Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 1 anmeldelse

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 7. september 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Veddemålet som ledet til noe mer

Emma er en 14 år gammel usosial jente som driver med kunstløp. Skole og karakterer er ikke hennes sterkeste side, og hun blir stadig satt i skyggen av sin skoleflinke søster, Oda. Da kunstløperne må dele isbanen med hockey spillerne, blir Emma kjent med Jossi. Gjennom et veddemål danner de et vennskap, som snart utvikler seg til noe mer.

Karakteren Emma er det nok mange som kan kjenne seg igjen i, både når det kommer til skole og karakterer. Emma føler at karakterene hun får ikke er gode nok, siden hennes "perfekte" søster bare får seksere.

Boken er godt skrevet. Spenningen bygger seg opp gjennom hele boken, og gjør det helt til slutten av boken. Boka har en helt grei slutt. Men har ikke den lykkelige slutten, som forventes i kjærlighetshistorier. Det er klart at ikke alle kan slutte slik, men akkurat her savnet jeg det.

Boken tar opp hverdagshendelser, som kanskje mange av oss ikke tenker over. Alle kan putte på et smil og late som om at alt er bra. Selv om at det ikke er det. Det er en viktig sak, og det er flott at forfatteren tar det opp i boken sin.
For ungdommer som synes bøker er tungleste og føler at sidene tar dagevis å fullføre, vil jeg anbefale denne boken. Den er svært lettlest, og man får ikke lyst til å legge fra seg boken, før slutten er nådd.

Jeg likte boken, den var lett å lese, og historien var god. Alt hadde en sammenheng, og ting som man kanskje ikke forsto i begynnelsen, ble tydelige på slutten. Slutten ble ikke som jeg hadde håpet på. Men bortsett fra det er det ikke noe annet negativt å tilføye. Dermed får denne boken terningkast 5 fra meg.

Til toppen