jente som heter jossi. Jossi spiller ishockey. veddemålet avgjør hvem som får banen de må dele. Veddemålet gjør at det kommer litt kjærlighet mellom jossi og Emma.Boken er veldig bra handler litt om det som skjer med vanlige ungdommer som kanskje får litt press av familien. Det er en kort bok som er enkel å lese. Det er med litt annerledes kjærlighet som vi ikke er så vant til. Den er artig og får med artige ord som vi bruker i hverdagen og noen banneord.På starten var det litt kjedelig, men ikke legg fra deg boken for det blir mer spennende og artigere lenger ut i boken.
jeg gir boken terningkast 5!!!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Inger Margrethe Hansen

Inger Margrethe Hansen

Skrevet 22. oktober 2017 av Inger Margrethe Hansen på Presterød ungdomsskole

Kan vi bare late som.

Kan vi bare late som handler om Emma som går på kunstløp, spiller sims og leser bloggen til en i klassen. Alt er greit helt til de må dele isen med hockey guttene. Via et veddemål blir hun kjent med nye personer, nye tanker og nye følelser.

Denne boka er godt skrevet og har godt innhold, jeg har kost meg med å lese denne boka og det var trist når jeg hadde lest den ut!
Forfatteren forklarer godt følelsene Emma får og har. Dette er ikke en bok jeg vanligvis ville lest, men jeg er glad for at jeg gjorde det!

Jeg gir denne boka terningkast fem siden den er godt skrevet, ikke kjedelig og den har noe ikke mange bøker jeg har lest før. Denne boken passer supert for ungdom.

Til toppen